دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۱ / ۰۶:۱۶
کد مطلب: 15042
۰

ایجاد رشته بیوانفورماتیک در دانشگاه شهید بهشتی

رئیس انجمن بیوانفورماتیک ایران از تصویب و راه اندازی رشته بیو انفورماتیک در دانشگاه شهید بهشتی خبر داد و گفت: با توجه به دستاوردهای محققان در این زمینه چهارمین همایش بیو انفورماتیک را در روزهای 16 و 17 آبان ماه برگزار می شود.
دکتر بهرام گلیایی در گفتگو با مهر، با تاکید بر اینکه علم بیوانفورماتیک قابل کاربرد در کلیه حوزه های زیست شناسی است، افزود: محققان این حوزه علمی با استفاده از کامپیوتر وعلوم ریاضی و آمار سعی می کنند تا اطلاعاتی در زمینه های ساختار مولکولی موجودات زنده،  ژنوم و ساختار ژنهای آنها و اندر کنش میان ژنها به دست آورند.

رئیس انجمن بیوانفورماتیک ایران، این رشته علمی را در کشور جوان توصیف کرد و اظهار داشت: علی رغم جوان بودن این علم در کشور ولی توسعه مناسبی داشته است به گونه ای که با راه اندازی رشته دکتری بیو انفورماتیک در دانشگاه تهران اقدام به تربیت نیروهای انسانی در این زمینه شد.

وی از تصویب این رشته در دانشگاه شهید بهشتی خبر داد و یادآور شد: اخیرا راه اندازی رشته دکتری بیوانفورماتیک در دانشگاه شهید بهشتی به تصویب رسیده است.

گلیایی با اشاره به تولید علمی در این حوزه، خاطر نشان کرد: بخشی از تحقیقاتی که در زمینه های شناسایی ژنها و پروتئین های جدید، ارتباط میان قسمتهای مختلفی مولکول  DNA انسان، ارائه روشها و الگوریتم های نوین، کسب اطلاع درباره ساختمان پروتئین ها و اندرکنش میان مولکولهای کوچک و بزرگ مانند پروتئین ها و DNA  از طریق علم بیو انفورماتیک محقق می شود.

وی به بیان کاربردهای این حوزه علمی در تولید دارو پرداخت و اضافه کرد: طراحی داروهایی که باید در گذشته در آزمایشگاه ها انجام می شد، با کمک این رشته می توان با استفاده از کامپیوتر انجام داد.

گلیایی از برگزاری چهارمین همایش بیوانفورماتیک ایران در روز 16 آبان ماه خبر داد و در این باره توضیح داد: این همایش در راستای فراهم آوردن فضایی مناسب برای بحث و تبادل نظر و انتقال تجربیات میان محققان و اطلاع از یافته های جدید در هر یک از حوزههای مرتبط با بیوانفورماتیک در روزهای 16 و 17 آبان ماه در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری برگزار خواهد شد.

دبیر همایش بیو انفورماتیک، ساختارهای ژنی و‌ملکولی، عملکرد و تکامل، سیستم های محاسباتی زیستی، انفورماتیک پزشکی و ترجمه بیوانفورماتیک و روشهای محاسباتی و بیوانفورماتیک بنیادی را از جمله موضوعات این همایش نام برد.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو