يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۱ / ۱۷:۴۲
کد مطلب: 13775
۰

قربانيان امروز كودك‌آزاري، كودك‌آزاران فردا

رييس انجمن مددكاري بهزيستي خراسان جنوبي با اشاره به بررسی‌های انجام شده نشان در كودك‌آزاري گفت: بسیاری از کودکانی که در دوران کودکی قربانی آزار و بدرفتاری بوده‌اند، در بزرگسالی خود به آزار کودکان پرداخته‌اند و این بزرگ ترین زیان کودک آزاری است که سبب تداوم آن می‌شود.


محسن مروی در گفت‌وگو با ایسنا، با بيان اين مطلب افزود: ناآگاهی والدین گاهی موجب آزار رساندن به کودکان می‌شود مانند کسانی که کودکان را تنبیه بدنی کرده، مورد تحقیر و توهین قرار داده و به نیازهای اساسی آن‌ها توجهی ندارند.


وي در ادامه در خصوص کوک آزاری گفت: کودک آزاری شامل رفتارهایی است که توسط افراد دیگر به ویژه بزرگسالان نسبت به کودکان انجام گرفته و به نوعی به سلامت جسمی و روانی آنان آسیب مي‌رساند، بنابراين رفتارهایی که به صورت تصادفی انجام شود کودک آزاری نخواهد بود.


وی با بیان اینکه کودک آزاری به چند صورت انجام می‌گیرد، افزود: کودکان به صورت‌های مختلف مورد آزار قرار می‌گیرند که شامل؛ کودک آزاری جسمی یعنی رفتارهایی که به جسم کودک صدمه مي‌زند، مانند کتک زدن، سوزاندن، مجروح کردن، شکستن و کودک آزاری روانی رفتارهایی است که به سلامت روانی کودک آسیب مي‌رساند مانند توهین کردن، ترساندن، تحقیر کردن و تبعیض.


رییس انجمن مدد کاری بهزیستی خراسان جنوبی ادامه داد: بی‌توجهی و غفلت یعنی توجه نکردن به نیازهای اساسی کودکان مانند تغذیه، بهداشت، پوشاک، آموزش در حدی که به سلامت جسمی و روانی آنان آسیب برساند، سوء‌استفاده یعنی استفاده از کودکان در ارتباط با مواد مخدر، واداشتن آن‌ها به کارهای دشوار، سوء استفاده جنسی به صورت‌های مخلتف از جمله موارد کودک آزاری است.


مروی اظهار کرد: مشکلات اقتصادی و به دنبال آن فقر، سبب می‌شود که کودکان از دسترسی به نیازهای اساسی مانند تغذیه محروم شوند یا والدین به علت فشارهای مالی با رفتارهایی مانند پرخاشگری، خشونت و بی توجهی، کودکان را مورد آزار قرار دهند.


وی بیان کرد: هم‌چنین اعتیاد نیز به علت خصوصیاتی که در افراد ایجاد می‌کند مانند پرخاشگری، بی‌مسوولیتی و کاهش عواطف سبب مي‌شود که کودکان مورد آزار به ویژه از نوع سوء‌استفاده قرار گیرند.


رییس انجمن مدد کاری بهزیستی خراسان جنوبی در خصوص کاهش کودک آزاری، گفت: کودکان باید بیش‌تر و بهتر شناخته شوند چراکه شناخت کودکان و نیازهای آنان سبب مي‌شود که رفتار بهتری با آن‌ها داشته باشيم، برای این کار می‌توان از روش‌های مختلفي مانند خواندن کتاب‌های مناسب، شرکت در کلاس‌های آموزشی و مشورت کردن با افراد آگاه استفاده کرد.


مروی تاکید کرد: علت کودک آزاری را باید شناخت و سعی کرد با برطرف کردن آن، کودک‌آزاری را کاهش داد، ممکن است برخی از مشکلات را نتوان از بین برد، در آن صورت پذیرش آن بهتر از آزار دادن کودکان است.


وی با اشاره به زیان‌های کودک آزاری، اظهار کرد: کودکی، دوران رشد و شکل‌گیری شخصیت است که انواع کودک آزاری در این سال‌های حساس و مهم، به رشد و سلامت کودکان آسیب‌های جدی می‌رساند.


رییس انجمن مدد کاری بهزیستی خراسان جنوبی در پايان خاطرنشان كرد: کودکان آزار دیده در همه جنبه‌های رشد، مانند رشد جسمی، ذهنی، روانی و اجتماعی با مشکلات و نارسایی‌های فراوان روبه رو خواهند شد.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...