خانواده ها در ایام نوروز تنوع غذایی را حفظ کنند
متخصصان تغذيه، حفظ تنوع و تعادل غذایی در ایام نوروز را الزامی مي دانند.
به گزارش وب دا از دانشگاه علوم پزشكي زاهدان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این باره گفت : استفاده از هر 4 گروه مواد غذایی شامل شیر و لبنیات ، غلات ، سبزی و میوه جات و گوشت در برنامه غذایی هفت گانه خانواده ها الزامی است .
دکتر منصور شهرکی متخصص تغذیه گفت : حفظ تعادل در برنامه غذایی موجب جلوگیری از بروز افزایش وزن و برخی کمبودها در بدن می شود.
وی تاکید کرد: خانواده ها در این ایام و به خصوص به هنگام مسافرت از آب ، میوه و سبزی به اندازه کافی استفاده کنند .
وی همچنین به خانواده ها توصیه کرد : جهت جلوگیری از افزایش وزن به ويژه در ايام نوروز، پیاده روی تند و روزانه را از فراموش نكنند . مصرف سبزي ها را در ايام نوروز فراموش نكنيد
معمولا درايام نوروز و در هنگام سفر هاي نوروزي مصرف سبزي ها كه از گروه هاي غذاي اصلي هستند ، كمتر مي شود.
دكتر زهرا عبداللهي در گفت وگو با خبرنگار وب دا ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: سبزی ها به علت داشتن ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، و فیبرها نقش مهمی در پیشگیری و درمان انواع سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی، پوکی استخوان، دیابت نوع 2 و چاقی دارند.
وي افزود: سبزي ها به دليل داشتن فيبر باعث افزایش حرکات روده می شوند و بدین ترتیب از یبوست جلوگیری كرده همچنين فیبرها با کاهش فشار درون روده ، از بیماري هايي چون هموروئید و دیورتیکولوز جلوگیری می کنند.
دكتر عبداللهي با اشاره به اين كه میوه ها و سبزی ها نقش محافظتی مهمی در ابتلا به سرطان کولون و رکتوم دارند، تصريح كرد: در ايام نوروز مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده معمولا درميهماني ها مصرف مي شوند كه با مصرف سبزي ها و سالاد ميزان جذب چربي غذا كاهش پيدا مي كند.
به گفته وي، املاح معدني مانند كلسيم ، منيزيوم ، فسفر ، آهن ، روي و سلنيوم از جمله مواد معدنی بسیار ارزشمندی است كه در سبزیجات یافت می شوند و تأثیر زيادي بر سلامت افراد دارند.
معاون دفتر بهبود تغذيه جامعه تصريح كرد: درطول سفر هاي نوروزي كه معمولا سبزي وسالاد سالم ممكن است در دسترس نباشد مي توان از گوجه فرنگي و خيار دركنار غذاها استفاده كرد.
وي همچنين به هموطنان توصيه كرد: در ايام نوروز براي جلوگيري از افزايش وزن و چاقي مصرف روزانه 4-3 واحد از گروه سبزي ها را فراموش نكنند زيرا مي توانند از ابتلا به انواع بيماري ها جلوگيري كنند.
به گزارش وب دا از دانشگاه علوم پزشكي زاهدان عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در این باره گفت : استفاده از هر 4 گروه مواد غذایی شامل شیر و لبنیات ، غلات ، سبزی و میوه جات و گوشت در برنامه غذایی هفت گانه خانواده ها الزامی است .
دکتر منصور شهرکی متخصص تغذیه گفت : حفظ تعادل در برنامه غذایی موجب جلوگیری از بروز افزایش وزن و برخی کمبودها در بدن می شود.
وی تاکید کرد: خانواده ها در این ایام و به خصوص به هنگام مسافرت از آب ، میوه و سبزی به اندازه کافی استفاده کنند .
وی همچنین به خانواده ها توصیه کرد : جهت جلوگیری از افزایش وزن به ويژه در ايام نوروز، پیاده روی تند و روزانه را از فراموش نكنند . مصرف سبزي ها را در ايام نوروز فراموش نكنيد
معمولا درايام نوروز و در هنگام سفر هاي نوروزي مصرف سبزي ها كه از گروه هاي غذاي اصلي هستند ، كمتر مي شود.
دكتر زهرا عبداللهي در گفت وگو با خبرنگار وب دا ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: سبزی ها به علت داشتن ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، و فیبرها نقش مهمی در پیشگیری و درمان انواع سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی، پوکی استخوان، دیابت نوع 2 و چاقی دارند.
وي افزود: سبزي ها به دليل داشتن فيبر باعث افزایش حرکات روده می شوند و بدین ترتیب از یبوست جلوگیری كرده همچنين فیبرها با کاهش فشار درون روده ، از بیماري هايي چون هموروئید و دیورتیکولوز جلوگیری می کنند.
دكتر عبداللهي با اشاره به اين كه میوه ها و سبزی ها نقش محافظتی مهمی در ابتلا به سرطان کولون و رکتوم دارند، تصريح كرد: در ايام نوروز مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده معمولا درميهماني ها مصرف مي شوند كه با مصرف سبزي ها و سالاد ميزان جذب چربي غذا كاهش پيدا مي كند.
به گفته وي، املاح معدني مانند كلسيم ، منيزيوم ، فسفر ، آهن ، روي و سلنيوم از جمله مواد معدنی بسیار ارزشمندی است كه در سبزیجات یافت می شوند و تأثیر زيادي بر سلامت افراد دارند.
معاون دفتر بهبود تغذيه جامعه تصريح كرد: درطول سفر هاي نوروزي كه معمولا سبزي وسالاد سالم ممكن است در دسترس نباشد مي توان از گوجه فرنگي و خيار دركنار غذاها استفاده كرد.
وي همچنين به هموطنان توصيه كرد: در ايام نوروز براي جلوگيري از افزايش وزن و چاقي مصرف روزانه 4-3 واحد از گروه سبزي ها را فراموش نكنند زيرا مي توانند از ابتلا به انواع بيماري ها جلوگيري كنند.