يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 19 May 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۳ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۶:۴۳
کد مطلب: 46583
۰

تجمع آهن در مغز باعث ابتلا به بیماری آلزایمر می‌شود

تجمع آهن در مغز باعث ابتلا به بیماری آلزایمر می‌شود
میگنا: کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافته‌اند ارتباطی قوی بین وجود آهن درمغز و ابتلای افراد به اختلال شناختی به ویژه بیماری آلزایمر وجود دارد.
 
این ارتباط هنوز به‌طور علمی اثبات نشده اما پژوهش‌ها نشان می‌دهد سطح بالای آهن در جریانِ خونِ موجود در مغز زمینه ساز ابتلای افراد به بیماری آلزایمر خواهد شد.
 
نتایج این مطالعه که در مجله روانپزشکی مولکولی به چاپ رسیده نشان می‌دهد سطح بالای آهن در مغز، زمینه ساز پیشرفت بیماری آلزایمر است. پیش‌تر ارتباط وجود آهن با ابتلای افراد به بیماری آلزایمر مطرح شده بود و حالا دانشمندان در جست و جوی راهکار‌هایی جدید برای کاهش میزان آهن درون جریان خون و سلول‌های مغزی بیماران هستند تا از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند.
 
به گفته محققان یکی از اصلی‌ترین عوامل‌ اثرگذار بر ابتلای افراد به آلزایمر تشکیل پروتئین سمی بتاآمیلیوئید در مغز است، اما در عین حال تشکیل این پروتئین تنها عامل این اختلال نیست. دانشمندان با مطالعه بر عده زیادی از سالمندان دریافتند برخی از آن‌ها با وجود دارا بودن میزان زیاد از پروتئین سمی بتاآمیلوئید به بیماری آلزایمر مبتلا نیستند.
 
در این مطالعه کارشناسان به بررسی نمونه‌هایی از سلول‌های مغزی بیش از ۲۰۰ اهدا کننده پرداختند که در زمان حیات به بیماری آلزایمر مبتلا بوده‌اند. در تمامی نمونه‌ها سطح آهن درون سلول‌های مغزی به میزان زیاد شناسایی شده است.

پیش‌تر این نتیجه به دست آمده است که تجمع آهن درمغز سبب ایجاد آسیب اکسیداتیو و افزایش مرگ سلول‌های مغزی می‌شود.

البته کارشناسان به افرادی که به دلیل کم خونی به مصرف دارو‌های مکمل درمان می‌پردازند یا در رژیم خوراکی خود مصرف مواد پروتئینی دارند اطمینان می‌دهند که مصرف این گونه مواد سبب ابتلا به آلزایمر نمی‌شود.

کارشناسان در نظر دارند راهکار‌هایی برای کاهش تجمع آهن درسلول‌های های مغزی بیابند تا به این ترتیب از ابتلای افراد به آلزایمر یا پیشرفت بیماری جلوگیری کنند.
 
سطوح آهن به وسیله فرآیند‌های شیمیایی جداگانه‌ای در سلول‌های مغزی تشکیل می‌شوند و ربطی به مصرف مکمل‌های آهن یا مصرف پروتئین حیوانی ندارد.

محققان اکنون به کارآزمایی نوعی دارو مشغول اند که می‌تواند برای جذب آهن مازاد در سلول‌های مغزی مورد استفاده قرارگیرند و به این ترتیب مانع از گسترش بیماری درمبتلایان شود.

منبع:Newatlas
 
 
مرجع : باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

به خاطر توهین‌های همسرم اعتماد به نفس ندارم
نظریه ویگوتسکی به زبان ساده
۷ شبهه غیرواقعی درباره تعطیلی پنجشنبه ها و پاسخ صحیح به آن
سوگ بعد از سقط و غمی‌ بی‌پایان
نقش تمایز یافتگی در رضایت زناشویی
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی