شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۲ / ۲۳:۵۷
کد مطلب: 20272
۰
۱

"كلسترول" خونتان چند است؟

كوروش جعفريان متخصص تغذيه و رژيم درماني، عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: كلسترول يك تركيب شبه هورموني است كه هم مي‌تواند به وسيله بدن توليد شود و هم از طريق غذا وارد بدن مي‌شود.
وي با بيان اينكه كلسترول به دو شكل LDL و HOL در بدن تظاهر پيدا مي‌كند تصريح كرد: LDL كلسترول بد كلسترول هايي كه از طريق غذا وارد كبد شده است را به قسمت هاي مختلف بدن از جمله عروق برده كه مصرف بيش اندازه چربي ها و يا وجود مشكلات سيستم عروقي باعث اكسيده شدن كلسترول و ايجاد رسوب در عروق كه اين امر مي‌تواند زمينه ساز بيماري هاي قلبي و عروقي و پلاك‌هاي موجود در آن شود.
اين متخصص تغذيه و رژيم درماني در ادامه اظهار داشت: HDL كلسترول خوب برعكس LDL كلسترول ما را از بافت هاي مختلف علي الخصوص سيستم عروق جمع آوري مي كند و داخل كبد متابوليزه مي‌كند. جعفريان با اشاره به اينكه مصرف غذاهاي غني از كلسترول اصلي ترين عامل افزايش كلسترول است توصيه كرد: مصرف غذاهايي از جمله دل ، جگر، قلوه، مغز و كله پاچه از منابع غني كلسترول هستند كه بايد مصرف آنها محدود كرد.

وي در ادامه افزود: منابع گياهي برعكس منابع حيواني فاقد كلسترول هستند و مصرف اين مواد مي‌تواند براي بدن بسيار سودمند باشد. عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اينكه موارد غذايي حاوي روغن ترانس جامد يا نباتي باعث افزايش كلسترول خون مي‌شوند افزود: يكي از مهمترين عوامل افزايش كلسترول در جوامع از جمله كشور ما استفاده از روغن هاي جامد و غذاهاي حيواني و محصولاتي است كه پخته و پز آنها از روغن جامد است كه بايد براي كاهش كلسترول خون ميزان ‌آن را در مواد مصرفي كاهش دهيم.

دكتر جعفريان در ادامه تشريح كرد: كاهش يك درصد كلسترول مي‌تواند دو تا 3 درصد بيماري هاي قلبي و عروقي را كاهش دهد. وي در پايان خاطرنشان كرد: توصيه مي شود مصرف غذاهاي فرآوري شده را كه گاها از آن غفلت ميكنيم را از مواد غذايي حذف كنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

عالي بود متشكرم
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی