جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲ دی ۱۳۹۸ / ۱۶:۲۸
کد مطلب: 49200
۲

حمایت‌های خانواده عاملی برای کاهش اعتیاد

حمایت‌های خانواده عاملی برای کاهش اعتیاد
میگنا: علی شیخ‌الاسلامی یکی از عوامل مهم در کاهش اعتیاد را خانواده و حمایت‌های خانواده دانست و عنوان کرد: اگر فردی از حمایت‌های خانواده برخوردار باشد و یا خانواده‌ای منسجم و پایدار داشته باشد و در حقیقت همدلی و عاطفه در آن وجود داشته باشد، به طور قطع احتمال کمتری وجود دارد که به سمت مواد مخدر برود.

این روانشناس تصریح کرد: هر چقدر خانواده از نظر انسجام درونی مشکلات بیشتری داشته باشد، همدلی‌ها کمتر باشد و روابط عاطفی سردتر باشد و همچنین فرد از حمایت‌هایی که اعضای یک خانواده باید از یکدیگر داشته باشند، کمتر برخوردار باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که فرد در گرداب اعتیاد گرفتار شود.

وی که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد، افزود: همچنین تحقیقات علمی نشان داده است فرزندان خانواده‌هایی که در آن والدین اعتیاد داشته‌اند، گرایش آنها به سمت مواد مخدر و اعتیاد بسیار بیشتر بوده است و این نشان‌دهنده نقش خانواده در موضوع اعتیاد است.

در ادامه میثم یاوری- دانشجوی دکترای جامعه شناسی فرهنگی با تصریح بر اینکه اعتیاد حالت انقطاع از واقعیت است، گفت: کسی که به سمت مواد مخدر گرایش پیدا می‌کند، قصد دارد لحظه یا زمانی را از آن چیزی که هست، دور شود. دلیل این کار آن است که فرآیند هویت‌یابی به درستی صورت نگرفته است یعنی فرد در جایی که باید باشد، نیست یا نقش آفرینی مفیدی که باید انجام دهد را نمی‌تواند انجام دهد، در نتیجه با گرایش به اعتیاد از هویت خود فرار می‌کند.

دانشجوی دکترای جامعه‌شناسی فرهنگی درباره دور شدن افراد از هویت خود اظهار کرد: این موضوع دلایل گوناگونی دارد؛ از عوامل تربیتی که ناشی از خانواده و آموزش و پرورش است تا جایی که جامعه باید فرصت نقش‌آفرینی مفید به فرد را ایجاد کند که شامل نقش‌آفرینی شغلی و اجتماعی می‌شود، همه این عوامل زمانی که به درستی و مطلوب در کنار هم قرار نمی‌گیرد، فرد از هویت خود دور می‌شود و در نتیجه تلاش می‌کند از خود فرار کند.

وی تصریح کرد: پدیده پیچیده اعتیاد و عوامل اجتماعی شبکه‌ای که باعث اعتیاد می‌شود را باید بسیار جدی تحلیل کرد و ریشه‌های این موضوع را برای جامعه تبیین کرد.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
نبود اضطراب مسئله ساز است،کمی اضطراب ارزش انطباقی دارد و اضطراب فراوان خرابی به بار می آورد.