کمبود روی در کودکان باعث کوتاه قدی میشود
ایرج خسرونیا رییس انجمن جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران و متخصص بیماریهای داخلی و گوارش، در گفتوگو با برنا درباره تاثیر کمبود روی در کودکان گفت: کمبود روی یکی از مشکلات تغذیهای شایع در کشور به شمار می رود و تمام گروههای سنی از جمله کودکان زیر 6 سال، نوجوانان 14 تا 20 ساله و همچنین زنان باردار از کمبود روی رنج میبرند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: جنین یا کودک برای رشد به املاح، مواد پروتئین و چربیها نیاز دارد و روی هم جز یکی از املاحی است که برای رشد کودک مورد نیاز است.
این متخصص بیماری های داخلی و گوارش درباره تاثیرات کمبود روی در برنامه غذایی کودکان گفت: در صورتی که شیر و مواد غذایی کودک فاقد روی باشد، در ساخت گلبولهای سفید و قرمز، مغز، کبد و کلیه مشکلات و نارساییهایی به وجود میآید.
خسرونیا معتقد است؛ کمبود روی علاوه بر کاهش سرعت رشد در کودکان با تغییراتی در حس بویایی و چشایی همراه است و سبب بی اشتهایی و کاهش وزن می شود.
وی در پایان توصیه کرد: خوردن لبنیات، جگر و انواع گوشت به ویژه گوشت قرمز و سفید، تخم مرغ، لوبیا و عدس، غلات سبوس دار و انواع مغز نظیر بادام زمینی، گردو و فندق منابع غنی روی هستند که خوردن این مواد غذایی به همه شهروندان توصیه می شود.