شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 11 May 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۲ / ۱۱:۳۴
کد مطلب: 19705
۰
۱

ساماندهی نیروهای «روزمزد» وزارت علوم

اجرای آیین‌نامه خاص کارکنان دانشگاه‌ها
دکتر محمد حسین امید در گفت‌وگو با ایسنا، ساماندهی نیروی انسانی در ستاد وزارتخانه و همچنین دانشگاه‌ها را یکی از برنامه‌های خود در کوتاه مدت برای وزارت علوم، عنوان و اظهارکرد: بر اساس قانون برنامه‌ پنجم توسعه، اختیاراتی به هیات‌های امنای دانشگاه‌ها داده شده تا بتوانند برای پرسنل غیر هیات علمی خود آیین‌نامه‌ای خاص داشته باشند.
وی افزود: آیین‌نامه مورد نظر در گذشته تدوین و به دانشگاه‌ها پیشنهاد شده تا در صورت صلاحدید در هیات امنای خود طرح کرده و به تصویب برسانند که این آیین‌نامه‌ به دلیل وجود برخی ابهامات و مشکلات در بخش‌هایی از آن، در برخی از دانشگاه‌ها اجرا شده و در برخی دیگر هنوز به تصویب نرسیده و یا تصویب شده، اما اجرا نشده است، به همین دلیل کارکنان دانشگاه‌هایی که آیین‌نامه را هنوز اجرا نکرده‌اند، متقاضی اجرا شدن آن هستند و در مواردی نیز به دیوان عدالت شکایت کرده‌اند.

به گفته امید به همین دلیل از دانشگاه‌ها خواسته شده تا در راستای اجرایی شدن آیین‌نامه اقدامات لازم را انجام دهند. معاون اداری و مالی وزارت علوم با بیان اینکه همزمان با اجرای آیین‌نامه، در حال ارزیابی و در صورت لزوم بازنگری آن هستیم، گفت: معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی، ایراداتی را به این آیین‌نامه دارد که سعی می‌کنیم آن‌ها را مرتفع کنیم و طوری اصلاح شود که همه‌ دانشگاه‌ها بتوانند آن را اجرا کنند. امید با بیان اینکه طبق قانون، هر دانشگاه هیات امنای خاص خود را دارد و ملاک عمل، مصوبه‌ هیات امنای هر دانشگاه است، گفت: مصوبات هیات‌های امنای دانشگاه‌ها در صورتی قابل اجرا است که وزیر آن را تایید و ابلاغ کند، بنابراین ما این آیین‌نامه را پس از انجام اصلاحات مورد نظر براساس تجربه حاصل از اجرای گذشته آن، به هیات‌های امناء پیشنهاد می‌دهیم و توصیه می‌کنیم که دانشگاه‌ها در هیات امنای خود مصوب کند، البته هیات‌های امنا می‌توانند بسته به شرایط هر دانشگاه تغییرات مورد نظر خود را در محدوده مقررات اعمال کنند.

وی ابراز امیدواری کرد که با اجرای این آیین‌نامه و در صورت نظارت و ارزیابی مستمر، بهره‌وری در دانشگاه‌ها ارتقاء یابد. معاون اداری و مالی وزارت علوم با بیان اینکه در ستاد وزارتخانه نیز اقداماتی را برای ساماندهی نیروی انسانی آغاز شده است، اظهار کرد:‌ مشکل همکاران ما در وزارتخانه بسیار بیشتر از دانشگاه‌هاست و در ستاد که باید کار ستادی و نظارتی انجام شود و کارشناسان زبده بر کار دانشگاه‌ها نظارت داشته باشند، تعداد زیادی از همکاران وضعیت استخدامی روشنی ندارند، قرارداد ندارند، بیمه نیستند یا روزمزدند.
امید با بیان اینکه این وضعیت بسیار نگران کننده است، تصریح کرد:‌ برای مثال فردی هشت سال در این سیستم کار کرده، اما نه بیمه است، نه بازنشستگی دارد، نه برایش سابقه محسوب می‌شود و نه اصلا ردپایی از او در این سیستم وجود دارد که این یک آسیب جدی و چالش بزرگ است. در این زمینه با دکتر توفیقی نیز صحبت شده و وی نیز بر ساماندهی منابع انسانی در ستاد وزارتخانه تاکید دارند.

وی با بیان اینکه قصد داریم تا در آینده نزدیک مشکل این افراد را حل کنیم، گفت: یکی دیگر از برنامه‌های کوتاه مدت‌مان حل مشکل افرادی است که از نظر قرارداد وضعیت ناپایداری دارند و این موارد نیز در چارچوب ضوابط، قوانین و مقررات انجام می‌شود. امید با بیان اینکه امیدواریم در قدم بعدی برای پرسنل رسمی، پیمانی و قراردادی مجموعه نیز اقدامات مناسبی انجام دهیم، اظهارکرد: به دنبال این هستیم که به استناد مجوز شورای عالی انقلاب فرهنگی، همکاران ستادی را نیز در چارچوب آیین‌نامه‌ استخدامی همانند دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ساماندهی کنیم.

وی افزود: با این اقدام تحول خوبی در وضعیت معیشت کارکنان ستادی وزارتخانه اتفاق می‌افتد، بنابراین پیش از آن که به دنبال این موضوع باشیم که چرا کیفیت کارها خوب نیست و انگیزه وجود ندارد، باید ابتدا مساله‌ افراد بلاتکلیف را حل کنیم و تسهیلات رفاهی را تا آنجا که ممکن است فراهم کنیم، در کنار آن به افراد آموزش بدهیم و در نهایت با نظارت و ارزشیابی مستمر در جهت اصلاح وضع موجود گام برداریم.

معاون اداری و مالی وزارت علوم تاکید کرد: این موضوعات در کوتاه مدت و تا پایان سال باید انجام شود، هر چند که هر کدام از این‌ موارد مجوز و مصوباتی می‌خواهد که آن‌ها نیز زمان خواهد برد، اما امیدوارم در این فرصت شش ماهه بتوانیم این فعالیت را انجام دهیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

تبدیل وضع نیروهای شرکتی دانشگاه پیام نور چی شد پس؟؟؟ هنوز 2 هفته نیامده!!!
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
خوشبختی یعنی بدست آوردن یک زندگی و تقسیم آن با دیگران!