جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۶ / ۲۳:۵۷
کد مطلب: 42933
۱

کسی باید پیدا شود که پای حذف کنکور بایستد

کسی باید پیدا شود که پای حذف کنکور بایستد
"آزمون سراسری 4 ساعته‌ که همه فکر و ذهن دانش‌آموزان را به خود مشغول کرده است، قابلیت‌ شناسایی و سنجش‌ استعداد و توانمندی‌های دانش‌آموزان را ندارد" این نظر محمدرضا‌ مخبر ذزفولی‌ دبیر شورای عالی انقلاب‌ فرهنگی درباره کنکور سراسری است.
کنکور سراسری سال‌هاست تبدیل به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها شده و بسیاری از خانواده های این دانش‌آموزان حداقل یک سال همه برنامه‌های خود اعم از مسافرت و مهمانی را به این امید که فرزندشان بعدا جایگاه مناسب شغلی پیدا می‌کند، قطع می‌کنند.

حال این سوال وجود دارد که آیا در شرایطی که در طول 4 سال تحصیل  قابلیت‌های دانش‌آموزان ارزیابی می‌شود، یک کنکور 4 ساعته‌ می‌تواند به درستی استعدادها و توانمندی‌های دانش‌آموزان را شناسایی کند؟ برای پاسخ به این سوال به سراغ  این موضوع به سراغ محمدرضا مخبر‌ دزفو‌لی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی رفتیم تا زوایای بیشتری از دلایل و چگونگی حذف کنکور را بررسی کنیم.
کلاس های تست‌زنی آفت‌ جدی آموزش و پرورش‌

محمدرضا مخبر‌ دزفو‌لی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت‌وگو با اشاره به اینکه عوامل گوناگونی‌ در موضوع حذف کنکور‌ مداخله دارند‌ اظهار کرد: مجلس‌ این قانون را در سال 92 به تصویب رسانده است که سهم کنکور از 80 درصد به 15 درصد‌ کاهش پیدا کند.

مخبر‌ دزفو‌لی خاطرنشان کرد: با اینکه مجلس‌ قانون حذف کنکور را به تصویب رسانده است اما برخی از دستگاه‌ها توجه لازم را به این مسئله‌ نمی‌کنند، این در حالی است که ما باید به سمت حذف کنکور برویم‌ و راهی جز این‌ نداریم.

وی با بیان اینکه کنکور چند ساعته سراسری ذهن‌، خلاقیت‌ و همچنین توانمندی‌ دانش‌آموزان را به سمت خود کشانده است، اظهار کرد: متأسفانه امروزه به جای آن که ذهن و قوه تفکر‌ دانش‌آموزان تقویت‌ و پرورش شود، با این روند برنامه‌ریزی‌ها برای تست‌زنی، در راستای موفقیت‌ در این آزمون چند ساعته انجام می‌شود که این مسئله آفت‌ جدی آموزش و پرورش‌ است.

 استرس و هزینه های گزاف نتیجه کنکور برای دانش آموزان و خانواده ها
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه با تست زدن در آزمون چند ساعته کنکور بهترین‌های کشور در هر رشته انتخاب نمی‌شود، عنوان کرد‌: قابلیت‌های دانش‌آموزان در چند سال تحصیلی مورد ارزیابی‌ قرار‌ می‌گیرد‌ اما آزمون سراسری‌ چند ساعته دانش‌آموزان و حتی خانواده‌هایشان‌ را دچار استرس و اضطراب شدیدی کرده که هزینه‌های گزافی را هم به آنها تحمیل‌ می‌کند.
 وی با اشاره به اینکه برخی از خانواده‌ها توانایی پرداخت هزینه‌های کلاس‌های کنکور را ندارند‌ اظهار داشت: این مسئله باعث‌ ایجاد یک شکاف‌ طبقاتی‌ و بروز مشکلاتی از این قبیل می‌شود.
مخبر‌ دزفولی با اشاره به اینکه ما راهی جز حذف کنکور نداریم اظهار کرد: البته باید روش‌های دیگری را برای سنجش توانمندی و استعداد دانش‌آموزان طراحی کنیم.
 وی یادآور شد: برای حذف کنکور باید افرادی‌ پیدا شوند تا پای این قضیه‌ بایستند‌ و جوانان کشور‌ را نجات دهند‌.
 
مرجع : باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
برای کشتی های ساکن، موج های دریا تصمیم می گیرند!