شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۳ / ۱۲:۳۲
کد مطلب: 25858
۰

مشاغل را میان زنان و مردان مرزبندی نکنیم

یک جامعه‌شناس با تاکید بر ضرورت مرزبندی نکردن مشاغل میان زنان و مردان، اظهارکرد: درحال حاضر قضاوت مردان و نگاه جنسیتی حاکم بر مشاغل، زنانی را که به کارهای سخت می‌پردازند آزار می‌دهد؛ چرا که این افراد به برخی شغل‌ها برچسب زنانه و به برخی دیگر برچسب مردانه می‌زنند. در این شرایط لازم است ما فرهنگ‌سازی کرده و محیط را برای فعالیت‌های اقتصادی زنان امن کنیم.

 

دکتر لیلا فلاحتی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: در گذشته مشاغل بین زنان و مردان تفکیک شده بودند و برخی از آن‌ها مخصوص مردان و بعضی دیگر ویژه زنان بود. به عنوان نمونه خانه‌داری، آشپزی و تربیت فرزندان جزو مشاغل زنانه و نان‌آوری و کار بیرون از منزل مشاغل مردانه تلقی می‌شدند ولی با گذشت زمان و کاهش فاصله اجتماعی بین زنان و مردان از طریق تحصیل این فاصله‌ها کم شد و تقسیم شغلی کمرنگ‌تر شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر با اختلاط نقش‌ها مواجه هستیم، اظهارکرد: اکنون مردان آشپزی آموزش می‌دهند و برخلاف گذشته در صنعت پوشاک نقش آنان در طراحی پوشاک زنانه برجسته‌تر شده است. در مقابل نیز برخی زنان مشاغل مردانه را که از نوع سخت هستند انتخاب می‌کنند. به عنوان نمونه راننده اتوبوس و یا در معادن مشغول به کار هستند.

این جامعه‌شناس تاکید کرد: در حال حاضر خط‌کشی‌های شغلی میان زنان و مردان به هم خورده است، چرا که زنان در رشته‌های مختلف تحصیل کرده‌اند و ضرورتی ندارد به تقسیم‌بندی‌های شغلی گذشته پایبند باقی بمانند؛ بلکه توانایی‌های فردی و مهارتی آنها بسیار اهمیت دارد.

 

وی افزود: نتایج مطالعات نشان می‌دهد که مسئولیت‌پذیری و دقت زنان در انجام کار بیشتر است و آمار فساد اداری در محیط‌هایی که زنان بیشتر در آن مشغول به کار هستند، کمتر است.

 

فلاحتی تاکید کرد: در کشورهای توسعه یافته حضور زنان در مشاغلی مانند رانندگی اتوبوس طبیعی است؛ چرا که آنان شغل موردنظر خود را انتخاب می‌کنند و تلاش دارند که تبعیض جنسیتی را در مشاغل از بین ببرند، اما ایران به عنوان یک کشور در حال توسعه با تفکر جنسیتی در حوزه مشاغل بیشتر روبه‌روست، درحالیکه انتخاب و علاقه زن، شرط اصلی انتخاب شغل است.

این جامعه‌شناس تاکید کرد: اگرچه ممکن است برخی از زنان به علت اجبار اقتصادی به مشاغل مردانه روی بیاورند، اما آنها هم براساس سود این مشاغل را انتخاب می‌کنند.

فلاحتی با بیان اینکه لازم است مزایای شغلی یکسانی برای زنان و مردان در نظر گرفته شود، اظهار کرد: یکی از مشکلات تبعیض جنسیتی در حوزه اقتصادی، نابرابری حقوق و مزایای مردان و زنان است و لازم است این وضعیت از بین برود.

این جامعه‌شناس با اشاره به آسیب‌های حضور زنان در مشاغل سخت، اظهارکرد: برخی از مشاغل براساس محیط و فرهنگ مردانه تعریف شده است و زنان به سختی می‌توانند خود را با این محیط انطباق دهند و معمولا مجبور به ایجاد تحول هویتی در خود هستند. همین امر موجب می‌شود آنان دچار تعارض‌های شخصیتی شوند؛ چراکه در حریم شخصی خود مادر هستند و شخصیت زنانه دارند، اما در محیط شغلی مجبور به داشتن شخصیت مردانه هستند.

وی درباره راه‌های کاهش آسیب‌های حضور زنان در مشاغل سخت اظهار کرد: لازم است قوانینی تصویب شود که موجب کاهش آسیب رسیدن به زنان در این محیط‌ها شود و آنان امکانات و دستمزد برابری با مردان دریافت کنند. از سوی دیگر فرهنگسازی اهمیت بسیاری دارد.

فلاحتی در پایان گفت: اعتماد کردن به فعالیت زنان موجب فرهنگ‌سازی می‌شود و فرصت‌های شغلی بیشتری به زنان می‌دهد، در این شرایط زنان سرپرست خانوار به جای آنکه دچار آسیب‌های مختلف شوند می‌توانند در صورت برخورداری از مهارت‌هایی مانند رانندگی و اپراتوری کامپیوتر به این مشاغل بپردازند.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...