شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 4 May 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۲ / ۲۰:۲۰
کد مطلب: 17273
۰
یک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی توصیه کرد

هر ۲۰ دقیقه کار، دو دقیقه استراحت

رحمت‌الله حافظی در گفت‌وگو با فارس، اظهارداشت: با توجه به اینکه قشر قابل توجهی از جامعه کار اداری انجام می‌دهند و پشت میزنشین هستند، باید تمهیداتی را در نظر گرفت تا به واسطه نشستن پشت میز، آسیبی به ستون فقرات، اسکلت و عضلات افراد وارد نشود.
این متخصص طب فیزیکی و توان‌بخشی گفت: ما به افراد توصیه می‌کنیم حتماً از صندلی استاندارد استفاده کنند چرا که تکیه‌گاه یا پشتی صندلی در پشت کمر در صندلی استاندارد برجسته است و گودی کمر را پر می‌کند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: نشیمن‌اه صندلی نیز باید حالت نرم داشته باشد یعنی مثل صندلی‌های چوبی و فلزی سفت و سخت نباشد چرا که این مدل صندلی‌ها برای کار طولانی مناسب نیست.
حافظی در ادامه به ارتفاع صندلی از زمین اشاره داشت و گفت: نبایستی ارتفاع صندلی از زمین به اندازه‌ای بلند باشد که پاها آویزان مانده و پنجه‌ها به زمین نرسند بلکه باید بر حسب ابعاد بدن، ارتفاع صندلی طوری تنظیم شود که کف پاها به طور کامل روی زمین قرارگیرد.
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ادامه داد: ارتفاع صندلی از زمین و وضعیت پا و لگن فرد باید طوری باشد که اگر از پهلو به فرد نگاه کنیم، مفصل زانو در حد یک سانتیمتر بالاتر از مفصل لگن قرار گیرد؛ به طوری که اگر یک لیوان آب روی استخوان ران بریزیم آب به سمت مفصل ران حرکت کند نه مفصل زانو.
حافظی وجود دسته در صندلی را مفید دانست و افزود: خوشبختانه صندلی‌هایی در بازار وجود دارد که ارتفاع دسته آنها نیز قابل تنظیم است چرا که باید فرد با توجه به ابعاد بدن خود، ارتفاع دسته را طوری تنظیم کند که با قراردادن دست و ساعد خود بر روی دسته صندلی، بخشی از وزن خود را از طریق دست‌ها به صندلی منتقل ‌کند و از فشار بیشتر به ستون فقرات و کمر بکاهد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: افراد وقتی پشت میز قرار می‌گیرند باید در انتهای صندلی نشسته و تکیه دهند چرا که دیده شده افراد وسط صندلی می‌نشینند و ستون فقرات تکیه‌گاهی ندارد که این امر در دراز مدت باعث خستگی عضلات و بافت نرم اطراف ستون فقرات می‌شود.
این متخصص تصریح کرد: افراد باید در انتهای صندلی بنشینند و کاملاً تکیه دهند و با چنین وضعیتی، فاصله صندلی و میز را به حداقل برسانند.
این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ادامه داد: فاصله صندلی و میز باید به گونه‌ای باشد که فرد مجبور نباشد در هنگام کار روی میز خم شود.
وی تصریح کرد: اگر میز پایین باشد و صندلی بالاتر از میز؛ در آن موقع فرد مجبور می‌شود روی میز خم شود و اگر بالعکس آن باشد فرد باید سرش را به سمت بالا بگیرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: وقتی فرد کاملاً درست روی صندلی نشسته است، باید فاصله خود تا میز را به حداقل رسانده و ساعد را به طور افقی روی میز قرار دهد، نه میز بلند باشد که ساعد زاویه دار روی میز قرار گیرد، نه میز کوتاه باشد که ساعد زاویه دار به سمت پایین قرار گیرد بلکه بایستی هر دو ساعد به صورت افقی و صاف روی میز قرار گیرند.
حافظی گفت: اگر افراد در چنین وضعیت مناسبی کار کنند آن وقت توصیه می‌کنیم حداکثر کار مداومشان 20 دقیقه طول بکشد و یک وقفه حداقل2 دقیقه‌ای در کار ایجاد کنند و از جابلند شوند و کار را به صورت پیوسته انجام ندهند.
این متخصص طب فیزیکی و توان‌بخشی تصریح کرد: اگر چنین وقفه ای صورت نگیرد، تحمل فرد و تحمل بدن فرد برای ادامه کار کمتر خواهد شد.
حافظی در پاسخ به پرسش فارس مبنی بر اینکه اگر میز بلند باشد و کف پا هم بعد از تنظیم صندلی به زمین نرسید چه باید کرد، گفت: در این مواقع استفاده از زیرپایی قطعاً کمک کننده خواهد بود.
متخصص طب فیزیکی و توان‌بخشی تصریح کرد: افراد باید زاویه زیرپایی را طوری انتخاب کنند که کف پا به صورت کامل روی زیرپایی قرار بگیرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
مردم هرگز خوشبختی خود را نمیشناسند اما خوشبختی دیگران همیشه جلو دیدگان آنهاست به داشته هاي خود عميق تَر نگاه كنيم