چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 1 May 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱ دی ۱۴۰۲ / ۲۳:۵۴
کد مطلب: 63665
۲

اشک زن‌ها چه بلایی سر مردها می‌آورد؟/ نتایج جالب یک پژوهش

اشک زن‌ها چه بلایی سر مردها می‌آورد؟/ نتایج جالب یک پژوهش
به گزارش دویچه‌وله، وقتی کسی شروع به گریه می‌کند، افراد دیگر اغلب احساس همدلی و نگرانی می‌کنند اما دلایل بیولوژیکی اشک ریختن می‌تواند فراتر از ایجاد حس شفقت باشد. تحقیقات جدید نشان داده است که به نظر می‌رسد که اشک‌های زنان حاوی سیگنال شیمیایی برای آرام کردن رفتارهای پرخاشگرانه مردان باشد.

شانی آگرون، نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: «مقاله جدید نشان می‌دهد که بوییدن اشک منجر به کاهش فعالیت مغزی مرتبط با پرخاشگری و کم شدن رفتارهای تهاجمی ‌می‌شود.» اولین شواهد مربوط به این که اشک می‌تواند رفتار شیمیایی انسان را تحت تاثیر قرار دهد، مربوط به سال ۲۰۱۱ است، زمانی که محققان مطالعه‌ای را در نشریه علمی "Science" منتشر کردند که نشان داد اشک زنان باعث کاهش سطح تستوسترون و برانگیختگی جنسی در مردان می‌شود.

در مطالعه جدید، تیم تحقیقاتی برای بررسی تاثیر اشک‌های طبیعی زنان در کنترل رفتارهای پرخاشگرانه مردان، نوعی بازی طراحی کردند که منجر به رفتار پرخاشگرانه علیه بازیکن دیگری که ظاهرا در حال تقلب بود، می‌شد.

به طوری که مردان قادر بودند از بازیکن مقابل خود انتقام بگیرند اما محققان متوجه شدند که رفتار پرخاشگرانه انتقام‌جویانه آنها در طول بازی پس از استشمام گریه‌های احساسی زنان، تقریبا ۴۴ درصد کاهش یافت.

این نتیجه با تصویربرداری دو ناحیه مغز مرتبط با پرخاشگری یعنی قشر جلوی پیشانی و اینسولای قدامی به دست آمد. محققان در حال حاضر علاقه‌مند به انجام آزمایش‌هایی در آینده برای بررسی تأثیر اشک زنان بر زنان دیگر و اشک نوزادان بر بزرگسالان هستند و فرض می‌کنند که اشک‌های نوزاد احتمالا اثر کاهش پرخاشگری بر بزرگسالان خواهد داشت.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی