كنكوريها شير و گوشت فراوان بخورند
يك متخصص تغذيه گفت: گوشت، شير و لبنات سرشار از فسفر هستند و براي سلامت سلولهاي مغزي اهميت دارند به طوري كه مصرف آنها موجب افزايش يادگيري دانشآموزان و كنكوريها ميشود.
مريم مراداف در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: يكي از مهمترين موادي كه براي تغذيه كنكوريها اهميت دارد، قند است و تامين گلوكز خون به عنوان سوخت سلولهاي مغزي بسيار اهميت دارد.
وي گفت: سلولهاي مغزي براي سوزاندن به گلوكز نياز دارد و زمينه را براي يادگيري فراهم ميكند. دانش آموزان كنكوري بايد از ميوههاي خشك براي افزايش قند خون خود استفاده كنند زيرا ميوههاي خشك سرشار از فيبر هستند و قند خون را آهسته در اختيار مغز قرار ميدهند.
اين متخصص تغذيه اضافه كرد: اسيدهاي چرب امگا3 و امگا 6 براي سلامت سيستم عصبي و مغز بسيار مهم هستند كه دانههاي روغني و ماهي سرشار از اسيدهاي چرم امگا3 است.
مراداف بيان داشت: فسفر نيز يكي از مواد اساسي براي كاركرد سلولهاي مغزي است. منابع پروتئيني مانند گوشت، شير و لبنيات نيز سرشار از فسفر است و به دانشآموزان توصيه ميشود كه در يك ماه باقيمانده تا كنكور از اين مواد غذايي به خوبي استفاده كنند.
وي افزود: تحقيقات نشان داده است كه افرادي كه كم خون هستند و كمخوني فقر آهن دارند ضريب هوشي آنها پايين است. ميتوان در كنار استفاده از منابع خوب آهن از منابع ويتامين C استفاده كرد كه جذب آهن را در بدن افزايش ميدهد.