جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱ آبان ۱۳۹۷ / ۱۰:۳۱
کد مطلب: 45644
۱

زنگ خطر مصرف قلیان در زنان

زنگ خطر مصرف قلیان در زنان
میگنا: دکتر غلامرضا حیدری درباره میزان مصرف دخانیات در زنان گفت: بنا بر تحقیقاتی که در زمینه مصرف دخانیات در چند سال اخیر انجام شده است، مصرف سیگار یک تا چهار درصد زنان در سطح کل کشور را در برمی‌گیرد.
 
وی ادامه داد: همچنین مطالعاتی درباره مصرف قلیان در زنان انجام شده است. طبق این مطالعات، حدود ۲۰درصد از زنان تجربه مصرف قلیان را داشته و حدود ۳۰درصد از آن‌ها به صورت تفریحی قلیان می‌کشند.

حیدری درباره تفاوت مصرف سیگار و قلیان در زنان و مردان نیز گفت: مصرف روزانه سیگار در زنان حدود یک دهم در مردان است. این در حالی است که تفاوت مصرف قلیان در زنان و مردان بسیار ناچیز است و تقریبا این میزان مصرف برابر است. روند مصرف قلیان در یکی دو هه گذشته در مردان ثابت شده، اما در زنان روند افزایشی اندکی را داشته‌ایم که یک زنگ خطر است.

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات با بیان اینکه احتمال بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات در زنان و مردان به یک میزان است، افزود: در عین حال زنان دارای قدرت باروری و تولید مثل هستند. مصرف دخانیات در زنان موجب کاهش تخمک‌گذاری و برهم خوردن سیکل باروری آن‌ها می‌شود و تولیدمثل آن‌ها را به خطر می‌اندازد. همچنین مصرف دخانیات در دوران بارداری هم به مادر و هم جنین آسیب می‌رساند.

وی در پایان درباره اقدامات جدید مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات توضیحاتی داد و گفت: سامانه هوشمندی برای مشاوره‌ تلفن گویای ترک دخانیات (۲۷۱۲۲۰۵۰- ۰۲۱) طراحی شده‌ است که به صورت هوشمند افراد را تحت بررسی قرار می‌دهد و راهنمایی‌های کاملی را برای ترک دخانیات در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد. همچنین سامانه‌ای در سایت مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات جهت آموزش کنترل دخانیات برای پزشکان با تخصص‌های گوناگون راه‌اندازی کردیم که هم امتیاز بازآموزی و هم گواهی انجام ترک دخانیات در مراکزشان را از این سایت می‌توانند دریافت کنند.    
 
مرجع : خبرگزاري ايسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟