چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 15 May 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۷:۰۲
کد مطلب: 24927
۱
کارشناس مسئول دخانیات وزارت بهداشت

سن مصرف دخانیات 13 سال

صنایع دخانی دختران را هدف قرار داده است
خدیجه محصلی در گفت‌وگو با فارس در رابطه با شیوع مصرف دخانیات در بین دختران و زنان کشور هشدار داد و گفت: صنایع دخانی در حال نقشه کشیدن برای جوانان و دختران کشور هستند و این گروه از جامعه را هدف قرار داده‌اند.

وی ادامه داد: صنایع دخانیات از طریق تبلیغ در مجلات، به کارگیری طرح‌های جذاب، بسته‌بندی‌های فریبنده و تصاویری که استقلال، زیبایی و لاغری را به نمایش می‌گذارند به جلب توجه دختران می‌پردازند.

کارشناس مسئول دخانیات وزارت بهداشت گفت: در کشورهایی مانند ایران از نظر فرهنگی، زنان به استعمال سیگار کمتر می‌پردازند اما اشکال مختلفی مانند مصرف قلیان بسیار رایج شده و قبح مصرف شکسته شده است. وی ادامه داد: شعار امسال هفته مبارزه با دخانیات، زندگی عاری از دخانیات با خود مراقبتی است که بسیج همگانی باید راه‌اندازی کنیم تا با اصول مراقبت از خود بتوانیم از استعمال دخانیات خودداری کنیم.

محصلی در مورد اینکه قانون مبارزه با دخانیات وجود دارد اما ضمانت اجرایی ندارد، گفت: قوانین خوبی برای کنترل استعمال دخانیات داریم اما اجرای قانون اهمیت بالایی دارد چرا که پشتوانه آن خواهد شد. قانون جامع مبارزه با دخانیات قانون جامعی است اما هنوز اجرایی نشده است چرا که اجرای آن منوط به وزارت بهداشت به تنهایی نیست.

محصلی گفت: سازمان‌ها و مردم باید به کمک بیایند چرا که بسیاری از بخش‌های این قانون به حقوق فردی بر می‌گردد. وی تصریح کرد: ساماندهی اماکن عرضه دخانیات که از موارد قانون جامع کنترل دخانیات است از فروش دخانیات به زیر 18 سال یا نخ‌فروشی جلوگیری می‌کند و از طرفی قاچاق کنترل می‌شود اما باید همه سازمان‌ها در این امر مداخله کنند.

کارشناس مسئول دخانیات وزارت بهداشت در مورد کاهش سن مصرف دخانیات در کشور گفت: در همه جای دنیا سن مصرف کاهش یافته است و ایران هم مستثنی نیست اما نسبت به دنیا وضعیت خوبی داریم هر چند که روز به روز زنان و نوجوانان به سمت مصرف آن می‌روند.
محصلی گفت: سن آغاز مصرف در دنیا کاهش یافته و در کشور ما نیز به 13 تا 15 سال رسیده است.
وی ادامه داد: این در حالی است که مصرف دخانیات از سنین پایین احتمال گرایش افراد را به اعتیاد افزایش می‌دهد و سن کارایی این افراد را در سال‌های آینده به دلیل ابتلا به بیماری‌های مختلف به شدت کاهش خواهد داد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
كاغذ سفيد را هر چقدر هم تميز و زيبا باشد كسی قاب نمی‌گيرد، برای ماندگاری در ذهن‌ها بايد حرفی برای گفتن داشت