پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2 May 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۶:۲۵
کد مطلب: 49662
۳

اسکیزوفرنی، سرطانی خاموش است

اسکیزوفرنی، سرطانی خاموش است
میگنا: اسکیزوفرنی، یک اختلال روحی و روانی است که اغلب در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی(حدودا بین ۱۶ تا ۳۰ سال)علائم آن ظاهر میشود از مشخص ترین علائم آن میتوان به توهم و مشکلات ادراکی و شناختی دیگر اشاره کرد.بیماری اسکیزوفرنی اغلب در افراد میتواند یک مشکل مادام العمر باشد ، حدود یک درصد مردم دنیا به این بیماری روحی و روانی مبتلا هستند.

دکتر محمدجواد احمدی روانشناس بالینی و عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: از علائم شاخص این بیماری افکار آشفته است،این بیماران توانایی شکل دادن به افکار خود را ندارند وبه راحتی افکارشان پریشان می شود،توهمات شنیداری یک عارضه شایع در این افراد است ویکی از شکایات این بیماران شنیدن صداهایی است که واقعیت خارجی ندارند.

وی افزود:از علائم دیگراین بیماران دیدن صحنه هایی است که واقعی نیستند و اغلب علائم پارانویا نشان می دهند.

دکتر احمدی با اشاره به علت های بوجود آمدن این بیماری گفت:عوامل ژنتیکی در این بیماری نقش دارند به طوری که افرادی که دارای بستگان درجه یک مبتلا به اسکیزوفرنیا هستند ۱۰ درصد شانس مبتلا شدن به این اختلال را دارند.نارسایی های انتقال دهنده های عصبی مثل دوپامین می تواند افراد رابیشتر مستعد اسکیزوفرنی کند.

او افزود: از علتهای دیگری که می تواند فرد را مستعد این بیماری کند، استفاده از مواد غیر قانونی LSD و حشیش و ماریجوانا است،مصرف اینگونه مواد محرک باعث آسیب های غیر قابل جبران ذهنی خواهد شد،تاثیرات محیطی نیز گاهی بر بوجود آمدن این بیماری موثر است مثل سو تغذیه در سه ماهه دوم و سوم بارداری که شانس ابتلا به اسکیزوفرنی را در طول زندگی افزایش می دهد.

این روانشناس بالینی با اشاره به کمک های دارویی،ورزش و روان درمانی برای بهبودی افراد مبتلااسکیزوفرنی گفت:روان درمانی می تواند به افراد کمک کند که فرق بین واقعیت و توهم راتشخیص دهند. همچنین به کمک داروهای ضد روانپریشی به کم کردن توهمات و تفکرات هذیانی فرد پرداخته می شود.

دکتر احمدی به نقش مهم ورزش در بهبودی فرد اشاره داردو گفت :شنا ،دوچرخه سواری وپیاده روی می تواند به بهبود توجه ،شناخت اجتماعی و حافظه در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی کمک کند.
مرجع : طبنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
آنكه مدام از كمبودها و ناراستي هاي زندگي خويش سخن مي گويد دوست خوبي براي تو نخواهد بود .