جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ / ۰۱:۱۲
کد مطلب: 24205
۲

بوتاکس مفید یا مضر؟

بوتاکس مفید یا مضر؟
به عنوان مثال، درحالی که در یک دیدگاه استفاده از هر نوع بوتاکس به عنوان یک سم وارد شده به بدن تهدیدی در مسیر سلامتی بدن محسوب می شود، در نگرشی دیگر از این دارو به عنوان روشی برای باز کردن چهره ای در هم کشیده و پرچین و چروک یاد می شود.

طرفداران یا مخالفان استفاده از بوتاکس چه پزشک باشند و یا فردی عادی دراین طبقه بندی قرار می گیرند و البته هر دو گروه دلایل ویژه ای دراین زمینه ارائه می کنند.

مخالفان این دارو به بروز عوارض متعددی مانند بیماریهای چشمی ، سرو گردن و ... پس از تزریق بوتاکس اشاره می کنند. این گروه اساسا چهره طبیعی هر فرد را زیباتر از آن می دانند که با موادی شیمیایی و مصنوعی نیاز به تغییر داشته باشد.

اما گروه دومی نیز هستند که بوتاکس را مانند بسیاری از دستاوردهای نوین علم پزشکی دارای قابلیت بهره گیری می دانند که باید در مسیر صحیح و با تجویز پزشک به کار گرفته شود .

عضو هیات مدیره انجمن متخصصان پوست ایران عوارض بوتاکس را ناشی از داروهای چینی و تقلبی می داند ومعتقد است: داروهایی که مجوز واردات و تاییدیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را دارند، عوارضی برای افراد ایجاد نمی کنند.

دکتر محمد گلشنی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در این مورد توضیح داد: بوتاکس نام تجاری داروی بوتولینوم توکسین (Botulinum toxin) ساخت آمریکا است که مجوز واردات به ایران را ندارد، ولی متاسفانه داروهای چینی مشابه آن به صورت قاچاق وارد کشور می شود و افراد غیرمتخصص آن را مورد استفاده قرار می دهند.

وی با بیان اینک تنها یک داروی انگلیسی به نام دیسپورت مجوز و تاییدیه وزارت بهداشت برای ورود به کشور را دارد، افزود: داروهای چینی دزیمتری (محاسبه دز جذبی در مواد و بافت) ندارد و در هر آمپول ممکن است ده ها برابر دز مجاز وجود داشته باشد و پزشکان بدون اطلاع از این موضوع آن را تزریق کنند و برای افراد مشکلاتی به وجود آورند.

گلشنی ادامه داد: تزریق انواع بوتاکس های چینی ممکن است به بروز آلرژی، تنگی نفس و یا حتی شوک در افراد منجر شود.

وی با تاکید بر اینکه همگی این عوارض مربوط به داروهای چینی است، گفت: افراد باید به پزشکان متخصص پوست و جراحان پلاستیک و متعهدی مراجعه کنند که از نحوه استفاده صحیح از این دارو و میزان دز استاندارد آن اطلاع کافی داشته باشند.

گلشنی در مورد داروی دیسپورت اظهار داشت: قیمت داروی دیسپورت انگلیسی که مجوز ورود به کشور را دارد و مورد تایید وزارت بهداشت است، از نمونه های قاچاق آن بالاتر است، به همین دلیل برخی افراد غیرمتخصص با سوء استفاده از این مساله برای جذب مشتریان بیشتر، داروهای ارزان قیمت چینی را مورد استفاده قرار می دهند.

وی افزود: حداکثر دز مجاز در ناحیه صورت برای یک نفر بین 150 تا200 واحد از آمپول دیسپورت است که حدود 3 میلیون ریال هزینه دربردارد.

در گذشته از بوتاکس برای درمان بسیاری از بیماری های مغز و اعصاب، انحرافات چشم (استرابیسم)، گرفتگی عضلات گردن و سردردهای میگرنی استفاده می شد، اما بیش از یک دهه است که این روش در حوزه زیبایی صورت نیز وارد شده است و مورد استفاده بسیاری از پزشکان و اقبال عموم مردم قرار گرفته است.

امروزه استفاده از این روش بیشتر کاربرد زیبایی دارد و برای کاهش چین و چروک صورت و کاهش خط اخم، خطوط خنده اطراف چشم و لب ها و چروک های ناحیه پیشانی به کار برده می شود.

گرایش مردم به ویژه بانوان به استفاده از این روش برای جوان سازی صورت در کشور ما رو به افزایش است به گونه ای که به گفته دکتر محسن نراقی رییس انجمن تحقیقات راینولوژی ایران، بیشترین اقدامات زیبایی در کشور مربوط به تزریق بوتاکس و فیلرها است.

به طور کلی عوارض ناشی از بوتاکس به دلیل عدم توجه به مقدار دز دارو، نوع دارو و عدم رعایت بهداشت محیط تزریق دارو در افراد بروز می کند.

بروز ناهماهنگی در قسمت های مختلف صورت و افتادگی پلک ها ازجمله عوارض تزریقات غیرحرفه ای بوتاکس است که در نتیجه به عدم رضایتمندی افراد منجر می شود.

دکتر گلشنی در مورد اینکه آیا عوارض ناشی از بوتاکس ماندگار است و به از بین رفتن عصب یک ناحیه از صورت منتهی می شود، اظهار داشت: تاثیرات بوتاکس برگشت پذیر است و این تاثیرات چه مثبت باشد و بهبود وضعیت صورت را درپی داشته باشد و چه منفی باشد و تاثیراتی مانند افتادگی پلک را به همراه داشته باشد، بیشتر از 4 تا 7 ماه طول نمی کشد.

وی با تاکید بر اینکه عوارض بوتاکس درازمدت نیست، گفت: این دارو اثر خود را بعد از طی شدن این مدت از دست می دهد و پوست صورت دوباره به حالت قبل از تزریق برمی گردد.

گلشنی افزود: تنها عوارض بسیار خطرناکی که بر اثر تزریق دز خیلی بالای داروی بوتاکس بروز می کند، ممکن است ماندگار شود و مشکلاتی را برای افراد به وجود آورد.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
زبان هیچ استخوانی ندارد اما آنقدر قوی هست که بتواند قلبی را بشکند. پس مراقب حرف هایتان باشید.