شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۱:۲۵
کد مطلب: 26497
۰

بيمه نامه اي براي زيبايي موها

بيمه نامه اي براي زيبايي موها
در واقع به مرور زمان، لايه محافظ بيروني مو (کوتيکول) نازک تر و ضعيف تر مي شود. در ۳۰ سالگي، خشکي و شکستگي مو بيشتر مي شود.به نقل از سايت «نيوزويک» پس از ۴۰ سالگي، بيش از نيمي از زنان دچار ريزش مو مي شوند. در ۴۵ سالگي، سه چهارم افراد موهاي سفيد دارند.اگر با اين مشکلات رو به رو شده ايد بدانيد که هر يک درمان هاي متفاوتي دارند.
-
-
-

سفيد شدن مو:
علت: عامل مهم از بين رفتن رنگ مو، تراکم پيروکسيد هيدروژن موجود در فوليکول است. پيروکسيد هيدروژن که بدن به عنوان واکنش شيميايي آن را از خود رها مي کند، با آنزيم توليدکننده رنگدانه تداخل ايجاد مي کند. در سن پايين تر بدن قادر است اين ماده را خنثي کند اما در دهه چهارم زندگي اين توانايي به تدريج افت مي کند. در نتيجه، ماده شيميايي در فوليکول ها تجمع مي يابد و در ترکيب ملانين اختلال ايجاد مي کند و موها به تدريج سفيد مي شود.

اگرچه ژنتيک در سفيدي موها نقش زيادي دارد. اما نتايج بررسي هاي اخير نشان مي دهد که آسيب نور خورشيد نيز روند سفيد شدن مو را تسريع مي کند. هنگامي که اشعه ماوراي بنفش به پوست آسيب مي رساند، سلول هاي بنيادي توليدکننده ملانين در فوليکول از محل خود حرکت مي کند و به سمت پوست مي رود و در آن جا رنگدانه محافظ (مانند رنگ برنزه) توليد مي کند. گاهي سلول هاي توليدکننده ملانين پس از حرکت فوليکول ها جايگزين نمي شود.

علت ديگر سفيدشدن مو، استرس است. سفيد شدن در  آفريقايي ها و آسيايي ها نسبت به سفيد پوستان ديرتر اتفاق مي افتد زيرا موهاي تيره داراي ملانين بيشتري است.سفيد شدن چند تار مو در دهه سوم زندگي امري طبيعي است اما اگر اين روند خيلي سريع پيش رود، نياز به انجام آزمايش تيروئيد است؛ زيرا اين احتمال وجود دارد که بدن هورمون هاي لازم براي رنگدانه  را در فوليکول مو توليد نمي کند. کاهش اين هورمون ها مي تواند باعث سفيدي مو، ريزش و تغيير در ظاهر آن شود.از کشيدن و کندن موهاي سفيد بپرهيزيد زيرا باعث اختلال در فوليکول ها مي شود. امکان دارد مو دوباره رشد نکند يا اين که پس از رشد، ظاهر آن متفاوت باشد.

شکستگي مو: برنامه غذايي نامناسب در هر سني به ويژه پس از يائسگي در خانم ها، موها را ضعيف و دچار آسيب مي کند.از آن جا که ماده مغذي ابتدا به ارگان هاي حياتي مي رود و سپس به پوست سر مي رسد، کمبود مواد مغذي مشکل ساز مي شود و در رشد مو تاثير منفي مي گذارد.

کمبود آهن نيز باعث مي شود اکسيژن کمتري به فوليکول ها برسد و اين امر با شکنندگي و کم مويي ارتباط دارد، به ويژه در گياه خواران. پروتئين، نيز نقش مهمي در حفظ سلامت مو دارد. مو تقريبا به طور کامل از کراتين (نوعي پروتئين) تشکيل شده است. کمبود روي و ويتامين B12 که نقش کليدي در تنظيم سوخت و ساز دارد، منجر به ضعيف شدن تارهاي مو، شکنندگي و ريزش آن مي شود.از طرفي اشعه ماوراي بنفش، باعث خشکي، زبري و شکنندگي مو مي شود. اشعه خورشيد نه تنها بر وضعيت موهاي رشد کرده بلکه بر موهايي که در آينده رشد خواهد کرد نيز تاثير مي گذارد. مراقبت نادرست از مو، استفاده طولاني مدت از مواد شيميايي، استفاده از سشوار و ... به موها آسيب مي رساند.

اتخاذ يک برنامه غذايي متعادل در هر سني به ويژه در ۵۰ سالگي، ضروري است آن چه براي بدن مفيد است براي پوست سر نيز مفيد است. متخصصان مصرف گوشت کم چرب، ماهي، لوبيا يا مغز ميوه، آب انار و کنگر فرنگي که سرشار از آنتي اکسيدان است را توصيه مي کنند. اين برنامه غذايي مي تواند آسيب ديدگي مو را به تاخير بيندازد.

ماهي سالمون که غني از ماده ضدالتهابي، اسيد چرب امگا ۳ و ويتامين است، سيستم ايمني بدن را تقويت مي کند همچنين توصيه مي شود ماده حاوي آهن مانند اسفناج، زرده تخم مرغ و ... مصرف کنيد و از خوردن ماده غذايي با شاخص گلايسمي بالا مانند نان و برنج سفيد بپرهيزيد.

از گرفتن رژيم هاي غيراستاندارد بپرهيزيد.با مصرف مکمل هايي مانند بيوتين (ويتامين B) مي توان موهاي ضعيف و کم پشت را تقويت کرد.

ميزان استفاده از مواد شيميايي براي رنگ کردن و حالت دادن مو را کم کنيد.

کم پشت شدن مو: هر ۱۰۰ هزار فوليکول مو چرخه طبيعي خود را دنبال مي کند. يعني ۸۰ تا ۹۰ درصد آن ها رشد طبيعي مي کنند. با بالا رفتن سن، دوره رشد کمتر مي شود و فوليکول ها بيشتر در زمان استراحت قرار مي گيرد. مشکل زماني آغاز مي شود که بيشتر از آن چه بدن بتواند توليد کند دچار ريزش مو شويد. در اين مواقع بهتر است با پزشک مشورت کنيد.



مرجع : روزنامه خراسان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "