سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 7 May 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳ دی ۱۳۹۲ / ۱۲:۰۲
کد مطلب: 21086
۳
۴

10 نكته براي شما كه تازه ازدواج كرده ايد !

10 نكته براي شما كه تازه ازدواج كرده ايد !
شايد اگر آن روز ، روزي كه آنقدر منتظرش بود ، روزي كه به تمام دخترهاي مجرد فاميل فخر مي فروخت و آينده اي پر از عشق و سعادت را پيش رو مي ديد ، كسي در گوشش زمزمه ميكرد كه اين زندگي مشترك دوام چنداني نخواهد داشت و به زودي منجر به جدايي خواهد شد حتي به خود زحمت نمي داد كه به اين شوخي بي مزه بخندد ولي امروز همين شوخي خيالي تبديل به كابوس بزرگ زندگيش شده است. كابوسي واقعي كه شايد هيچ گاه به آخر نرسد !

طبق گزارش سازمان ثبت احوال كشور در سال 1391 ، نسبت ثبت ازدواج به طلاق در ايران 5/5 مي باشد. اين رقم اشاره به آن دارد كه در مقابل هر 5/5 ازدواج در كشور ، يك مورد طلاق به ثبت رسيده و نكته قابل توجه آن است كه بيشترين ميزان طلاق ثبت شده در اين سال مربوط به ازدواج هايي بوده است كه كمتر از يك سال از زمان ثبت آن در دفاتر رسمي ثبت ازدواج گذشته است.
اين زنگ هشداري است كه از سالها پيش در جامعه ما به صدا درآمده و عليرغم هشدارهاي مكرر از سوي روان شناسان و جامعه شناسان ، به نظر نمي رسد اقدامات صورت گرفته تاثير چنداني بر كاهش روند رو به رشد وقوع طلاق در كشور داشته باشد.
پديده اي كه جامعه جوان ايران در دوران پرتنش گذر از سنت به مدرنيته ، آسيب پذيري بسياري را در مقابل آن نشان داده است. پديده اي كه در تعاملي پيچيده با بحران هاي اقتصادي ، فرهنگي و اجتماعي دوران فعلي ، نتيجه اي جز تضعيف هرچه بيش تر بهداشت روان در كشور و بروز آسيب هاي اجتماعي وسيع تر به دنبال نخواهد داشت.

پس اگر به تازگي ازدواج كرده ايد و هنوز در حال مرور كردن خاطرات سفر ماه عسل خود هستيد تصور نكنيد كه طلاق براي شما واژه اي بي مفهوم و دور از انتظار است. اين خطر از آن چه كه تصور مي كنيد به شما نزديك تر است.
براي محافظت از زندگيتان در برابر طلاق مطالعه نكات ذيل مي تواند پرفايده باشد :

1- اتفاقات ناخوشايند شب عروسي را فراموش كنيد !
قرار بوده اين شب ، زيباترين شب زندگي شما باشد پس سعي كنيد وقايعي را كه در اين روز برخلاف ميل شما رخ داده فراموش كنيد. اين مطلب كه مهمانان چه كادوهايي به شما داده اند و يا چه جملاتي به شما گفته اند چندان اهميتي ندارد. مهم خود شما و همسرتان هستيد پس سعي نكنيد با يادآوري جملاتي كه برايتان خوشايند نبوده و يا كاستي هايي كه در مهماني رخ داده ، خاطره آغاز زندگي مشتركتان را خدشه دار سازيد. باور كنيد يا نه ، پايه و اساس بسياري از اختلافات زندگي مشترك در همان شب عروسي ايجاد مي شود.

2- تفريح كنيد !
بهتر است چندماه اول زندگي مشترك را به تفريح ، ملاقات با اقوام يكديگر و تكميل لوازم خانه بپردازيد. قرار نيست از همان فرداي عروسي ، برنامه هاي 10 سال آينده خود را مرور كنيد اگرچه لازم است پيش از ازدواج برنامه هاي زندگي آتي خود را با يكديگر مرور كرده و به تصميم هاي مشترك رسيده باشيد ولي طبيعي است كه با آغاز زندگي مشترك ، بار ديگر موج جديدي از تصميم گيري ها را تجربه خواهيد كرد. از آغاز زندگي مشتركتان لذت ببريد اين كار به شما فرصت خواهد داد تا با خاطري آسوده ، آشنايي بيشتري با خانواده همسر خود پيدا كرده و براي آغاز زندگي مشترك آماده شويد . ولي يك شرط را فراموش نكنيد : قرار نيست تمام پس اندازتان را در اين مدت خرج كنيد !

3- برنامه هاي خود را با هم مرور كنيد !
پس از گذر از دوران اوليه ، لازم است تا يك بار ديگر برنامه هاي خود را در آينده نزديك با يكديگر مرور كنيد. به سراغ 10 سال آينده نرويد ! زندگي بارها مسير تصميم گيري هاي شما را تغيير خواهد داد پس جلوي پاي خود را نگاه كنيد ! نيم نگاهي به آينده دور كافي است !

4- مستقل باشيد !
شما يك زندگي مستقل را آغاز كرده ايد پس قرار نيست مثل گذشته و زماني كه در منزل والدين خود بوديد رفتار كنيد . با مشاركت و همكاري همسرتان به سوي زندگي مستقل قدم برداشته و براي تصميم گيري درباره رنگ موهاي خود يا انتخاب مقصد تعطيلات عيد با والدين خود تماس نگيريد ! استفاده از تجربه والدين ، كاري پسنديده و ضروري است ولي فقط به عنوان يك تجربه !

5- كنكاش بي مورد نكنيد !
جستجو در گذشته همسرتان را بايد قبل از بله گفتن در روز عقد انجام مي داديد. پس حالا كه با يكديگر ازدواج كرده ايد قرار نيست به كنكاش بي مورد در گذشته يكديگر بپردازيد. مسلما منظور از كنكاش، مواردي است كه از آن با اصطلاح مچ گيري نام برده مي شود. بازگويي گذشته ها شما را باهم آشناتر خواهد كرد ولي به شرطي كه بهانه اي براي مواخذه يكديگر نباشد. شما آينده را پيش رو داريد !

6- منتظر اتفاقات تازه باشيد !
شما يك زندگي جديد را آغاز كرده ايد پس طبيعي است كه بايد منتظر اتفاقات جديد و گاهي غير قابل انتظار باشيد. اين اتفاقات مي تواند در مورد همسر شما ، خانواده اش ، شرايط زندگي مشترك و حتي تغييرات اخلاقي يا رفتاري خود شما باشد ! پذيرش تغيير گاهي سخت است و اگر از قبل خود را آماده كرده باشيد مي توانيد آسيب پذيري خود را در مقابل اين تغييرات كاهش داده و از ويژگي هاي مثبت آن لذت ببريد.

7- شكاك نباشيد !
طبيعي است كه شما و همسرتان در حال كشف ابعاد تازه اي از صفات و ويژگيهاي شخصيتي فردي و اجتماعي يكديگر هستيد. به اين آشنايي ،میگنا دات آي آر،مثبت نگاه كنيد و سعي نكنيد تا هر كشف جديدي را به داستان هاي عشقي يا جنايي كه در مجلات خانواده چاپ مي شوند مرتبط كنيد ! به يكديگر فرصت دهيد تا شناخت مناسبي از يكديگر پيدا كنيد و هرگز زود قضاوت نكنيد !

8- ارتباط با دوستان خود را مديريت كنيد !
شايد پيش از ازدواج ، هرزماني كه مي خواستيد با دوستان خود به گردش و تفريح مي رفتيد اما اكنون اولويت اول شما همسرتان است پس چگونگي ارتباط با دوستان دوران مجردي خود را مديريت كنيد . اين به معناي قطع ارتباط با دوستان نيست بلكه شما بايد بپذيريد كه اكنون نزديك ترين دوست شما ، همسرتان است !
در عين حال قطع ارتباط كامل با دوستانتان نه تنها منطقي نيست بلكه به زودي مي تواند زندگي مشترك شما را با چالش هاي جدي مواجه كند پس با همفكري و همكاري همسرتان ، چگونگي ارتباط با دوستان خود را سازمان دهي كنيد.

9- فاميل من ، فاميل تو نداريم !
پيوند زناشويي يعني برقراري پيوند ميان دو خانواده بزرگ! پس سعي نكنيد از ابتداي زندگي مشترك با جبهه بندي و تقسيم خانواده ها به دو خانواده خود و همسرتان ، زمينه ساز مشكلات آينده شويد .
به خانواده يكديگر احترام گذاشته و تفاوت هاي فرهنگي و رفتاري خانواده يكديگر را بپذيريد. شما قرار است باقي عمر را با هم زندگي كنيد پس انتظار نداشته باشيد كه همسرتان فقط با خانواده شما مراوده كند. اين يك ارتباط دو طرفه است پس با كمك يكديگر ، تفاوت هاي دو خانواده را درك و هضم كرده و خود را متعلق به هردو خانواده بدانيد.

10- به يكديگر احترام بگذاريد !
شما به زودي متوجه خواهيد شد كه برخلاف تصوراتي كه پيش از ازدواج داشتيد ، با يكديگر بسيار متفاوت هستيد. اين تفاوت ، در موقعيت هاي مختلف از خريد يك مسواك گرفته تا تصميم گيري براي بچه دار شدن ، خود را نشان خواهد داد پس با آگاهي از وجود اين تفاوت هاي طبيعي ، به تفاوت هاي فكري و شخصيتي يكديگر احترام گذاشته و براي رسيدن به تصميم هاي مشترك با يكديگر، دوستانه و بي طرف صحبت كنيد.هرگز سعي نكنيد تا همسرتان را مانند خودتان كنيد !
نه تنها موفق نخواهيد شد بلكه ممكن است آينده زندگي مشتركتان را با اين كار غير منطقي نابود كنيد پس بالغ باشيد و مذاكره منطقي و توافق با يكديگر در تصميم گيري ها را فراموش نكنيد.

و كلام آخر : اگر احساس مي كنيد زندگي مشتركتان دچار بحران شده و يا به هر طريقي احساس خطر مي كنيد پيش از فاش كردن مشكلات خود براي كليه اقوام و آشنايان و همسايگان،با يك متخصص مشورت كنيد !


میگنا: محمد علي منصوري- روانشناس

سایت رسمی سازمان ثبت احوال کشور
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

آریو برزن
در مورد ارتیاط جنسی و تجربیات جدید در مواجهه با این ارتباط و همینطور نحوه تطبیق دادن زوجین با هم در این مورد لطفا مطلب بنویسید.به نظرم خیلی مهمه/
lili
بسیار عالی بود ون در دوران عقد هستم واین مطالب برای من آموزنده بود موفق باشید
شماره تلفن روانشناس راقیدکنید

------------------
تهران : مركزمشاوره دولتي توحيد تهران 66919607-66938833

---------
88561758 - 88370598 -021 دكتر عيسي مراد

-----------
Iran, Islamic Republic of
برای یک دوره 1.5 تا 3 ساله اول عشق و عاشقی، در بدن زن و مرد هورمونهایی تولید می شوند (مثل هورمونهای سروتونین و نورآدرنالین و ...) که
مثل "چسب" عمل می کنند
یعنی هر چه قدر تفاوت ها و اختلاف ها هل می دهد که دو نفر از هم دور بشوند ولی این چسب هورمونی باعث میشه که دو نفر به سمت هم کشیده شده و در کنار هم بمانند.
حالا نکته ای که می خواهم بگم اینه که
در این مدت حداکثر 3 سال، دو نفر باید "خود واقعی" شان باشند تا بتوانند از فرصت وجود "چسب عشق و علاقه" استفاده کنند و با هم هماهنگ تر بشوند تا
در دوره بعدی زندگی مشترک ، صمیمیت و راحت بودن با هم، به صورت واقعی در همه زمینه ها وجود داشته باشه.
وگرنه مجبور می شوند مثل خیلی از زن و شوهرهای ایرانی، خیلی چیزها را از همسرشان مخفی کنند و اون طوری میشه که نصف ایرانی ها در سطحی از طلاق عاطفی اند.
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
یک رابطه خوب زمانی است که کسی پذیرای گذشته، پشتیبان امروز و مشوق فردایتان باشد.