يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۷
کد مطلب: 62621
۰
۴ عادت روزانه افراد شاد

چطور واقعا احساس شادی کنیم؟

چطور واقعا احساس شادی کنیم؟
بر اساس گزارش جهانی شادی در سال ۲۰۲۳، فنلاند شادترین کشور جهان است. اما کارشناسان معتقدند صرف نظر از اینکه کجا زندگی می‌کنید راه‌هایی برای شادتر زندگی کردن وجود دارد.

تالیا سوئن، مدیرعامل و بنیانگذار Happy Things، پلتفرمی که به شما کمک می‌کند تا با عادت‌های ساده روزانه به شادی دست پیدا کنید می‌گوید «خوشحالی یک عادت است.»

سوئن می‌گوید: «بسیاری از مردم شادی را یک چیز غیرواقعی یا بیرونی می‌دانند که دستیابی به آن دشوار است. ما سعی می‌کنیم آن را به چیزی آموزش پذیر و قابل دسترسی تبدیل کنیم.»

بسیاری از کارشناسان بر این عقیده‌اند که گام هایی وجود دارد که می‌توان برای شاد شدن صرف نظر از شرایط زندگی برداشت. در ادامه ۴ عادت روزانه را که افراد شاد انجام می‌دهند بررسی می‌کنیم.


پرورش ذهنیت مثبت
تجربه شادی، رضایت یا بهزیستی با این واقعیت که زندگی فرد خوب، معنادار و ارزشمند است در هم آمیخته است.

به باور سوئن برای یافتن شادی در لحظات کوچک زندگی باید تلاش کرد. او می‌گوید: «باید فعالانه کارهایی را در زندگی روزمره خود بگنجانیم و منتظر نباشیم تا همه چیز خودش اتفاق بیفتد.»

یکی از راه های پرورش فعالانه شادی، تمرین مراقبه است. مدیتیشن به بسیاری از افراد کمک می‌کند که بخش هایی از زندگی خود را که شادی های کوچک و بزرگ به ارمغان می‌آورد بشناسند و از آن لذت ببرند.

به‌طور مشابه، طرز فکر مثبت نیز شادی را افزایش می‌دهد.

سوئن می‌گوید: «این برای ما یک مکانیسم تکاملی است که روی موارد منفی تمرکز کنیم، زیرا ما را در امان نگه می‌دارد. اما کورتیزول استرس ما را هم افزایش می‌دهد که اثرات منفی دارد.»

مدینیشن یکی از راه‌های یادگیری نحوه تغییر طرز فکر است اما تنها راه نیست. شاید برای شما دویدن و تمرین یوگا راهی برای رسیدن به حالت مراقبه باشد.


کاهش استرس
فقدان استرس می‌تواند یک عامل تعیین کننده در میزان شادی شما باشد. ثابت شده است که سپری کردن زمان در طبیعت به کاهش استرس کمک می‌کند. اما اگر دسترسی یا زمان کافی به فضای باز ندارید می‌توانید با گوش دادن به صداهای طبیعت از مزایای آن بهره‌مند شوید.

اضطراب همچنین بر اساس زمانی که در اختیار دارید شکل می‌گیرد. به گفته دکتر لاری سانتوس استاد روانشناسی دانشگاه ییل، مفهومی به نام «ثروت زمانی» وجود دارد که به این معنی است که افرادی که اوقات فراغت کافی دارند احساس شادی بیشتری می‌کنند.

تحقیقات نشان داده که افرادی که روزانه دو ساعت یا کمتر زمان آزاد دارند از سطوح پایین‌تری از شادی برخوردارند. درنتیجه دو تا پنج ساعت وقت آزاد روزانه برای شادی مطلوب ایده‌‌آل است.

یکی دیگر از عوامل رایج بروز اضطراب پول است. سانتوس می‌گوید: «اگر واقعا از نظر مالی مشکل دارید قطعا با بهبود وضع مالی خوشحال‌تر می‌شوید. اما من فکر می‌کنم آنچه داده‌ها واقعا به ما می‌گویند این است که اثر پول روی خوشحالی ما کمتر از چیزی است که تصور می‌کنیم.»


ورزش
برای دریافت دوپامین و اندروفینی که به گفته کارشناسان مساوی با شادی است لازم نیست خودتان را برای یک ماراتن آماده کنید.

سانتوس می‌گوید: «مطالعات کمی به رابطه ورزش و شادی پرداخته‌اند اما یکی از مستدل‌ترین آنها نیم ساعت ورزش روزانه را با مثلا تجویز یک نسخه ضدافسردگی مقایسه می‌کند. اما بسیاری از این مطالعات اساسا نشان می‌دهند که ما می‌توانیم با کمی تکان دادن بدنمان بر سطح شادی‌مان اثر بگذاریم.»

علم پشت این مساله هنوز به‌طور کامل مشخص نیست اما برخی محققان گمان می‌‌کنند ورزش عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد که می‌تواند به برخی اختلالات روانی کمک کرده و منجر به شادی بیشتر شود.


اجتماعی بودن
برخی محققان احساس تنهایی را با خطر سیگار کشیدن برابر می‌دانند. بنابراین داشتن دوستان، خانواده و سایر روابط اجتماعی قوی از طریق حرفه یا کار داوطبانه برای شاد بودن ضروری است.

سانتوس می‌گوید: «تمام مطالعات در مورد افراد شاد نشان می‌دهد که این آدم‌ها اجتماعی تر هستند. آنها زمان بیشتری را با دوستان و اعضای خانواده خود سپری می‌کنند. بنابراین ارتباط واضحی بین ارتباطات اجتماعی بیشتر و احساس شادی بیشتر وجود دارد.»

سوئن می‌گوید: «بحث درباره کیفیت است و نه کمیت. حتی وجود دو-سه نفر در زندگی که احساس کنید در کنارتان هستند مفید خواهد بود.»


منبع: روزیاتو
 
۰
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
یک رابطه خوب زمانی است که کسی پذیرای گذشته، پشتیبان امروز و مشوق فردایتان باشد.