يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۲ / ۱۸:۵۴
کد مطلب: 17164
۱
۲

ضرورتی بنام تقویت ذهن

به اعتقاد مشاوران تحصیلی، آموزش و پرورش كشور باید مسائل پرورشی را جدی‌تر از امروز دنبال كند، زیرا دانش‌آموزان ما به مهارت‌های مغزی، تفكر سیستمی و محاسبات سریع و ذهنی ریاضی نیاز دارند.

درواقع همان‌طور كه افراد برای تقویت بنیه جسمی و توان بدنی خود به باشگاه‌های ورزشی می‌روند باید ذهن خود را نیز تقویت كنند و توانایی‌های آن را پرورش دهند.
وقتی موضوع محاسبات ذهنی مطرح می‌شود، هدف این نیست كه در عصر پیشرفته امروز ـ كه ماشین حساب حرف اول را در محاسبات می‌زند ـ ما رویكرد بازگشت به عقب داشته باشیم، بلكه موضوع این است كه كاری كنیم توانایی ذهنی و بهره‌وری مغزی دانش‌آموزان بالا برود.
هم‌اكنون ما با افراد زیادی رو‌به‌رو هستیم كه احساس می‌كنند در تحصیل یا در شغل‌شان پیشرفت نمی‌كنند كه به اعتقاد مشاوران تحصیلی، علت این درجا زدن‌ها و حتی عقبگردها نبود خلاقیت است.
باید باور كرد همه ما در شغلی كه داریم یا در رشته‌ای كه درس می‌خوانیم اگر خلاقیت به خرج دهیم، موفق‌تر از امروز خواهیم بود.
مشاوران تحصیلی همواره با كسانی مواجه می‌شوند كه در حین انتخاب رشته برای دانشگاه مایلند در بهترین رشته و بهترین دانشگاه قبول شوند، یعنی كسانی كه حاضرند برای این موفقیت هزینه‌های زیادی هم بپردازند. اما واقعیت این است كه نفرات برتر كنكور لزوما كسانی نیستند كه بیشتر از دیگران خرج و بیشتر از افراد دیگر وقت صرف می‌كنند، بلكه آنها كسانی هستند كه مهارت‌هایشان بالاتر از كتاب‌‌های درسی است.
به اعتقاد ما، این مهارت‌ها باید عمومی شود و همه دانش‌آموزان بتوانند با مهارت‌هایی فراتر از كتاب‌های درسی وارد مقاطع تحصیلی مختلف شوند، نه این‌كه فقط عده‌ای خاص به علت تلاش فردی، چنین توانایی داشته باشند. در این شرایط است كه رقابت‌ها نیز دلچسب‌تر می‌شود.
البته این مهارت‌ها باید در تمام طول تحصیل به دانش‌آموزان آموخته شود و یادگیری‌ها آهسته و پیوسته باشد، چون اگر قرار باشد همه این مهارت‌ها فقط در سال آخر مدرسه آن هم برای موفقیت در كنكور یاد داده شود، رسیدن به مهارت‌های مغزی كه توأم با تفكر سیستمی باشد، آن‌طور كه دلخواه است، به دست نمی‌آید.

جام جم- امیر زنده‌نام ‌/‌ مشاور تحصیلی
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

سودا
Iran, Islamic Republic of
لطفا راه های تقویت ذهنو بگید اینارو ک خودمونم میدونیم
زهرا
Iran, Islamic Republic of
فقط میتونم بگم فوق العاده بود همین
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...