پنجشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 16 May 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ / ۰۸:۳۴
کد مطلب: 31536
۰

بیماری که ناگهان دنیایتان را تاریک می‌کند

بیماری آب سیاه دومین عامل شایع با بینایی در جهان است و به مجموعه‌ای از اختلالات و ناهنجاری‌های چشمی اطلاق می‌شود که به آسیب به عصب بینایی منجر می‌گردد.
این بیماری علامت محسوسی ندارد و عموما زمانی بیماران از بروز این بیماری آگاه می‌شوند که آسیب‌های شدیدی به عصب بینایی واردشده و فرد تا مرز نابینایی پیش رفته است.
شایع‌ترین نوع بیماری آب سیاه به نوع «زاویه باز» موسوم است، که هیچ علامتی هم ندارد اما در صورت پیشرفت، علائم متعددی از آن در فرد بیمار ظاهر می‌شود.
بروز این بیماری در افراد بالای 40 سال دیده می‌شود و به آن‌ها توصیه می‌شود که تحت معاینات کامل پزشکی قرار بگیرند تا وضعیت فشار چشم و شبکیه‌ در آنها مورد سنجش قرار بگیرد.
علائم ابتلا به آب سیاه محمد کی پور متخصص اپتومتریست با اشاره به اینکه علائم بیماری آب سیاه که پس از 40 سالگی در فرد ظاهر می‌شود، گفت: سوزش- خارش- تاری دید- هر گونه تغییر رنگ عنبیه چشم- دو بینی- مشاهده تصاویر هاله مانند از جمله عواملی هستند که نشان می‌دهند فرد به بیماری آب سیاه مبتلا شده است.
وی افزود:‌ در صورتیکه افراد در انطباق و سازگاری با محیط تاریک دچار مشکل شوند یا به نور حساس باشند و همچنین در فوکوس به اشیای دور و نزدیک با دشواری مواجه شوند باید بیماری خود را جدی گرفته و به متخصص مراجعه کنند.
علل آب سیاه این متخصص چشم در خصوص دلیل بروز بیماری آب سیاه تصریح کرد: وارد شدن ضربه به چشم، مصرف بی رویه داروهای ضد التهابی نظیر کورتون، دیابت، عدم فعالیت بدنی در کنار رعایت نکردن رژیم غذایی سالم می‌تواند در بروز بیماری آب سیاه نقش پر رنگی داشته باشند.
روش‌های درمان اصولا در خصوص بیماری آب سیاه پیشگیری بسیار موثرتر از درمان است چرا که درمان قطعی و اساسی برای این بیماری وجود ندارد.
کی پور در خصوص روش‌های مختلف درمان بیماری آب سیاه چشم اظهار کرد: عموما درمان‌های موجود اعم از دارویی و جراحی در جهت پیشگیری از آسیب‌های احتمالی صورت می‌گیرد و داروهای کاهنده فشار چشم در درمان آب سیاه متداول می‌باشند که مکانیسم عملکرد آن‌ها بر مبنای کاهش تولید زلالیه چشم و یا افزایش میزان مایع خروجی از زاویه تاثیر گذار می‌باشند.
وی تصریح کرد: البته این داروها دارای طیف وسیعی از عوارض جانبی هستند که باید تحت نظارت متخصص باشند.
وی ادامه داد: جراحی‌های لیزری از قبیل «ترابکولوپلاستی»، در درمان آب سیاه زاویه باز کار برد دارد. همچنین روش درمانی دیگری به نام «ایریدوتومی» وجود دارد که با ایجاد منافذ در عنبیه چشم در جهت تسهیل جریان ترشح زلالیه در درمان آب سیاه زاویه بسته موثر می‌باشد. گزارش از فرزانه فدوی
مرجع : خبرگزاری باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

مجوزهای نظام روانشناسی از یکم خرداد الکترونیکی می شود
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
زندگی آنقدر ابدی نیست که هر روز بتوان مهربان بودن را به فردا موکول کرد