سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 7 May 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۷:۴۵
کد مطلب: 57944
۳

تاثیرات روانشناختی شوخی و شوخ‌طبعی

تاثیرات روانشناختی شوخی و شوخ‌طبعی
«پژوهشگران انواع شوخی را بررسی کرده‌ و به صورت کلی شوخ‌طبعی را ابزاری مفید برای کاهش اضطراب و افسردگی می‌دانند. معمولا افراد شوخ‌طبع دارای هوش هیجانی (EQ) و سازگاری بالاتری هستند. شوخ‌طبعی روشی سالم برای رفع تنش و استرس است و به ما کمک می‌کند به نحو موثری با هیجانات منفی مقابله کنیم. با تمام فوایدی که شوخی برای سلامت روان دارد، دو نوع شوخی می‌تواند به ما آسیب وارد کند.

گاهی شوخی باعث تحقیر خود ما می‌شود که اصطلاحا به آن شوخی خودشکنانه می‌گویند. در این نوع شوخی ما خود را تحقیر می‌کنیم تا موجب خنده دیگران شود. در واقع به بهای توجه، تایید و خنده دیگران شخصیت خود را حقیر می‌کنیم. این رفتار علاوه بر این‌ که تاثیرات مثبتی دربرندارد، باعث افسردگی و انزوای درونی ما می‌شود.

شوخ‌طبعی پرخاشگرانه نیز نمونه دیگری است که اثرات منفی بر روان ما بر جای می‌گذارد. زمانی که با هر ابزار و کلامی و بدون توجه به این‌ که ممکن است باعث تحقیر یا تمسخر فرد یا افرادی شود و به بهای خندیدن و در معرض توجه قرارگرفتن شوخی می‌کنیم، در واقع از شوخ‌طبعی در جای نامناسب آن استفاده کرده‌ایم که تاثیرات منفی در سلامت روان و روابط اجتماعی ما دارد.

معمولا افرادی که از شوخی‌های خودشکنانه و پرخاشگرانه استفاده می‌کنند از رگه‌های شخصیتی ناسالم‌تری برخوردارند. شوخی زمانی کارکرد سالم را حفظ می‌کند که برای تسهیل روابط با دیگران و بدون تحقیر و تمسخر خود و دیگران به کار گرفته شود.

زمانی که ما دچار مصیبت و مشکلی شده‌ایم، شوخ‌طبعی فشار و استرس ناشی از آن حادثه آسیب‌زا را برایمان کاهش می‌دهد و در واقع شوخ‌طبعی باید نهایتا به تقویت پیوستگی بین فردی و افزایش صمیمیت منجر شود.»
مرجع : روزنامه جام جم
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!