سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 7 May 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۰ / ۰۳:۱۹
کد مطلب: 52814
۰

راهکارهای روانشناسی برای کنارآمدن با دردهای مزمن

راهکارهای روانشناسی برای کنارآمدن با دردهای مزمن
قطعا همه‌ ما در طول زندگی دچار دردهای مزمن پزشکی شده‌ایم؛ دردهایی که توانمان را از بین برده و آه از جانمان بلند کرده است و با مراجعه به پزشک‌های مختلف و حمل کیسه‌های بزرگ از قرص و دارو روزمان را شب کرده‌ایم. اما در کنار درمان‌های پزشکی درمان‌های روانشناسی نیز می‌توانند در کاهش این دردها موثر باشند از این رو موضوع را از یکی از اساتید رشته روا‌شناسی سلامت پرسیدیم که نتایج جالبی به همراه داشت.

ابوطالب سعیدی گفت: یکی از مشکلات شایع پزشکی دردهای مزمن هستند یعنی دردهایی که بالای 6 ماه طول می‌کشند مانند دردهای ناحیه کمر، دردهای مربوط به استخوان‌ها و عضلات و دردهای ناشی از سرطان‌ها؛ افرادی که دردهای مزمن دارند سعی می‌کنند با درمان‌های پزشکی داروها و فیزیوتراپی خود را درمان کنند در این بین بعضی از افراد نیز از روش‌های ناسالم مثل استعمال سیگار و مصرف مواد مخدر برای تسکین درد خود استفاده می‌کنند.

دانش‌آموخته دکترای روانشناسی سلامت و استاد دانشگاه افزود: تحقیقات روانشناسی سلامت نشان داده است که اگر افراد مبتلا به درد مزمن در کنار درمان‌های پزشکی از مداخله‌های روانشناسی استفاده کنند بهتر با درد خود کنار می‌آیند در نتیجه کیفیت زندگی این افراد به طور چشم‌گیری بالا می‌رود پس بهتر است به جای اینکه دنبال حذف آن باشیم به دنبال راهکارهای مفید برای کنار آمدن با درد باشیم.


ماشه‌چکان‌ها و کاهنده‌های درد را بشناسیم
سعیدی یکی از راهکارها را آگاهی نسبت به درد دانست و خاطر نشان کرد: آگاهی نسبت به درد در سازگاری و کنار آمدن با درد به ما کمک می‌کند در قدم اول باید با ماشه چکان‌های درد و کاهنده‌های درد آشنا باشیم. ماشه‌چکان‌های درد مواردی هستند که درد را افزایش می‌دهند مانند نشستن یا ایستادن روی پا به مدت طولانی یا خم شدن برای برداشتن اشیا و اما کاهنده‌های درد مواردی هستند که درد را کاهش می‌دهند مانند دوش آب گرم، داروهای ضددرد و پرت کردن حواس که اگر افراد مبتلا به درد مزمن این دو عامل را یعنی ماشه‌چکان‌های درد و کاهنده‌های درد را مدیریت کنند می‌توانند با درد به آسانی کنار آیند.

وی بیان کرد: خود‌گویی مثبت یکی دیگر از روش‌های مقابله با درد است به این صورت که اکثر افراد مبتلا زمانی که درد شدید دارند با خود و در ذهن خود حرف می‌زنند که گاهی جهت این افکار و صحبت‌هایی که فرد با خودش در لحظه درد دارد منفی است مثلاً می‌گوید: کی از شر این درد خلاص می‌شوم؛ من دیگر نمی‌توانم این درد را تحمل کنم؛ در این مواقع جهت فکر منفی است و باید به خودگویی مثبت تغییر کند یعنی بگوید من می‌توانم این درد را تحمل کنم؛ توانایی آن را دارم که درد و تحمل کنم. افرادی که بتوانند جهت خودگویه‌های خود را از منفی به مثبت تغییر دهند بهتر درد را تحمل می‌کند با آن زندگی می‌کنند.


کنترل افکار در مقابله با دردهای مزمن
سعیدی ادامه داد: در مقابله با دردهای مزمن سعی کنید افکارتان را کنترل کنید چون نوع فکری که با درد مزمن دارید روی کنار آمدن و سازگاری با درد اثر می‌گذارد اگر فکر کنید اصلاً کنترلی بر درد ندارید و نمی‌توانید به هیچ روشی آن را کنترل کنید، فکر کنید که درمان پزشکی اصلا اثربخش نیست با آن درد نمی توانید کنار بیایید درد افزایش می‌یابد بررسی‌های روانشناسی سلامت نشان داده است که افراد دارای افکار منفی وقتی می‌خواهند درد را گزارش دهند شدید و بیشتر از آنچه که هست گزارش می‌دهند بهترین راه کنترل این است که درد را فاجعه آمیز تلقی نکنیم یعنی بزرگ‌نمایی نکنیم و نسبت به درد دید واقعی داشته باشیم.

وی بیان کرد: اگر مبتلا به درد مزمن هستید سعی کنید خلق و روحیه خوبی داشته باشید زیرا افسردگی و اضطراب شدت درد را بیشتر می‌کند تحقیقات نشان داده افرادی که افسرده هستند و افرادی که اضطراب دارند همیشه درد بیشتری را گزارش می‌دهند سعی کنید موقع درد توجه خود را برگردانید به زبان عامیانه حواس خود را پرت کنید برای مثال موسیقی گوش دهید و تنفس عمیق و آرام داشته باشید؛ با گوش دادن به فایل‌های صوتی آرام‌سازی سعی کنید بدن خود را شل نموده و آرام باشید تا درد کاهش یابد.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟