دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۲ / ۰۶:۴۵
کد مطلب: 63165
۰

فشارخون ممکن است بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد

فشار خون خود را به دقت زیر نظر داشته باشید
فشارخون ممکن است بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد
فشارخون ممکن است بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد خواب ناکافی و مشکلات خواب به شدت با خطر بیشتر فشار خون در زنان مرتبط است.
محققان با پی بردن به وجود ارتباط بین کم خوابی و فشار خون بالا در زنان توصیه می‌کنند زنانی که خواب کافی ندارند، تحت غربالگری فشار خون بالا قرار بگیرند و اگر مشکل خواب دارند، راه حل این مشکلات خواب را بررسی کنند.
محققان مطالعه حاضر سلامت ۶۶۱۲۲ زن ثبت نام شده را ردیابی کردند. شرکت کنندگان در محدوده سنی ۲۵ تا ۴۲ سال بودند. همه در زمان ثبت نام در سال ۲۰۰۱ بدون فشار خون بودند. محققان وضعیت سلامت شرکت کنندگان را به مدت ۱۶ سال پیگیری کردند و هر دو سال یک بار فشار خون آنها را ارزیابی کردند. در طول پیگیری، آنها ۲۵۹۸۷ مورد جدید ابتلاء به فشار خون را مشاهده کردند.
محققان سبک زندگی و عوامل خطر جمعیت شناختی را در نظر گرفتند و دریافتند که خطر ابتلاء به فشار خون بالا در زنان با خواب ناکافی و مشکلات خواب مرتبط است.
زنانی که در هر ۲۴ ساعت کمتر از پنج ساعت می‌خوابیدند، ۱۰ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به فشار خون بودند، در حالی که زنانی که ۶ ساعت می‌خوابیدند، ۷ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به این بیماری بودند.
خطر افزایش فشار خون برای زنانی که بیش از هشت ساعت می‌خوابند وجود نداشت، همچنین خطر بیشتری برای زنانی که در شیفت شب کار می‌کردند هم وجود نداشت.
زنانی که گاهی اوقات یا معمولاً مشکل خواب داشتند، به ترتیب ۱۴ و ۲۸ درصد بیشتر در معرض خطر فشار خون بالا بودند، در مقایسه با زنانی که به ندرت مشکل خواب داشتند.
دکتر «شهاب حقایق»، نویسنده ارشد این مطالعه و محقق دانشگاه هاروارد، مکانیسم احتمالی را اینگونه توضیح می‌دهد: «مشکلات خواب می‌تواند منجر به زنجیره‌ای از رویدادها شود که می‌تواند احتباس سدیم، سفتی شریانی و برون ده قلبی را افزایش دهد و به طور بالقوه منجر به فشار خون بالا شود. اختلال در چرخه خواب / بیداری نیز می‌تواند بر فعالیت انقباض / آرامش عروق خونی و عملکرد سلول‌هایی که عروق را تنظیم می‌کنند تأثیر بگذارد.»
از سوی دیگر، فرضیه‌ای که در این مطالعه ذکر شد، سناریوی مخالفی را نشان می‌دهد که در آن فشار خون بالا منجر به بدخوابی می‌شود.
دکتر حقایق با هشدار به اینکه این فقط یک فرضیه است، توضیح داد: «بنابراین مشکل در به خواب رفتن و حفظ خواب معمولاً در دوره‌ای از شب اتفاق می‌افتد که افت فشار خون ممکن است رخ دهد.»
از اینرو، این به معنای افزایش فشار خون پس از بیدار شدن است. با این حال، محققان هیچ ارتباطی بین زود بیدار شدن و فشار خون بالا پیدا نکردند.
نویسندگان این مطالعه توصیه می‌کنند فشار خون خود را به دقت زیر نظر داشته باشید و بی خوابی و مشکلات خواب را جدی بگیرید.
 
مرجع : مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
بادها می وزند، عده ای در مقابل آن دیوار می سازند و تعدادی آسیاب به پا می کنند