جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۳ / ۲۰:۰۸
کد مطلب: 28603
۰
یک متخصص آنکولوژی و سرطان تشریح کرد

علائم تومور مغزی

عوامل خطرساز در ابتلا به سرطان‌های مغز
مهران بهادری در گفت‌وگو فارس، گفت: تومورهای خوش‌خیم مغزی دارای سلول‌های سرطانی نیستند معمولاً تومورهای خوش‌خیم قابل برداشتن هستند و به ندرت دوباره رشد می‌کنند.
البته ممکن است این تومورها به بدخیم هم تبدیل شوند.

وی ادامه داد: تومورهای مغزی بدخیم که سرطان مغز نامیده می‌شود اغلب یک عامل جدی و تهدید کننده محسوب می‌شوند که احتمال دارند که سریعتر رشد کرده و به بافت‌های مغزی دیگر حمله کنند.

بهادری ادامه داد: هنوز عامل اصلی در بروز تومورهای مغزی شناخته نشده است اما برخی از عوامل خطرساز احتمال ابتلای افراد را به این بیماری افزایش می‌دهند.مثلاً پرتوهای یونیزه‌کننده که از اشعه‌های X و دیگر منابع منتشر می‌شوند و می‌توانند باعث صدمه به سلول‌ها شده و منجر به ایجاد تومور شوند.

یک متخصص آنکولوژی و سرطان گفت: سابقه خانوادگی نیز از دیگر عوامل خطرساز است البته به ندرت رخ می‌دهد که تومورهای مغزی در یک خانواده به طور مستمر بروز کند و تعداد کمی هستند که چند عضو در خانواده مبتلا به این بیماری می‌شوند.

وی در پاسخ به اینکه استفاده از تلفن همراه باعث ابتلا به این بیماری می‌شود
گفت: محققان در حال مطالعه هستند که آیا استفاده از تلفن همراه یا قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص در محل کار یا میدان‌های مغناطیستی از عوامل خطرزا محسوب می‌شوند یا خیر در این رابطه هنوز نتایج قطعی به دست نیامده است.
وی در مورد علائم این بیماری گفت: نشانه‌های تومور مغزی بستگی به اندازه تومور، نوع و محل آن دارد. علائم زمانی بروز می‌کنند که تومور در عصب‌های یک قسمت از مغز فشار می‌آورند یا مانع جریان مایع در داخل یا اطراف مغز شوند. بهادری رایج‌ترین علائم تومورهای مغزی را سردرد، (معمولاً در اوایل صبح شدیدتر هستند)، حالت تهوع و استفراغ، تغییرات در صحبت‌ کردن، دیدن و شنیدن،‌ایجاد مشکل در راه رفتن و حفظ تعادل، تغییرات در تمرکز و شخصیت فرد، مشکلاتی در حافظه و حرکات ناگهانی عضلات (حمله عصبی یا تشنج)، خواب‌رفتگی و سوزش در بازوها و پاها، عنوان کرد.

وی گفت: اغلب اوقات این علائم به دلیل وجود تومور مغزی نیستند و برخی دیگر از مشکلات ممکن است باعث بروز آن شود در هر صورت اگر هر یک از این علائم بروز یابد باید حتماً به پزشک مراجعه کرد.

یک متخصص آنکولوژی و سرطان گفت: تشخیص بیماری و درمان تومورهای مغزی ابتدا توسط معاینه دقیق از سطح شنوایی، بینایی و هوشیاری گرفته می‌شود و در صورت نیاز توسط پزشک MRI، سی‌تی‌اسکن، آنژیوگرافی، نمونه‌برداری از مایع مغزی نخاعی انجام می‌شود البته گاهی نیز نمونه‌برداری برای بررسی سلول‌های توموری انجام می‌شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چه سكوتی دنیا را فرا می‌گرفت اگر هركس به اندازه عملش صحبت می‌كرد