شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۱ / ۰۸:۳۵
کد مطلب: 16408
۰

بدغذا خوردن افسردگي مي‌آورد

تغذيه تاثيري شگرف بر سلامت جسمي و روحي ما دارد. تحقيقات اخير مشخص كرده است مصرف چربي‌هاي ترانس و اشباع نه تنها مي‌توانند عامل ابتلا به ناراحتي‌هاي قلبي باشند بلكه خطر ابتلا به افسردگي را هم بالا مي‌برند.


تحقيقات انجام شده توسط پژوهشگران اسپانيايي روي عادات غذايي 12 هزار و 59 فرد دانشگاهي نشان داده است افرادي كه چربي‌هاي ترانس زياد مصرف مي‌كنند 50 درصد بيش از سايرين در معرض افسردگي قرار دارند. برخلاف آنها افرادي كه اهل مصرف چربي‌هاي يك ظرفيتي غيراشباع هستند كمتر از سايرين به افسردگي دچار مي‌شوند. به گفته متخصصان داشتن يك رژيم سالم غذايي نه تنها خطر ابتلا به ناراحتي‌هاي قلبي و انواع سرطان‌ها را پايين مي‌آورد بلكه سلامت روان را هم تضمين مي‌كند. مثلا داشتن رژيم مديترانه‌اي مانع از بروز افسردگي مي‌شود برخلاف آن رژيم‌هاي غربي احتمال افسردگي را بالا مي‌برند. آلمودنا سانچز استاد طب پيشگيري از دانشگاه لاس پالماس دگران در اين باره گفت: هر چه قدر يک فرد بيش‌تر از چربي‌هاي ترانس استفاده کند به همان ميزان با احتمال بيش‌تري تحت تاثير اثرات مخرب ناشي از آن قرار خواهد گرفت.
اين در حالي است که نوع ديگري از چربي‌ها که در ماهي‌ها، روغن‌هاي گياهي و روغن زيتون يافت مي‌شوند مي‌توانند خطر ابتلا به علائم افسردگي را تا حد زيادي کاهش دهند.
البته بايد توجه داشت اين مطالعات روي افرادي انجام شد که ميزان مصرف چربي‌هاي ترانس در آن‌ها کم بود با اين حال محققان متوجه شدند خطر ابتلا به افسردگي در اين افراد تا 50درصد بيش‌تر از ديگران است که اين موضوع نشان مي‌دهد رژيم غذايي که هر فرد مصرف مي‌کند نقش بسيار مهمي در وضعيت روحي او بازي مي‌کند.
در حال حاضر نزديک به150ميليون نفر در جهان از علائم افسردگي رنج مي‌برند که اين آمار در طول سال‌هاي گذشته رشد چشم‌گيري داشته است. دانشمندان معتقدند تغيير در رژيم غذايي انسان‌ها از مهم‌ترين عوامل بروز اين حالت در جامعه مدرن امروز شده است.   سلامتيران منبع: Journal de montreal 28 فوريه

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
نمی توانی به عقب برگردی و شروع را عوض کنی، ولی می توانی از جایی که هستی آغاز کنی و پایان را عوض کنی...