جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸ / ۱۱:۰۷
کد مطلب: 48544
۰

انواع سبک های فرزندپروری را بشناسید

انواع سبک های فرزندپروری را بشناسید
میگنا: مجتبی حبیبی، روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شیوه فرزندپروری اظهار کرد: دو حیطه در نظام تربیتی والدین وجود دارد یکی حیطه عاطفی و دیگری حیطه کنترلی (اقتدار) براساس این دو حیطه سبک‌های فرزند پروری به چهار دسته تقسیم بندی می‌شوند.

حبیبی بیان کرد: سبک‌های فرزندپروری شامل سبک، مقتدرانه (علمی)، مستبدانه، سهل گیرانه و بی اعتنا است که هریک از والدین یک نوع سبک را برای تربیت فرزند خود دارند.

این روانشناس با بیان اینکه در فرزند پروری مقتدرانه گرما و محبت به همراه کنترل رفتار‌های کودک به تعادل رسیده اند، افزود: ثبات و پایداری والدین در رفتارشان با کودک احساس امنیت در کودک به وجود می‌آورد و این سبک باعث تولید کودکی خلاق، با اعتماد به نفس، با عزت نفس و مسئولیت پذیر می‌گردد و تقریباً با هر سرشتی سازگار است.

او ادامه داد:در سبک فرزند پروری مستبدانه گرما و محبت والدین کم است و در مقابل کنترل بر رفتار کودک شدت بیشتری دارد، این سبک کودکانی دمدمی مزاج و پرخاشگر که دچار اختلالات رفتاری شدید هستند را تولید می‌کند و چنین کودکانی از امنیت کافی برخوردار نمی‌شوند.

حبیبی گفت: در سبک فرزند پروری سهل گیرانه، گرما و محبت زیاد، ولی کنترل و نظارت کم است. این‌ها کودکانی پرخاشگر و ناپخته و خارج از کنترل و اصطلاحاً لوس تولید می‌کنند.

این روانشناس اضافه کرد: در سبک فرزند پروری بی اعتنا هم سطح گرما و محبت پایین است و هم کنترل و نظارت این‌ها کودکانی متوقع، سرکش و نافرمان تولید می‌کنند. او خاطرنشان کرد: محیطی که کودک در آن رشد می‌کند فاکتور‌های متعددی از جمله میزان دما، نور، رطوبت، فرهنگ اقتصاد، مذهب، سطح تحصیلات والدین، تعداد فرزندان خانواده، جنسیت و ... دارد که هر کدام به نوبه خود قادرند بر شخصیت فرد تأثیر بگذارند.
 
مرجع : باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.