دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۱ / ۱۰:۳۹
کد مطلب: 10643
۰

مردودی از دوره راهنمایی حذف می‌شود

    معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش از حذف مردودی در دوره راهنمایی در نظام جدید آموزشی خبر داد و گفت: در دوره راهنمایی به دنبال این هستیم که ارزشیابی توصیفی و کمی باشد.

ابراهیم سحرخیز، معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به این پرسش که «آیا مردودی از دوره راهنمایی حذف خواهد شد»، اظهار داشت: در حال حاضر دوره راهنمایی به شیوه سالی ـ واحدی است ولی در نظام آموزشی جدید، فرمت و سیستم ارزشیابی و امتحانات تغییر پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: ارزشیابی در دوره ابتدایی، توصیفی است که اصطلاحاً به آن فرایندمحور می‌گویند و در دوره راهنمایی به سمت ارزشیابی ترکیبی حرکت می‌کند به این معنی که ترکیبی از نتیجه و فرایندمحوری خواهد شد.

سحرخیز با بیان اینکه نتیجه‌محوری به معنی نمره است و فرایندمحوری جنبه توصیفی دارد، اضافه کرد: در دوره راهنمایی به دنبال این هستیم که ارزشیابی توصیفی و کمی باشد، به این معنی که یک بخش نمره و بخش دیگر فعالیت‌هایی باشد که دانش‌آموز انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه استرس، نگرانی یا افت تحصیلی در برخی دروس در مقایسه با بعضی کشورها بالاست، گفت: در حال حاضر معیارهای دقیق ارزشیابی را آنگونه که باید رعایت نمی‌کنیم و از روش‌های تدریس کهنه و سنتی به جای بهره‌ بردن از فناوری‌های نوین، استفاده می‌شود.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش افزود: باید یادگیری در مدرسه اتفاق بیفتد و از روش‌ها و شیوه‌های نو و فناوری جدید استفاده شود؛ در این حالت اصلاً مردودی معنا ندارد، چون افت معنا نخواهد داشت؛ اگر در بعضی از دروس افت داریم قطعاً بدانید تنها دانش‌آموز مقصر نیست بلکه باید دنبال مقصر در کتاب‌های درسی، معلم، شیوه‌ها و محیط آموزش نیز بگردیم و ببینیم چه خلأهایی وجود دارد و حلقه مفقوده کجاست.

وی اظهار داشت: در نظام جدید آموزشی قرار است تمام فعالیت‌ها و علائق دانش‌آموز، محور ارزشیابی قرار گیرد و دیگر نگرانی مردودی وجود نخواهد داشت؛ به نظرم می‌رسد که باید نگاهمان را نسبت به ارزشیابی تغییر دهیم و به این سمت و سو برویم که در دنیا مردودی معنا ندارد و در راهنمایی نیز نباید معنا داشته باشد.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
بادها می وزند، عده ای در مقابل آن دیوار می سازند و تعدادی آسیاب به پا می کنند