دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ - 17 Jun 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۶ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۰:۰۲
کد مطلب: 64413
۲

مهمترین نشانه های طلاق عاطفی چیست ؟

طلاق عاطفی در واقع اوج نادیده گرفتن زن و مرد در زندگی مشترک است
مهمترین نشانه های طلاق عاطفی چیست ؟
طلاق عاطفی در واقع اوج نادیده گرفتن زن و مرد در زندگی مشترک است. طلاق عاطفی به قطع ارتباط و جدایی قابل توجه در سطح عاطفی در یک زوج اشاره دارد که منجر به احساس تنهایی، فقدان ارتباط عاطفی، زندگی جدا از هم با وجود فضای مشترک، گسست ارتباطات و کاهش صمیمیت فیزیکی می‌شود.

این می تواند به تدریج رخ دهد و بر رفاه عاطفی و روابط تاثیر بگذارد و ممکن است منجر به پیامدهای مختلفی مانند افسردگی، اضطراب، استرس و اختلالات روان سنجی شود.

 احمد مختارزاده در این مطلب آورده است که طلاق عاطفی یک پدیده روانشناختی است که در آن زوجین به رغم زندگی مشترک، وابستگی عاطفی و ارتباطات عاطفی را پایان یافته تلقی می‌کنند.

این وضعیت می تواند به دلایل متفاوتی به وجود بیاید، از جمله داشتن ویژگیهای اخلاقی نامناسب، دیر ازدواج کردن، خشونت، دخالتهای بیجای دیگران توی زندگی مشترک، ازدستدادن کار یا بیکاری، ازدستدادن موقعیت اجتماعی و شغلی، شرایط نامناسب و وضعیت بد اقتصادی خانواده، و نداشتن عفت کلام و ضعف مهارت ارتباطی کلامی بین زوجها.

طلاق عاطفی یکی از جدی ترین آسیب هایی است که خانواده با آن مواجه است و مهم ترین عامل فروپاشی خانواده است.

 در اغلب موارد، طلاق عاطفی زودتر از طلاق قانونی اتفاق میافتد. این وضعیت می تواند پیامدهای منفی برای فرزندان داشته باشد، از جمله تغییر خلق و خلو، پرخاشگری، بر هم خوردن اشتها، گوشه گیری کودکان، احساس گناه و سرخوردگی برای فرزندان بزرگتر.

برای جلوگیری از طلاق عاطفی، زوجین باید به اهمیت ارتباطات عاطفی و کلامی در روابطشان توجه کنند و از سرزنش و خشم در روابطشان اجتناب نمایند. همچنین، آنها باید به طور فعالانه به حل مشکلات و ترمیم ازدواج بپردازند تا از فروپاشی عاطفی جلوگیری کنند.

شناخت علائمی مانند فقدان ارتباط عاطفی، تنهایی مداوم، زندگی جداگانه، گسست ارتباطات و کاهش صمیمیت فیزیکی در شناسایی طلاق عاطفی و برداشتن گام هایی در جهت رضایت عاطفی و بهبود روابط بسیار مهم است.

مطالعات بر تاثیر طلاق عاطفی بر افراد و خانواده ها تاکید می کند و بر اهمیت پرداختن به الگوهای ارتباطی و ساختارهای انگیزشی برای پیش بینی و کاهش طلاق عاطفی در بین زوج ها تاکید می‌کند.


مهمترین نشانه های طلاق عاطفی عبارتند از:
1.شما به مرور زمان به افراد مختلفی تبدیل شده اید، به جای اینکه با هم باشید، از هم دور می شوید. علایق و شخصیت شما تغییر کرده است و دیگر چیزهای مشترکی برای صحبت کردن ندارید.

2.تحت تاثیر طلاق عاطفی محیط خانه سرد ، متشنج و ناخوشایند است .

3.کناره گیری عاطفی از همسر و رفتار بی سر و صدا و خالی از هیجان و اشتیاق که میتواند پیش بینی کننده اصلی طلاق است.

4. عدم صمیمیت فیزیکی کامل، به نظر میرسد وقتی ارتباط عاطفی از بین رفت، لمس و تماس های هم فیزیکی ناپدید می شوند.

5. زندگی کاملا مجزا، بدون هیچ زمانی برای شریک و همسرتان بنوعی پایان رابطه بشمار می آید نکته مهم اینکه بنظر میرسد اگر فقط در مورد بچه ها و خانواده صحبت می کنید، پیوند زناشویی از بین رفته است.

6. سخنان کنایه آمیز و انتقادی متداول میشود همسران در اتمسفر طلاق عاطفی به دنبال فرصت هایی هستند که یکدیپر تحقیر یا زخمی کنند.

7. امتناع از صحبت در مورد مشکلات میتواند خاموشی گفتگو یا پایان رابطه تلقی شود که گفتگو همبسته تاب آوری است.

طلاق عاطفی به تدریج اتفاق می افتد و یکی از همسران به مرور زمان قطع می شود. زمانی که یک زوج به دنبال مشاوره می گردند، یکی از زوجین اغلب از این کار منصرف شده است. تشخیص زودهنگام این علائم و کمک گرفتن می تواند یک ازدواج را نجات دهد.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

بحث سیاسی در خانواده هیچ برنده‌ای ندارد
چرا برخی از زنان جذب ویژگی‌های شخصیتی تاریک مردان می‌شوند؟
ازدواج روانشناس با درمان‌جو در طول مدت مشاوره تخلف است
آیا در مغز میکروب وجود دارد یا نه؟
نکات مهمی که هنگام مصرف داروهای روانپزشکی به شما نمی‌گویند!
بوتاکس، روشی کم‌هزینه اما اعتیادآور برای زیبایی
چاقوی روانشناسی  بر پیکره فیلم غریزه مادران؛ اثری به سبک هیچکاک
نوجوانی پل عبور از کودکی به بزرگسالی
این خوراکی خوشمزه شما را افسرده می‌کند
تاثیر میکروبیوم‌های روده بر تصمیم‌گیری اجتماعی
به خاطر توهین‌های همسرم اعتماد به نفس ندارم
نظریه ویگوتسکی به زبان ساده
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی