جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۸ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۱:۱۶
کد مطلب: 21802
۰

چه عاملی سد راه ازدواج است؟ / گزارش

چه عاملی سد راه ازدواج است؟ / گزارش
‌دختران سال‌ها در انتظار خواستگار ایده آل خود در خانه منتظر می‌مانند و پسران پس از تمام شدن دوران سربازی و تحصیلات عالی، به دنبال شغلی مناسب می‌گردند تا با داشتن مسکن و استطاعت مالی بتوانند آستینی بالا بزنند و خانواده‌هایشان را از نگرانی در بیاورند و در این میان دختران سال‌ها در انتظار خواستگار ایده‌آل خود در خانه منتظر می‌مانند تا بتوانند نیمه گمشده خود را بیابند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، غافل از اینکه فرهنگ و نوع نگاه جامعه به امر ازدواج تغییر کرده و همه انتظار دارند در امر ازدواج تمامی خواسته‌هایشان برآورده شود. به این ترتیب خانواده‌ها علاوه بر تاکید بر اجرای برخی سنتها از جمله برگزاری مراسم آن چنانی میلیونی و در نظر گرفتن مهریه‌های سنگین سد بزرگی بر سر راه دختران و پسران در امر ازدواج می شوند، ‌البته ناگفته نماند که توقعات دختران و پسران بسیار بالا رفته، در حالیکه با نگاهی به زندگی والدین خود در می یابند که از ابتدای آغاز زندگی آنها استقلال، استطاعت مالی، مسکن و سایر مصادیق را نداشته‌اند و به تدریج به استطاعت مالی دست یافته اند.

43 هزار و 700 نفر بالای 30 سال سن در همدان مجردند
مدیرکل آمار و اطلاعات استانداری همدان از وجود 43 هزار و 700 نفر مجرد بالای 30 سال در استان همدان خبرداد.
"محمد رضا ساغرچیان" در گفت‌وگو با ایسنا، اظهارکرد: از مجموع کل مجردهای بالای 30 سال بیش از 10 هزار نفر دارای تحصیلات دانشگاهی هستند. وی افزود: از مجموع کل مجردهای بالای 30 سال سن 13 هزار نفر دختر بین 30 تا 35 سال بوده که با توجه به اینکه بهترین سن باروری برای دختران بین 18 تا 35 سال است،‌ این تعداد افراد برای باروری با ریسک بالایی مواجه هستند.
ساغرچیان تصریح کرد: هر خانم به طور متوسط بعد از سه و نیم سال زندگی تمایل به فرزند دار شدن دارد بنابراین 13 هزار نفر دختر مجرد در استان که در حال حاضر بین 30 تا 35 سال هستند در هر صورت با ریسک بالایی بارور می‌شوند که این نوع سن باروری مادر و جنین را در خطر می اندازد.
وی تاکید کرد: از مجموع 43 هزار و 700 نفر مجرد در استان همدان 18 هزار و 300 نفر پسر و مابقی دختر هستند. ساغرچیان خاطرنشان کرد: مجموعه اطلاعات و آمارها از آخرین سرشماری که در سال 90 انجام شد به دست آمده و در مجموع با آمار فعلی همخوانی دارد.
وی گفت: یکی از دلایل افزایش تعداد مجردها توقعات بالا،‌ وضعیت اقتصادی و درخواست استقلال است که در گذشته با حداقل‌های موجود زندگی مشترک تشکیل می شد در حالیکه جوانان امروز حاضر به شروع زندگی با حداقل‌ها نیستند و از ابتدا تمایل به داشتن وضعیت اقتصادی مناسب، استقلال کامل و مسکن دارند.

بالا بودن توقعات سد راه ازدواج است
رییس مجمع نمایندگان استان همدان بالا رفتن توقعات جوانان را مانع اصلی سد راه ازدواج اعلام کرد.
"احمد آریایی نژاد" در گفت‌وگو با ایسنا، ‌اظهار کرد: میزان توقعات جوانان نسبت به گذشته تغییر کرده و این نوع نگرش موجب افزایش سن ازدواج شده که توصیه می‌شود خانواده‌ها به این موضوع توجه کنند.
وی افزود: جوانی که نیاز به شریک زندگی دارد اما به علت بالا بودن توقعات و تغییر فرهنگ‌ها شرایط ازدواج را ندارد به انحراف کشیده می شود و برای رفع نیازها دست به اقدامات نادرست می‌زند.
آریایی نژاد گفت: تنها در قالب حرف نباید به تسهیل کردن امر ازدواج توجه کنیم بلکه باید این شرایط را فراهم کنیم البته بخش عمده امر ازدواج و تسهیل آن به خانواده‌ها بستگی دارد که باید با پایین آوردن سطح توقعات خود و فرزندانشان شرایط را برای این امر مقدس فراهم کنند.
رئیس مجمع نمایندگان استان همدان تصریح کرد: بسیاری از بزرگان دین و سبک زندگی آنها بسیار ساده بوده بنابراین باید این نوع زندگی آنها برای جوانان الگو قرار گیرد.

افزایش سن ازدواج ریشه در تغییر فرهنگ دارد
کارشناس امور جوانان و دفتر اعتیاد اداره کل بهزیستی استان همدان از افزایش سن ازدواج هشدار و گفت: بالا رفتن سن ازدواج، زندگی مجردی را افزایش می‌دهد در حالیکه اگر جوانان انتخاب درست داشته باشند، بسیاری از مشکلات در جامعه حل می‌شود. "فاطمه خضریان" در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه همدان، اظهار کرد: یکی از دلایل افزایش سن ازدواج تغییرات فرهنگ در سطح خانواده‌ها بوده که نسبت به گذشته این نوع فرهنگ تغییر کرده به گونه‌ای که میزان حضور زنان در جامعه نسبت به گذشته بسیار بالا رفته و زنان پا به پای مردان در پست‌های مختلف حضور و تحصیلات بالا دارند.

وی گفت: افزایش میزان تحصیلات در افراد موجب دوری آنها از خانواده شده و در نهایت زمینه ساز افزایش زندگی مجردی می‌شود که فرد بعد از انجام امر تحصیل تمایل به محیطی آرام داشته و استقلال طلب می‌شوند و ترجیح می‌دهند خانه مجردی داشته باشند تا تحت فشار خانواده برای امر ازدواج قرار نگیرند.

خضریان تصریح کرد: دختران در جامعه از نظر اقتصادی مستقل شده‌اند و این نوع استقلال موجب سخت گیری‌ها، افزایش توقعات و افزایش سن آنها برای امر ازدواج شده که گاهی برخی از آنها به زندگی مجردی روی می‌آورند.

وی گفت: در نظر گرفتن مهریه‌های سنگین توسط خانواده‌ها و سخت گیری برای برگزاری مراسم عروسی تمایل جوانان را به امر ازدواج کاهش داده، ‌بنابراین خانواده‌ها باید امر ازدواج را برای جوانان تسهیل کنند تا آنها بتوانند از سنت‌های سخت که مانع تسهیل امر ازدواج جوانان می‌شود، عبور کنند.

این کارشناس ادامه داد: زندگی مجردی، زمینه ساز روی آوردن به اعتیاد می‌شود چراکه جوانان در این صورت احساس تنهایی کرده و برای دوری از این احساس به اعتیاد گرایش می‌یابند. به گزارش ایسنا؛ امروزه ازدواج خانواده‌ها و دختران و پسران را نگران کرده و به دغدغه تبدیل شده، در صورتیکه نگرش جامعه به ازدواج و توقعات جوانان به ویژه تفکرات خانواده‌ها تغییر کند سیر ازدواج مدار صعودی را در پیش می گیرد، ‌پس آیا بهتر نیست که افراد مجرد توقعات خود را پایین آورده و با داشتن ضروری ترین نیازهای تشکیل یک زندگی مشترک اقدام به انتخاب همسر مناسب کنند تا دغدغه خودشان و والدینشان برطرف شود.


گزارش از خبرنگار ایسنا، منطقه همدان، زهرا فرامرزدوست
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "