جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 17 May 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۵ شهريور ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۱
کد مطلب: 62874
۰

ژن پارکینسون شناسایی شد

ژن پارکینسون شناسایی شد
محققان موفق به شناسایی ژنی شدند که مسئول ایجاد پارکینسون است تحقیقات جدید نشان می دهد:علائم اولیه بیماری پارکینسون با آنچه قبلاً تصور می شد متفاوت بوده و طبق نتایج مطالعه محققان دانشگاه نورث وسترن، اولین علامت پارکینسون می تواند اختلال در عملکرد سیناپس های عصبی و عملکرد سلولی باشد که قبلاً درک نشده بود.

پارکینسون یک اختلال مغزی است که منجر به لرزش اندام‌ها و سفتی بدن و نیز مشکل در راه رفتن، تعادل و هماهنگی حرکات است نشانه های پارکینسون معمولاً به تدریج شروع و با گذشت زمان تشدید خواهند شد  ممکن است علائم دیگری مانند تغییرات ذهنی و رفتاری، مشکلات خواب، افسردگی، مشکلات حافظه و خستگی نیز همراه شود.

محققان موفق به شناسایی ژنی شدند که مسئول ایجاد پارکینسون بوده و همچنین دریافتند انحطاط نورون های دو پامینرژیک به طور گسترده ای به عنوان اولین رویدادی که منجر به پارکینسون می شود پذیرفته شده است. نتایج این مطالعه جدید نشان می دهد، اختلال در عملکرد سیناپس های نورون – شکاف کوچکی که یک نورون می تواند از طریق آن یک تکانه به نورون دیگری ارسال کند – منجر به نقص منتهی به پارکینسون می شود.

به گفته محققان، تصور می ‌شود که بیماری پارکینسون بین ۱ تا ۲ درصد از افراد را تحت تأثیر قرار می ‌دهد و به همین دلیل امیدوارند هدف قرار دادن سیناپس‌ ها راهی بالقوه برای درمان این بیماری باشد.

دیمیتری کرانیک (Dimitri Krainc) از پژوهشگران این تیم مطالعاتی در مورد موضوع فوق گفت: بر اساس این یافته‌ ها، ما فرض می ‌کنیم که هدف قرار دادن سیناپس‌ های ناکار آمد قبل از تحلیل رفتن نورون ‌ها ممکن است نشان ‌دهنده یک استراتژی درمانی بهتر باشد.

محققان می گویند امیدوارند با کمک این یافته ها بتوانند درک درستی از این که چگونه ژنتیک منجر به انحطاط در نورون ها می شود، ایجاد کنند. به گفته محققان، فرآیند میتوفاژی، توانایی سلول ها برای بازیافت میتوکندری، در افرادی که به پارکینسون مبتلا می شوند، ناکارآمد است. این ژن های پارکین و PINK1 معمولاً در فرآیند بازیافت سلول ها  نقش دارند. گفتنی است PINK1 می تواند پارکین را برای بازیافت میتوکندری فعال کند، اما در مبتلایان به پارکینسون، جهش در ژن ‌های کلیدی می ‌تواند فرآیند میتوفاژی را مختل کند.

محققان می گویند که اطلاعات مربوط به دو خواهر که به فاصله چند دهه به پارکینسون مبتلا شده اند، به کشف اطلاعات جدید در مورد عملکرد پارکین کمک کرد. بررسی ها نشان می دهد هر دو خواهر بدون ژن PINK1 به دنیا آمدند، اما خواهری که تا حد بیشتری پارکین را از دست داده بود در ۱۶ سالگی به پارکینسون مبتلا شد، در حالی که خواهر دیگر تا سن ۴۸ سالگی به پارکینسون مبتلا نشد.

تفاوت در این دو مورد باعث شد محققان کشف کنند که پارکین همچنین در ترشح دوپامین نقش دارد، عملکردی که قبلا ناشناخته بود.

کرینک در خاتمه توضیحاتش عنوان کرد: اکنون باید داروهایی تولید کنیم که این مسیر را تحریک و اختلال عملکرد سیناپسی را اصلاح کنند و امیدواریم قادر باشند از انحطاط عصبی در پارکینسون جلوگیری کنند.

 شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله پزشکی Neuron منتشر شده است.

 
مرجع : سینا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۷ شبهه غیرواقعی درباره تعطیلی پنجشنبه ها و پاسخ صحیح به آن
سوگ بعد از سقط و غمی‌ بی‌پایان
نقش تمایز یافتگی در رضایت زناشویی
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...