سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 7 May 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ / ۲۱:۳۸
کد مطلب: 44200
۱

معرفی ۱۰ انجمن علمی برتر کشور در سال ۹۶

معرفی ۱۰ انجمن علمی برتر کشور در سال ۹۶
میگنا: غلامحسین لیاقت دبیر کمیسیون انجمن های علمی ایران گفت: از نزدیک به 370 انجمن علمی کشور که در 6 حوزه فنی و مهندسی، کشاورزی، هنر، ادبیات، علوم انسانی و علوم پایه تقسیم بندی می شوند، حدود 85 انجمن در رده A یا ممتاز تقسیم بندی می شوند و همین حدود نیز در رده B و بقیه در رده های C و D جا می گیرند.

وی افزود: تعدادی نیز در رده F قرار می گیرند که به آنها اخطار داده ایم که طبق آئین نامه اگر 3 بار در این رده قرار گیرند، لغو مجوز خواهند شد.

چگونگی ارزیابی انجمن های علمی
لیاقت با اشاره به چگونگی ارزیابی انجمن های علمی گفت: ارزیابی بر اساس شاخص های عملکردی همچون تعداد نشریات، مقالات، برگزاری همایش ها، ارتباط با نشریات خارج از کشور و ... انجام و از صفر تا 1500 امتیازدهی می شود. انجمن هایی که بالاتر از هزار امتیاز کسب کنند در رده A قرار می گیرند.

وی در مورد 10 انجمن علمی برتر در سال 96 نیز گفت: انجمن علمی اقتصاد شهری ایران، انجمن مدیریت فناوری ایران، انجمن مهندسی گاز ایران، انجمن حسابداری ایران، انجمن مهندسی حمل و نقل، انجمن زراعت و اصلاح نباتات، انجمن ریاضی ایران، انجمن مهندسی شیمی، انجمن ژنتیک ایران و انجمن تجارت الکترونیک ایران به ترتیب 10 انجمن برتر ما در رده ممتاز یا A هستند.

دبیر کمیسیون انجمن های علمی ایران اظهار داشت: این 10 انجمن در چند سال اخیر هر سال در رده A قرار گرفته اند و برگزاری همایش های بین المللی، ارتباطات بین المللی، نشریه علمی با انتشار منظم، تعداد اعضای قابل قبول و برخورداری از اعضای هیئت علمی مطلوب را در کارنامه کاری خود دارا هستند.

لیاقت در مورد اهمیت انجمن های علمی و همچنین رتبه بندی آنها نیز گفت: در مذاکراتی که با دبیرخانه نقشه جامع علمی کشور داشته ایم، از آنها خواستیم در تنظیم اسناد و نقشه های جامع علمی از این انجمن ها به عنوان NGO های علمی کمک بگیرند.

وی ادامه داد: سعی ما این است که انجمن های علمی به جایگاهی دست یابند که به جای شرکت های مشاور، به سراغ آنها بروند و از همین رو، برای استفاده از ظرفیت انجمن های علمی باید از یک سطح بندی در این زمینه بهره ببریم و رده بندی این انجمن های این هدف را برای ما محقق می کند. صحبت هایی با مجمع تشخیص مصلحت نظام و مرکز پژوهش های مجلس نیز داشته ایم تا از این دو نهاد نیز از ظرفیت های انجمن های علمی دارای رتبه برای کارگروها و فعالیت های پژوهشی خود استفاده کنند.

لیاقت تصریح کرد: در دنیا، انجمن های علمی از جایگاه بالایی برخوردارند. برای نمونه در آمریکا، از برخی انجمن ها برای ارائه گزارش و نظارت کارشناسی به کنگره دعوت می شود. ما نیز در تلاشیم تا انجمن های علمی به جایگاه واقعی خود برسند.
انجمن های علمی، در واقع NGO هایی آزاد و مستقل هستند که اندیشمندان و متخصصان را بدون هیچ چشمداشتی دور هم جمع کرده اند که هدف فعالیت آنها خدمت رسانی و توسعه کشور است.

وی در مورد برنامه های آتی کمیسیون انجمن های علمی ایران گفت: در پی این هستیم تا براساس رده بندی انجمن ها از آنها قدردانی مالی اگرچه ناچیز انجام دهیم. همچنین به دنبال به روزرسانی شاخص ها هستیم. همچنین به دنبال تدوین یک آئین نامه مشترک با وزارت علوم تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت ساماندهی انجمن های علمی هستیم؛ چون در این زمینه برخی هم پوشانی‌ها و موازی کاری‌ها وجود دارد که امیدواریم با این آئین نامه مشترک این موارد برطرف شود.
مرجع : باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
ویژگی یک زن تاب آور توانایی او برای بهبودی از دوران سخت و بازگشت زودتر از حد انتظار است. تاب آوری زنان به تامل و بررسی بسیار متمایل است اگرچه بخش عمده تاب آوری زنان در معنویت و دستیابی به منایع حمایتی نهفته باشد زنان تاب آور بدرستی با موقعیت ها مواجه میشوند و بجای آشفتگی و اضطراب ، مسیر خوش بینی و بررسی راه حل را پیش رو میگیرند بر این اساس تاب آوری زنان شامل هدف، تشخیص و توانایی بهبودی سالم است زنان تاب آور اغلب قوی و مورد احترام هستند و ارزش آنها بواسطه کیفی بودن در جامعه غیرقابل ارزیابی است. برای توسعه تاب آوری زنان میتوان مراحل و پیشنهادت زیر را در نظر داشت : 1. تاب آوری مستلزم شناخت خویشتن و خود آگاهی است، معنامندی و درک متعالی از سفری که در آن همه مسافر هستیم منشا اصلی قدرت ما در مواجهه با مشکلات است 2. هدفمندی و رویا پردازی میتوان ما را از سرگشتگی نجات دهد لذا توصیه شده است که اهداف و آرزوهایتان را محترم بدانیدنگه دارید، حتی اگر تحقق آنها زمان بر باشد. 3. تامل و شناسایی تمامی ابعاد یک مساله را جدی بگیرید: موقعیت را مطالعه کنید، آرام بمانید و تصمیمات متفکرانه بگیرید تفکر و توانایی درک عمیق از مسایل میتواند بسیاری از زنان را به تاب آوری بیشتر رهنمون کند. 4. در شرایط استرس خودکنترلی را برگزینید: مداخله و راهنمایی خداوند را جستجو کنید و با ذهنیت مثبت از موقعیت های دشوار عبور کنید بخشی از مدیریت خویشتن و عملکرد صحیح در موقعیت های بحرانی در خود کنترلی بالا و دستیابی به منابع حمایتی است . توسل و توکل به خداوند میتواند از تنش و اضطراب ما بکاهد و بر عملکرد ما تثیر مثبت بگذارد . 5. خودآگاه و ذهن آگاه باشید: افکار، احساسات و عواطف خود را همچنانکه که سیال و در حال حرکت بشناسید ، به رسمیت بدانید و در توصیف هیجانات و افکار خویش تمرین کنید تا به ورزیدگی و مهارت برسید بخشی از تاب آوری افراد به خود ابرازی آنها مرتبط است. 6. در ابراز هیجانات و دردهای خویش صریح باشید: آسیب های خود را پنهان نکنید و از گفتن قصه های تلخ و مشکلات خود عذرخواهی نکنید و نترسید شاید در بیان آنها راه حلی و گشایشی یافت شود. 7. مشکلات درونی و بیرونی را بشناسی: مقابله به روش های مختلف می تواند به شما کمک کند تا چالش های شخصی، حرفه ای و اجتماعی را طی کنید در تاب آوری زنان این مساله براستی حایز اهمیت است که بدانیم کدام مساله یا موضوع به روحیات و درونیات ما مرتبط است و کدام مساله در خارج از وجود بصورتی واقعی وجود دارد. 8. تلاش کنید در فعالیت های خیریه و نوع دوستانه مشارکت کنید کمک به دیگران تجربه مثبتی است که حال خوب را برایمان به ارمغان می آورد متمرکز و مرتبط با انسانیت بودن راهی مالامال از تجربیات مثبت است. 9. چالش هایی را که با آن روبرو هستید بپذیرید و از آنها بیاموزید. پذیرش مشکلات بخشی از راه حل آنهاست. 10. خود مراقبتی در تاب آوری زنان بسیار مهم است برای زنان مراقبت از خود را تمرین کردن مساله ای شایان توجه است سلامت جسمی و روانی خود را در اولویت قرار دهید. نکته پایانی اینکه علاقه مندان به مطالعه بیشتر در تاب آوری زنان میتوانند به کتابی با همین نام اثر دکتر پاتریشیا اوگورمن با ترجمه دکتر محمدرضا مقدسی و عفت حیدری که توسط انتشارات رشد منتشر شده است مراجعه نمایند.
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...