سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 7 May 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳ دی ۱۳۹۲ / ۰۸:۱۸
کد مطلب: 21072
۰
۶

مردان و مرز باريک مديريت با زورگويي

در پاسخ به شما خواهر گران قدر تمايل دارم صحبت هايم را در دو بخش ارائه دهم. در بخش اول، درباره احکام دين و اموري که مربوط به دين مي شود سه نکته را يادآوري مي کنم و آن هم اين است که اولا باور کنيم احکام ديني و آنچه که خداوند به عنوان دستورهاي ديني وضع کرده، منطبق با فطرت ما انسان هاست. اگر جايي ما گمان مي کنيم به خاطر اين احکام مشقتي متوجه ماست بايد بدانيم که آن سختي باعث کمال ما مي شود. مثل طلا که وقتي در آتش قرار مي گيرد ناخالصي هايش از بين مي رود و به فلزي خالص و گرانبها تبديل مي شود. پس اول باور کنيم اگر چيزي در دين دستور داده شده به نفع ما و منطبق با فطرت ماست هر چند با هواي نفس و برخي از خواسته هاي ما منطبق نباشد.

دين بايد يکجا ديده شود
نکته دوم اينکه وقتي مي خواهيم درباره دستورات ديني تحقيق و قضاوت کنيم بايد يک تحقيق و قضاوت جامع داشته باشيم اگر ما يک آيه و يک حديث را بگيريم و بقيه دين را فراموش کنيم و ناديده بگيريم حتما به مشکل بر مي خوريم. دين اسلام يک دين جامع و يکپارچه است که نمي شود تکه تکه از آن استفاده کرد. دين بايد يکجا ديده شود. فقهاي ما نيز همين کار را مي کنند. کل ابواب فقه، احاديث و روايات را مي بينند تا بتوانند يک حکم فقهي را که نتيجه يک تفکر جامع است ارائه بدهند. مثلا شما در يک آيه از قرآن مي بينيد که اين عبارت است: «فضربو هن» ظاهر اين آيه، اين است که اگر خانم هايتان حرف گوش نکردند و نياز به تنبيه داشتند آنها را کتک بزنيد. اگر کسي فقط به همين بخش از قرآن توجه کند و قبل و بعدش را فراموش کند و نبيند حتما به اشتباه و انحراف کشيده مي شود درحالي که ما مي بينيم پيامبر گرامي اسلام، حضرت محمد(ص) هرگز در عمر مبارکشان حتي کوچک ترين توهيني به اهل بيت شان نداشته اند چه برسد به اينکه ضرب و شتمي داشته باشند پس معلوم مي شود «فضربوهن» بايد در کنار آيات و روايات ديگر تفسير شود.

آقايان بخوانند
نکته سوم اينکه پياده سازي و اجراي احکام ديني به يک لطافت و ظرافت نياز دارد. به عنوان مثال شما مي بينيد در آيات و روايات سفارش جدي به نماز شده است اما از آن طرف هم داريم که اين نماز نبايد عاملي براي آزار و اذيت ديگران باشد به طوري که به ما گفته اند در مسير رفت و آمد مردم نماز نخوانيد و مردم را به زحمت نيندازيد ولي گاهي به خصوص در اماکن مذهبي مي بينيم بعضي افراد حواسشان به اين نکته نيست و آن ظرافت و لطافت دين را رعايت نمي کنند و باعث زحمت ديگران مي شوند. حالا بعد از اين مقدمه، مي خواهم چند نکته بگويم آن هم اول خطاب به شوهر شما و همه مرداني که مانند وي فکر مي کنند: هرچند ما به عنوان يک مرد، فرمانده و مدير خانه مان هستيم و خداوند فرموده است:« الرجال قوامون علي النساء » و درست است که در دين ما ودر رساله هاي ما اين گونه بيان شده است که زن بدون اجازه شوهر حتي از خانه نمي تواند بيرون برود اما يادمان باشد که حضرت رسول(ص)، حضرت علي(ع) و همه بزرگان ما نکات ديگري هم به ما فرموده اند. مثلا به ما آموخته اند که زن امانتي است در دست شوهر و ما بايد امانت دار خوبي باشيم.

به ما توصيه کرده اند که زن ريحانه است؛ گلي خوش بو است قهرمان نيست که از او تکاليف سخت بخواهيم. به ما گفته اند که اگر مردي بخواهد با ثواب زياد از دنيا برود بايد نسبت به همسرش و حتي بداخلاقي هاي او تحمل داشته باشد.
به ما گفته اند کسي که براي زن و بچه اش زحمت مي کشد تا زندگي آنها را به سروسامان برساند مانند کسي است که در راه خدا مجاهده مي کند. پس همان طور که در ابتدا اشاره شد بايد به دين نگاهي جامع داشته باشيم، فقط به اين احکام توجه نکنيم که زن بدون اجازه شوهر نمي تواند نذر کند، نمي تواند از خانه بيرون برود، بلکه ديگر احکام دين را هم مد نظر داشته باشيم. نکته ديگري که در مقدمه هم اشاره شد، اين است که با ظرافت رفتار کنيد. اگر اين ظرافت و لطافت نباشد، اين جامع نگري ها نباشد اين مرد در زندگي مشترک با همسرش دچار مشکل مي شود کما اين که همسرش الان احساس بدي پيدا کرده است.

قابل توجه خانم ها

از آن طرف هم به شما خواهر ارجمند مي خواهم بگويم اينکه قرآن از شما خانم ها انتظار دارد که از شوهرتان اطاعت محض بکنيد اين منطبق بر فطرت شماست. يک خانم وقتي به کمال مي رسد که بتواند از شوهر اطاعت داشته باشد و ويژگي ها و روحيه زنانه اش با اطاعت پذيري از شوهر به کمال مي رسد؛ بنابراين باور کنيم که دين منطبق بر فطرت ما کار مي کند. اگر شما به عنوان يک خانم اين مسئله را بپذيريد به يک آرامش روان و تعالي روح مي رسيد.
توصيه من به شما خواهر گران قدر اين است که احکام دين را بياموزيد و باور کنيد که فطرتتان با رعايت اين احکام به کمال مي رسد. البته خواهش مي کنم به اين نکته هم توجه کنيد که وارد لجبازي نشويد. اگر شوهرتان آن ظرافت و لطافت را در اجراي احکام دين ندارد شما اشتباه او را با اشتباه جواب ندهيد. اميرالمؤمنين(ع) مي فرمايند: « لجبازي عقل و انديشه را دور مي کند. » اگر تصور شما اين باشد که چون شوهرم خوب رفتار نمي کند پس من هم صحبت هاي او را نمي پذيرم و لجبازي مي کنم نتيجه چيزي به جز خراب تر شدن زندگي تان نخواهد بود.
شما اگر بتوانيد ظريف و لطيف عمل بکنيد، اعتماد شوهر را به دست بياوريد و اقتدار را به او هديه کنيد به مرور زمان وي به يک آرامش رواني مي رسد و کم کم تغيير مي کند. معمولا اختلاف هايي از اين نوع بيشتر براي زن و شوهرهاي جوان به وجود مي آيد که تازه وارد زندگي مشترک شده اند و اين جنگ هاي قدرت و رده بندي و سلسله مراتب بينشان اتفاق مي افتد و معمولا طرف مقابل هم با لجبازي کار را خراب تر مي کند اگر بتوانيد ظريف و لطيف عمل کنيد بعد از يک مدت اين مسئله به آرامش ختم مي شود. گاهي هم نياز است از بزرگ ترها و از متخصص و مشاور کمک بگيريد.
پاسخ از : حجت الاسلام والمسلمين دکتر مهدي هادي/خراسان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Iran, Islamic Republic of
مثلا به خیال خودتون جواب دادید؟خیلی مسخره بود جوابتون.انتظار دارید قبول کنیم!!!
Iran, Islamic Republic of
مردا رو فقط خدا میشناسه
ای زن که دلی پر از صفا داری؛ از مرد وفا مجو مجو هرگز
Iran, Islamic Republic of
خيلي مسخره است جمله اطاعت محض بكنيد چون باعث كمال زن ميشود داريد در قرن بيست ويك زندگي ميكنيد نه عصر جاهليت حتي در دين اطاعت محض فقط از آن خداست كه مارو آفريده حالا چون مرد نان آور است خداي ما كه نيست در ضمن اطاعت فقط در تمكين است
Iran, Islamic Republic of
اقای حجت الاسلام هادی دین اسلام از زن اطاعت محض از شوهر را نخواسته و فقط تمکین و جواز خروج از خانه از حقوق شوهر است نه اینکه مثلا بگه فلان کار را بکن زن هم باید بگه چشم. لطفا اسلام را بهتر مطالعه کنید تا در این عصر جواب بهتری بتونین بدین
فرفر
Iran, Islamic Republic of
بنظر من زن براي خودش ارزش واعتبار داره قرارنيس برده كسي باشه...من خودم هرچي احترام گذاشتم فقط بي احترامي ديدم
زهرا
Iran, Islamic Republic of
واقعاااا تو رو به همون قرآنی که برا همه مون محترمه، بیایین بگین حرف این حاج آقا درسته که اطاعت محضضض??? اگه اینطوره به خدا قسم من ازدواج نمیکنم تا برده کسی جز خدای خودم نباشم، اونم مردای این دوره زمونه که از اسلام و روح خدایی هیچی نمیدونن و اونقدر دنبال یه لقمه نون هستن که فقط زورگویی و بداخلاقی شون رو میارن تو خونه برا زنشون. حاج آقا قسم میخورم اگه حرفتون درست باشه هیچ وقت ازدواج نکنم و با شخصیت انسانی و اجتماعی خوبی که دارم بندگی خدا رو ادامه بدم.
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
شايد شخصي آنقدر ميل به درك شدن دارد، ميل به دوست داشته شدن ندارد