جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۶ / ۲۳:۰۷
کد مطلب: 40985
۱

سلامت روان نیازمند توجه سازمان‌های بیمه‌گر

سلامت روان نیازمند توجه سازمان‌های بیمه‌گر

به گزارش روزنامه آرمان، در این وضعیت فرد ممكن است احساس كند كه غمگين، شاد، نگران، هيجان زده، شكست خورده يا در اوج كاميابی است. افراد برخوردار از سلامت عاطفي با احساسات و حالات دروني خود در تماس هستند و مي‌توانند به وجود آنها اذعان كنند يا آنها را بروز دهند. این در حالی است که با بررسی وضعیت سلامت روان در کشور باید گفت که این امر در کشور ما نیازمند توجه مسئولان است. در این شرایط باید از ظرفیت سازمان‌های بیمه گر و رسانه‌ها برای ارتقای سلامت روان و شادکامی در جامعه استفاده شود. در کشور بیماران روانشناسی و روانپزشکی از طریق بیمه‌های خدمات درمانی و تامین اجتماعی تحت پوشش قرار می‌گیرند.

خدمات روانپزشکی با اجرای طرح تحول سلامت بیش از پیش مورد توجه مسئولان قرار گرفته است. در حوزه بهداشت و درمان اصل بر پیشگیری است و باید زمینه دسترسی مردم به خدمات آسان و ارزان‌ فراهم شود. تاکنون در کشور برای پوشش دهی به بیماران نیازمند به دریافت خدمات روانشناسی و روانپزشکی، محدودیت وجود نداشته است. این در حالی است که در حوزه بیماران خاص شاهد اعمال برخی محدودیت‌ها بودیم، اما تاکنون در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره کاهش هزینه‌های درمان در بخش سلامت روان به ویژه در بخش مشاوره برنامه ویژه اعمال نشده است.

امروزه در کشور حوزه سلامت روان با توجه به نیاز جامعه باید در اسرع وقت از سوی مسئولان مورد بررسی قرار گیرد. در این شرایط باید با احیای فرهنگ مراجعه به مشاوره و روانشناس در بین افراد بتوان در ارتقای نرخ سلامت روان اقدامات مناسب انجام داد. باید افراد نیازمند دریافت‌کننده خدمات روانشناسی، روانپزشکی و مشاوره تحت پوشش سازمان‌های بیمه‌گر قرار گرفته و به این شکل در افزایش نرخ سلامت روان اقدامات اساسی انجام شود. بی‌شک افراد با کاهش هزینه‌ها در زمینه بهداشت روان نسبت به دریافت خدمات روانپزشکی و روانشناسی بالینی ترغیب می‌شوند.

اغلب افراد در کشور ما تمایل به درمان مشکلاتشان با استفاده از ظرفیت مشاوره و روانشناس ندارند. هنوز مردم ما از انگ‌های اجتماعی ناشی از مراجعه به روانپزشک واهمه دارند. در اصل این طرز تفکر باعث تنزل سلامت روان در جامعه شده است. این در حالی است که در کشورهای پیشرفته افراد به سهولت به روانپزشک و مشاوره مراجعه کرده و از خدمات آنها بهره‌مند می‌شوند. امید است در جامعه ما با افزایش پوشش سازمان‌های بیمه‌گر در زمینه بیماری‌های روانی و ارتقای فرهنگ عمومی بتوان نرخ سلامت روان را افزایش داد. بیماری‌های روانی، خاموش و بی سر و صدا به سراغ افراد می‌آیند. در کشور استرس، اضطراب و افسردگی جزو شایع‌ترین بیماری‌های روانی هستند. برای مثال در میان زنان اضطراب و افسردگی به دلیل تفاوت‌های فیزیولوژیک و نقش اجتماعی آنها در جامعه ۱.۵ تا دو برابر بیشتر از مردان بروز می‌کند. این مقوله نشان‌دهنده نیاز جامعه به ارتقای خدمات در بخش سلامت روان است.

*احمد حمزه- عضو کمیسیون بهداشت مجلس

 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
زبان هیچ استخوانی ندارد اما آنقدر قوی هست که بتواند قلبی را بشکند. پس مراقب حرف هایتان باشید.