جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 17 May 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۵ شهريور ۱۴۰۲ / ۱۸:۵۷
کد مطلب: 62875
۲

مصرف هم‌زمان مسکن‌ و قرص ضدبارداری ممنوع

مصرف هم‌زمان مسکن‌ و داروهای ضدبارداری با خطر لخته شدن خون ارتباط دارد
مصرف هم‌زمان مسکن‌ و قرص ضدبارداری ممنوع
مصرف هم‌زمان مسکن‌ و داروهای ضدبارداری با خطر لخته شدن خون ارتباط دارد داروی ضد بارداری به گروهی از داروهای خوراکی به شکل قرص گفته می‌شود که برای پیشگیری از بارداری مصرف می‌شوند. این داروها از پرکاربردترین روش‌های پیشگیری از بارداری در سراسر جهان هستند بسته به نوع مورد استفاده تفاوت‌های اندکی در مصرف این قرصها وجود دارد اما اصول کلی یکسان است. قرص‌های ترکیبی معمولاً ۲۱ تایی بوده و فرد هر روز یک قرص را مصرف می‌کند و سپس ۷ روز قرص نمی‌خورد که معمولاً در این ۷ روز خون‌ریزی قاعدگی اتفاق خواهد افتاد.

اکنون مطالعات اعلام کرده اند که مصرف هم‌زمان مسکن‌ و داروهای ضدبارداری با خطر لخته شدن خون ارتباط دارد مصرف داروهای ضدالتهاب غیراستروییدی هم‌زمان با داروهای هورمونی ضدبارداری خطر لخته شدن خون در زنان را افزایش می‌دهد البته به گفته پژوهشگران، میزان این خطر بالا نیست.
بنابر همین گزارش از میگنا رسانه سلامت روان ایران؛  زنانی که برخی از داروهای هورمونی جلوگیری از بارداری را همراه مسکن‌های رایج موسوم به داروهای ضدالتهاب غیراستروییدی (NSAID) مصرف می‌کنند، اندکی بیش از سایرین احتمال دارد در معرض خطر ایجاد لخته خون قرار بگیرند.

بر اساس مطالعه‌ای که روی دو میلیون زن ۱۵ تا ۴۹ ساله در دانمارک انجام شده است، افرادی که قرص‌های جلوگیری از بارداری را هم‌زمان با داروهای ضدالتهاب غیراستروییدی مانند ایبوبروفن، ناپروکسن و دیکلوفناک مصرف کرده بودند بیشتر در معرض خطر ترومبوز سیاهرگی (VTE)- عارضه خطرناک تشکیل لخته خون در رگ‌ها- قرار داشتند.

زنانی که در این پژوهش بررسی شدند هیچ‌کدام سابقه بروز لخته خون، سرطان، درمان ناباروری یا جراحی تخلیه رحم نداشتند. با وجود این، پژوهشگران تاکید کردند که میزان خطر اندک است اما این نتایج به پزشکان کمک می‌کند داروهای مناسب‌تر تجویز کنند.

یافته‌های پژوهش‌های پیشین نشان داده بود که داروهای هورمونی ضدبارداری و داروهای ضدالتهاب غیراستروییدی به‌تنهایی با افزایش خطر ایجاد ترومبوز سیاهرگی مرتبطند.

یافته‌ها نشان می‌دهد که استفاده از داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی خطر ایجاد لخته خون را اندکی افزایش می‌دهد و اضافه شدن داروهای هورمونی ضدبارداری پرخطر یا با خطر متوسط احتمال بروز این عارضه را بیشتر می‌کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۷ شبهه غیرواقعی درباره تعطیلی پنجشنبه ها و پاسخ صحیح به آن
سوگ بعد از سقط و غمی‌ بی‌پایان
نقش تمایز یافتگی در رضایت زناشویی
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
قلب فقط کارش خونرسانی نیست؛ رزق و روزیتون رو هم میرسونه! خوش قلب باشید