يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۷:۱۴
کد مطلب: 21758
۰

"اور دوز" مواد مخدر چیست؟

عضو گروه مطالعات اعتیاد مرکز تحقیقات پزشکی قانونی گفت: در بررسی بسیاری از پرونده‌های اوردوز، درمی‌یابیم که فرد فوت شده چندروز قبل از زندان آزاد شده و یا دوره ترک خود را در کمپ ترک اعتیاد سپری کرده است و با رهایی از زندان یا کمپ ترک اعتیاد با اولین مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده است.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد رضا قدیرزاده با بیان اینکه معتادانی که در کمپ یا زندان اعتیاد خود را ترک می کنند در صورت استفاده از همان میزان ماده مخدر که در زمان اعتیاد مصرف می کردند دچار اُور دوز شده و جان خود را از دست می‌دهند گفت: در بررسی پرونده‌های فوت ناشی از سوء مصرف مواد در سازمان پزشکی قانونی کشور در اکثر موارد با بحث اُور دوز یا همان مسمومیت با مواد مخدر و مرگ ناشی از آن مواجه هستیم.

وی افزود: در بسیاری از موارد پس از بررسی پرونده متوفی متوجه می‌شویم که فرد فوت شده چندروز قبل از زندان آزاد شده و یا دوره ترک خود را در کمپ ترک اعتیاد سپری کرده و با رهایی از زندان یا کمپ ترک اعتیاد با اولین مصرف مواد مخدر جان خود را از دست داده است و این موضوع همیشه برای افراد جای سوال بوده است که چرا فردی که قبل از ورود به زندان یا کمپ ترک اعتیاد مقادیر زیادی مواد مخدر را مصرف می‌کرده است پس از گذراندن دوره زندان یا کمپ با مصرف مقادیر کمتری نیز دچار مسمومیت شده و یا فوت می‌کند؟

قدیرزاده افزود: دلیل این مسئله پدیده تحمل است که در افراد مصرف کننده مواد مخدر اتفاق می‌افتد. همان گونه که می‌دانید در اثر مصرف مداوم مواد مخدر و برای رسیدن به همان اثرات خوشایند روزهای اول مصرف مواد، فرد مصرف کننده میزان مصرف مواد خود را زیادتر می‌کند و در طول زمان بدن فرد نیز با مقدار جدید ماده مخدر سازش می‌یابد به همین دلیل است که یک مصرف کننده مواد می‌تواند روزانه حتی بیش از 5 گرم تریاک یا مواد مخدر دیگر مصرف کند در حالی که مقدار نیم گرم آن نیز می‌تواند برای فرد عادی کشنده باشد.

وی افزود: بدلیل عدم دسترسی به مواد مخدر و پس از دوره بازگیری از مواد که در اصطلاح سم زدایی یا دوره فیزیکی نامیده می‌شود بدن تطابق خود را با مصرف میزان بالای مواد مخدر از دست می‌دهد و مثل بدن یک فرد عادی به مواد مخدر واکنش نشان می‌دهد لذا مصرف مقادیر قبل از ترک یا حتی مصرف مقادیری کمتر نیز منجر به مسمومیت و اوردوز در این افراد می‌شود که در صورت عدم ارجاع به اورژانس و درمان طبی نتیجه‌ای جز مرگ نخواهد داشت.
لازم بذکر است مصرف داروی متادون نیز که به عنوان داروی ترک اعتیاد مواد مخدر مورد استفاده قرار می‌گیرد به همان اندازه مصرف مواد مخدر در کسی که سالم بوده و یا بتازگی دوره سم زدایی خود را پشت سرگذاشته خطرناک است لذا تجویز خودسرانه داروی متادون نیز می‌تواند منجر به اوردوز و حتی مرگ مصرف کننده شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
قلب فقط کارش خونرسانی نیست؛ رزق و روزیتون رو هم میرسونه! خوش قلب باشید