جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ / ۰۸:۰۸
کد مطلب: 41663
۱
کاپتاگون بزنید و سر ببُرید!

داعشی‌ها «کاپتاگون» مصرف می‌کنند

داعشی‌ها «کاپتاگون» مصرف می‌کنند
"سر بریدن"، کشتار کودکان، تجاوزات وحشیانه، تخریب آثار باستانی و بناها و ... سر تیتر جنایات داعش است که روزانه در رسانه های جهان منعکس می شود اما اینکه یک انسان چطور می تواند چنین خوی درنده ای داشته باشد و تنها پس عضو شدن به این گروه تروریستی بتواند مانند یک جانور رفتار کند موضوعی بحث بر انگیز خواهد بود.
-
به نقل از مجله سان، ماده مخدر کاپتاگون (Fenethylline) یک محرک روانی است که از ترکیبی از آمفتامین و تئوفیلین ساخته شده است. این ماده زیر مجموعه گروهی از مخدرها به نام فنتیلین‌ها است.

این ماده در سال ۱۹۶۱ عرضه شده و برای مدت ۲۵ سال به عنوان یک جایگزین خفیف‌تر برای آمفتامین مورد استفاده قرار می‌گرفت. این ماده برای درمان کودکان مبتلا به بیماری ADHD و نارکولپسی استفاده می‌شد. کاپتاگون بر خلاف آمفتامین فشار خون بیمار را افزایش نمی‌دهد و می‌تواند برای بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی نیز استفاده شود. اما این ماده در سال ۱۹۸۶ به دلیل اعتیادآوری بالای آن در اکثر کشورهای دنیا ممنوع اعلام شد.

این ماده اکنون در خاورمیانه تبدیل به یک مخدر تفریحی محبوب شده است و در کشورهای نظیر اردن، لبنان، ترکیه و سوریه با قیمتی ارزان فروخته می شود.

در اکتبر ۲۰۱۵ یک شاهزاده عربستانی به نام عبد المحسن بن ولید بن عبدالعزیز، به همراه چهار تن دیگر در بیروت به دلیل قاچاق مواد مخدر دستگیر شدند و از یک جت شخصی آنها که قرار بود به ریاض برود، دو تن قرص کاپتاگون و مقادیری کوکائین کشف شد.

بر اساس تحقیقی که یک انجمن دارویی عربستان درباره مصرف مواد مخدر از سوی تروریست‌ها انجام داده، اعتیاد به کاپتاگون در میان تروریست‌های داعش موج میزند. گزارش شده که بمب‌گذاران انتحاری داعش از جمله سلمان عابدی، تروریست عامل حمله چند وقت پیش در شهر منچستر انگلیس، قبل از انجام حملات انتحاری مقدار زیادی از کاپتاگون مصرف کرده بودند و چشمهایشان قرمز شده و حالت سرگیجه بودنشان کاملا مشخص بود. همچنین پس از کالبد شکافی اجساد مهاجمان حمله پاریس در 2015 و دیگر مناطق اروپا مشخص شد مهاجمان کاپتاگون مصرف کرده بودند.

برخی از کسانی که از این حملات جان سالم به در بردند نقل کردند که فرد مهاجم مانند حیوانی وحشی که از فضا آمده باشد بدون هیچ احساسی به مردم حمله میکرده است.
این ماده مخدر احساس ترس و شک را در فرد مصرف کننده کاهش می‌دهد و علاوه بر این باعث کم خوابی فرد و تشنگی و گرسنگی شدید وی می‌شود. این تحقیق عنوان کرد که این ماده مخدر تروریست را تبدیل به یک ماشین کشتار بی رحم می‌کند. این ماده مخدر اغلب تروریست‌ها را دچار اعتیاد فلج کننده ای کرده به نحوی که این تروریست کاری به جز پیروی از اربابان نتواند انجام دهد.


سال گذشته میلادی نیز روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی درباره خاورمیانه از مواد مخدری که داعش تولید و صادر می‌کند نوشت و اعلام کرد داعش برای جبران اراضی از دست داده خود و کاهش درآمدهای نفتی‌اش اقدام به تولید و فروش مواد مخدر به ویژه در استان‌های نینوا و الانبار در عراق و نیز غرب سوریه و در نزدیکی مرزهای لبنان می‌کند.
اوایل سال جاری میلادی یک محموله بزرگ از این ماده مخدر در فرودگاه رواسی-شارل دو گل فرانسه کشف و ضبط شد.

منبع: ايسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
زندگی آنقدر ابدی نیست که هر روز بتوان مهربان بودن را به فردا موکول کرد