دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ / ۰۸:۰۰
کد مطلب: 9490
۰

700 بيمارستان كشور تا 4 سال آينده «دوستدار مادر» خواهند شد

مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات انجام شده براي ترويج زايمان طبيعي و كاهش زايمان سزارين در كشور، گفت: گسترش بيمارستان‌هاي دوستدار مادر، ترويج زايمان به روش طبيعي را به دنبال خواهد داشت.

دكتر محمداسماعيل مطلق در گفت‌وگو با  ايسنا، گفت: وزارت بهداشت براي ترويج زايمان طبيعي دو اقدام اساسي را در دستور كار دارد. تشويق بيمارستان‌ها براي تبديل شدن به بيمارستان‌هاي دوستدار مادر به دنبال رعايت 10 آيتم مربوطه از جمله اقداماتي است كه ترويج زايمان طبيعي را به دنبال خواهد داشت.

وي با اين كه برنامه بيمارستان‌هاي دوستدار مادر اكنون در هشت بيمارستان كشور برگزار مي‌شود و بيمارستان‌هاي مربوطه لوح دوستدار مادر را دريافت كرده‌اند، گفت: تا پايان برنامه پنجم توسعه حدود 700 بيمارستان دولتي و خصوصي در سطح كشور بايد دوستدار مادر شده و لوح دوستدار مادر دريافت كنند. اين برنامه، تشويق زايمان فيزيولوژيك و كم درد و كاهش زايمان سزارين را به دنبال خواهد داشت.

دكتر مطلق ادامه داد: از طرف ديگر تاكنون تنها بر روي ثبت مرگ مادر در كشور اقدامات در حال انجام بود و به اين ترتيب با بررسي پرونده‌هاي مرگ مادري، علت‌هاي مرگ مشخص مي‌شد و اقدامات لازم براي كاهش اين عوامل به كار گرفته مي‌شد.

وي افزود: اما از امسال برنامه‌ريزي‌ها آغاز شده تا بررسي‌هاي لازم براي بيماري‌هايي كه يك مادر از زمان بارداري به آن مبتلا مي‌شود و به علت آن بيماري تا نزديك مرگ پيش مي‌رود، انجام شود كه در هشت استان، كرمان، سيستان بلوچستان، فارس، لرستان، اصفهان و ... در حال پياده شدن است و با اجراي اين برنامه كاهش مرگ و مير و بيماري در مادران باردار را خواهيم داشت.

دكتر مطلق گفت: بيماري‌هايي نظير صرع، افسردگي، ديابت و فشار خون بالا از جمله بيماري‌هايي هستند كه ممكن است مادر در زمان بارداري به آن مبتلا ‌شود و تا حد مرگ پيش رود و پس از زايمان نيز دچار اين بيماري‌ها باشد. براي اين بيماري‌ها استراتژي‌هاي لازم در حال طراحي است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
كاغذ سفيد را هر چقدر هم تميز و زيبا باشد كسی قاب نمی‌گيرد، برای ماندگاری در ذهن‌ها بايد حرفی برای گفتن داشت