جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۰ تير ۱۳۹۳ / ۱۶:۵۵
کد مطلب: 25934
۰

چگونه کودک خود را تنبیه کنیم؟

باشگاه خبرنگاران: تنبیه هشدار دادن به کودک است برای اینکه رفتار بد را تکرار نکند. در تنبیه ما نباید شخصیت کودک را مورد حمله قرار دهیم ولی متاسفانه در جامعه ما این اتفاق می‌افتد.

ناصر قاسم‌زاده روانشناس عمومی  گفت: هدف تنبیه هشدار دادن به کودک است برای اینکه از یک رفتار زشتی که انجام می‌دهد دست بردارد، برای اینکه بتوانیم نتیجه بگیریم نباید کودک را مورد حمله قرار دهیم؛ مانند اینکه تو بچه بی‌عرضه‌ای هستی، کودک ناتوانی هستی و توانمندی اجرای کاری را نداری،‌یا یک چنین الفاظی که همراه با تندی و خشونت‌های فیزیکی باشد.

وی تصریح کرد: در تنبیه مهمترین کاری که باید انجام دهیم این باشد که ما یک روش تربیتی غلط که قبلاً اعمال شده یا الگوهای یادگیری غلط در نزد کودک را اصلاح کنیم و این نیازمند آن است که ما آغوش باز و پذیرایی داشته باشیم که کودک بتواند در قالب اجرای یکسری روش‌هایی، رفتارهای غلطی که بکار می‌گیرد و کارکرد رفتاریش است را آگاهانه بازداری کنیم.

وی افزود: به نظر می‌رسد محروم کردن کودک از یکسری علاقمندی‌ها و قاطعانه برخورد کردن با کودک، عدم دلسوزی بی‌مورد و داشتن یک روند تربیتی یکسو ویکسان بین والدین یعنی اینکه هر یک از والدین حرفی نزنند که مغایر با دیگری باشد و بکارگیری شرایط تربیتی که در آن کودک متوجه شود که والدین با آن‌ها رابطه دوستانه‌ای دارند و رفتارهای آن‌ها مورد ارزیابی کودکان است.

وی در ادامه گفت: در هر شرایطی باید فرزندانمان را دوست داشته باشیم ولی آنچه متاسفانه در کلام والدین رایج است این است که می‌گویند ما دوست نداریم این کار را انجام دهی، این لحن می‌تواند شخصیت کودک را مورد حمله قرار دهد و ناامنی عاطفی و روانی برای کودک ایجاد کند.

قاسم‌زاده در پایان خاطرنشان کرد: اگر ما شرایط مناسبی را برای کودک ایجاد کنیم و او را با محروم کردن و با آگاهاندن اینکه، این رفتارت غلط است و بصورت جز برخورد کنیم در درازمدت کارآمدی تنبیه را خیلی بهتر و موثرتر می‌کندتا اینکه روند تربیتی و رفتاری ما طوری باشد که همیشه شخصیت کودک را یا مورد حمله قرار دهیم یا ازنظر فیزیکی آزارش دهیم.
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
شاید باورتون نشه اما دنیا به کوچک‌ترین خوبی‌های شما نیاز داره، خوب بمونید.