يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲ تير ۱۳۹۳ / ۱۹:۰۹
کد مطلب: 25567
۱

میزان ابتلای زنان به اعتیاد

رشد اعتیاد در زنان بسیار سریع‌تر از مردان است
به گزارش ایسنا، دکترعلی فرهودیان در نشست هم‌اندیشی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: مصرف سیگار، قلیان و حشیش در دختران به شدت در حال افزایش است. از سوی دیگر بیش از 60 درصد از زنان زندانی جرایمی دارند که ارتباط مستقیم با مصرف مواد مخدر دارد.

وی با اشاره به تاثیر مصرف مواد جدید مانند محرک‌های صنعتی بر دختران، افزود: مصرف مواد جدید از سوی دختران ارتباط تنگاتنگی با مسائل اخلاقی دارد، چراکه این مصرف مواد مخدرموجب پرکاری و اجبار جنسی می‌شود ودختران در مکان‌ها، افراد و شرایط خطرناک اقدام به ارتباط جنسی می‌کنند.
بنابراین بسیاری از رفتارهای جنسی از مصرف مواد محرک سرچشمه می‌گیرد و وضعیت به گونه‌ای است که بیم آن می‌رود که فرهنگ کلی جامعه تحت تاثیر قرار گیرد.

رییس مرکز تحقیقات سوءمصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی درباره جایگاه مصرف مواد در میان زنان گفت: این مورد را به مشکلات زنان، مشکلات اعتیاد و مشکل سلامت ارتباط می‌دهم و همه آنها در مصرف مواد مخدر از سوی زنان نقش دارند. فرهودیان با بیان اینکه مصرف مواد مخدر بر زنان متفاوت از مردان است، اظهار کرد: در حال حاضر با پدیده تلسکوپی در اعتیاد مواجه هستیم یعنی رشد معضل اعتیاد در زنان بسیار سریع‌تر از مردان است. اگرچه نقش ژنتیک در گرایش مردان به مواد مخدر بیشتر است، اما براساس نتایج برخی مطالعات، زنان بیشتر تحت تاثیر وضعیت اجتماعی، استعمال مواد مخدر را شروع می‌کنند و ادامه می‌دهند.

وی با بیان اینکه ابتلا به اعتیاد ارتباط تنگاتنگی با فقر و مشکلات جسمی ندارد، گفت: گرایش افراد از جمله زنان به اعتیاد بیشتر با نشاط و تفریحات جامعه مرتبط است. علاوه بر آن تن‌فروشی و کودک‌آزاری نیز با اعتیاد مرتبط است.

رییس مرکز تحقیقات سوءمصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تصریح کرد: در ایران آنچه که واضح‌تر است این است که تن‌فروشی با اعتیاد همسران ارتباط دارد و ممکن است در صورت اعتیاد مرد، زن علی‌رغم معتاد نبودن اقدام به تن‌فروشی کند. فرهودیان افزود: انگ اعتیاد در زنان بیشتر از مردان است. بنابراین آنها در جاهایی دور از کنترل و دسترس، مصرف مواد را آغاز می‌کنند.

وی با بیان اینکه بیش از50 درصد از زنان معتاد از نظر اقتصادی به یک مرد وابسته هستند، گفت: بیشتر این مردان معتاد هستند و به ازای مواد ارائه شده، از آنان بهره‌برداری جنسی می‌کنند که این مورد سبب بروز مشکلات بهداشتی، اجتماعی و... برای زنان می‌شود. از سوی دیگر بیش از 60 درصد از مردان معتاد متاهل هستند و در برخی از موارد زن به علت وابستگی به مرد مجبور به ادامه اعتیاد خود می‌شود. بیشتر زنان و دختران توسط مرد یا پارتنر جنسی خود معتاد می‌شوند.

رییس مرکز تحقیقات سوءمصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی درباره انگیزه مردان برای معتاد کردن زنان اظهار کرد: مرد معتاد نگرش منفی نسبت به استعمال مواد مخدر ندارد. علاوه بر آن با معتاد کردن همسر خود، موجب قطع سرزنش‌های او می‌شود. البته مساله دردناک این است که براساس نتایج پژوهش‌های انجام شده بسیاری از مردان معتاد برای کسب درآمد همسران خود را وادار به تن‌فروشی می‌کنند، در این شرایط زنان برای داشتن آمادگی جسمی و روانی به منظور تن‌فروشی، از مواد محرک استفاده می‌کنند.

وی درباره شیوع بیشتر مشکلات روانپزشکی در زنان گفت: زنان دو برابر مردان دچار افسردگی و اضطراب هستند و این مشکلات از عوامل خطر ابتلا به اعتیاد است. زنان برای درمان اعتیاد خود سخت‌تر مراجعه می‌کنند و پس از مراجعه به جامعه دشوارتر بازمی‌گردند. چرا که آنها پس از اعلام اعتیاد خود به طور کامل از جامعه طرد می‌شوند در این شرایط برخی از آنها مجبور به بازگشت به طرف مرد معتاد و کارتن‌خوابی می‌شوند.

فرهودیان خاطرنشان کرد: با وجود آنکه 60 درصد مردان معتاد، متاهل هستند، متاسفانه به همسران آنها توجه کافی نمی‌شود. این در حالیست که همسران مردان معتاد در معرض پرخاشگری جنسی، فیزیکی و کلامی هستند و ممکن است به بیماری‌های مختلف جنسی از جمله HIV مبتلا شوند و ما موارد کمی نداریم که زنان به علت ابتلای شوهران به اعتیاد، به هپاتیت و HIV مثبت مبتلا شده‌اند.

رییس مرکز تحقیقات سوءمصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی با اشاره به درمان زنان معتاد اظهار کرد: زمانی که آنان برای درمان مراجعه می‌کنند، انگ‌های زیادی به این افراد زده می‌شود. بنابراین برخی از زنان معتاد حاضر به مراجعه برای درمان خود نیستند تا از طرف خانواده، جامعه و محیط کار خود طرد نشوند. از سوی دیگر بسیاری از زنان معتاد از اعتیاد خود درآمد کسب می‌کنند و پس از ترک،‌ منبع درآمد خود را از دست می‌دهند.

وی با بیان اینکه مشکلاتی در سیستم درمانی زنان معتاد وجود دارد، گفت: در کلینیک‌ها، زمانی که زنی برای درمان اعتیاد خود مراجعه می‌کند، حتی نگاه منشی و روانشناس مرکز نیز به او تغییر می‌کند ، این در حالیست که این افراد باید نگاه صحیحی به زن معتاد داشته باشند. فرهودیان با اشاره به آثار اعتیاد در زنان باردار گفت: زنان معتاد باردار علاوه بر آسیب رساندن به خود به جنین نیز آسیب وارد می‌کنند؛ اما برای حمایت از این دسته از زنان برنامه مشخصی وجود ندارد و متاسفانه بیشتر راهنماهای درمانی در دنیا براساس نیازهای مردانه تعیین شده است.

رییس مرکز تحقیقات سوءمصرف و وابستگی به مواد دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی اظهار کرد: مسائل رفاهی و اجتماعی در حوزه زنان جزو اسناد طبقه‌بندی شده است، اما لازم است یک بانک داده در این حوزه داشته باشیم چراکه وجود چنین بانکی به پژوهش‌ها و تصمیم‌گیری‌های کشوری کمک می‌کند.
وی در ادامه تاکید کرد: ما آماده ایجاد یک سیستم رصد مسائل رفاهی و اجتماعی در حوزه زنان هستیم و طرح‌های پژوهشی بسیار زیادی است که می‌توانیم آنها را در حوزه ملی انجام دهیم. فرهودیان در پایان اظهار کرد: بسته‌های پیشگیری از اعتیاد در دنیا وجود دارد ولی لازم است بسته‌های بومی داشته باشیم، علاوه برآن می‌توانیم روی پروژه بازتوانی شغلی بومی شده زنان معتاد کار کنیم و آنها را تهیه کنیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
هم اکنون که در حال نفس کشیدن هستید، کس دیگری دارد نفس های آخرش را می کشد. پس دست از گله و شکایت بردارید و بیاموزید چگونه با داشته هایتان زندگی کنید.