جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ / ۱۷:۲۹
کد مطلب: 31734
۰

بیماری های شایع گوارشی/آثار مثبت روزه داری

به گزارش مهر، كبد چرب يكي از بيماری های مهم دستگاه گوارش است كه امروزه درصد زيادي از افراد جامعه را مبتلا مي كند. يعنی حدود ۳۰ درصد از افراد جامعه دچار اين بيماری خاموش هستند. چرا كه اين بيماري علامتی ندارد و معمولا به طور اتفاقی در بررسی های سونوگرافی يا آزمايشگاهی متوجه بيماری كبد چرب می شويم و خيلی وقت ها به خاطر همين نداشتن علامت ها ممكن است دچار بيماری های مزمن مانند نارسايی كبد شویم.

مهم ترين علت كبد چرب، بيماري هايی همچون چاقی، فشارخون، ديابت و چربی خون است، كه ثابت شده روزه داری می تواند در صورت داشتن رژيم غذايی سالم بر درمان كبد چرب مفيد باشد. همان طور كه در درمان كبد چرب، كم كردن وزن، تنظيم وزن و تنظيم خوراكی ها و ورزش جزو درمان های اصولی است.

در افراد مبتلا به كبد چرب نخست انجام ورزش و كاهش وزن توصيه مي شود و سپس دارو تجویز می گردد. بنابراين در ايام روزه داری اگر افراد در فاصله افطار تا سحر غذاهای سالم مصرف كنند و از خوردن غذاهاي پر چرب و شيرين پرهيز كنند می توانند در پایان ماه رمضان با تنظيم وزن خود، در بيماری كبد چرب شان شاهد اثرات مثبت روزه داری باشند.

ريفلاكس یا همان بازگشت محتويات معده به مری در همه افراد نرمال ممكن است ديده شود، ولي در صورتي كه تكرار شونده و آزار دهنده باشد بيماری تلقي مي شود. شايع ترين علامت این عارضه به شكل سوزش سر دل و ترش كردن است. البته علائم ديگری همچون پرآب شدن دهان، اختلال در بلع، سرفه مزمن، آسم و خرابی زودرس دندان ها می تواند حكايت از ريفلاكس داشته باشدكند.

ريفلاكس مي تواند خفيف، متوسط يا شديد باشد كه در موارد شديد به مرور زمان می تواند به زخم مری و تنگی مری و يا حتی سرطان مری منجر شود. به اين بيماران توصيه می شود از مصرف نوشیدنی هایی همچون چای، قهوه، نوشابه و ... كه باعث ريفلاكس مي شود جلوگيري كنند. پس از خوردن بلافاصله نخوابند. ميان غذا از خوردن آب خودداري كنند، و از مصرف قليان و سيگار پرهيز كنند.

سوءهاضمه، به معناي آن است كه بيمار از تهوع، سوزش سر دل، نفخ، آروغ، احساس پری معده و درد يا احساس ناراحتي در قسمت فوقاني شكم رنج مي برد.

در بيماران مبتلا به سوءهاضمه گاهي با اخذ شرح حال دقيق و اصلاح شيوه زندگی مي توان عارضه را برطرف نمود تا بيمار بتواند به وظيفه شرعی خود عمل كند. لذا به اين بيماران توصيه مي شود وعده هاي غذايي را كم حجم ميل كنند همراه غذا مايعات ننوشند، مصرف چای، قهوه، كاكائو، نسكافه و مواد محرک را كاهش دهند و از مصرف غذاهاي پرچرب و فست فود، و استعمال دخانيات و مصرف الكل پرهيز كنيد.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!