جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱ تير ۱۳۹۳ / ۰۲:۰۵
کد مطلب: 25525
۰

زیاد به رایانه نگاه نکنید

زیاد به رایانه نگاه نکنید
پروتئین خاصی موسوم به «MUC5AC» بخشی از لایه طبیعی موکوس یا غشای اشک را تشکیل می دهد که رطوبت چشم را تامین می کند. اما پژوهش جدید محققان نشان داد شرکت کنندگانی که بیشتر زمان خود را در برابر رایانه می گذرانند از سطوح «MUC5AC» مشابه بیماران خشکی چشم برخوردارند.

خشکی چشم نوعی بیماری است که در زمان عدم تولید اشک کافی در چشم یا بخار شدن سریع آن رخ می دهد. محققان اشک های هر دو چشم 96 کارمند یک اداره در ژاپن را آزمایش کرده و میزان پروتئین «MUC5AC» موجود در آنها را سنجیدند. آن دسته از شرکت کنندگانی که کارشان شامل نگاه کردن به نمایشگر رایانه بود، پرسشنامه هایی را در مورد ساعات کاری و علائم هر نوع مشکل چشمی پر کردند.

به گفته دکتر یویچی، مولف ارشد این پژوهش، افرادی که به نمایشگر خیره می شوند بطور کلی پلک چشم های خود را در زمان انجام کار بیشتر از سایرن باز می کنند و منطقه سطحی اضافی در معرض قرار گرفته در کنار پلک زدن کم می تواند تبخیر اشک را سرعت بخشیده و با بیماری خشکی چشم همراه شود.

محققان دریافتند افرادی که روزانه بیشتر از هفت ساعت به نمایشگر رایانه خیره می شوند، بطور میانگین دارای 5.9 نانوگرم/میلی گرم MUC5AC بودند. در مقایسه افرادی که ساعات کمتری را به تماشای نمایشگرها می پرداختند میزان 9.6 نانوگرم/میلی گرم از این پروتئین را داشتند.

همچنین افراد مبتلا به خشکی چشم دارای میانگین 3.5 نانوگرم/میلی گرم MUC5AC و افراد غیر مبتلا دارای 8.2 نانوگرم/میلی گرم از این پروتئین هستند. کارمندانی که در مورد خشکی چشم خود نگرانند می توانند با انجام تغییرات ساده خطر ابتلا به آن را کاهش دهند.
از آن میان می تواند نمایشگرها را در سطوح کم ارتفاع قرار داده و صفحه آن را به سمت بالا کج کرد. پزشکان همچنین استفاده از دستگاه های بخور در اداره و اجتناب از قرار داشتن در مسیر مستقیم باد دستگاه های تهویه هوا را توصیه کرده اند.
ایسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "