يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۴ / ۱۱:۴۹
کد مطلب: 33515
۰

سریال بی‌پایان کمک به مدارس

سریال بی‌پایان کمک به مدارس

وزیر آموزش و پرورش اما دیروز در حاشیه برنامه پیوند اولیا و مربیان و روز خانواده به نکته‌ای اشاره کرد که از نظر خیلی‌ها می‌تواند به دستاویزی برای اخذ کمک‌های اجباری تبدیل شود.
علی‌اصغر فانی گفت: از مردم خوبمان که همانند دوران دفاع مقدس همیشه در صحنه بودند، درخواست کمک می‌کنم.

 
 

فانی برای این درخواست کمک علنی، دلایلی هم داشت. دلایلی که ریشه هایش به سرانه اندکی که دولت به آموزش و پرورش اختصاص می دهد می رسد، وزیر آموزش پرورش با اعلام این موضوع افزود: دولت بابت هر دانش آموز علاوه بر هزینه های سرمایه ای مثل فضا و تجهیزات که در اختیار دانش آموزان قرار داده بیش از دو میلیون تومان هزینه می کند که این رقم کفایت نیاز مدارس را نمی دهد.

راهکار وزیر برای جذب کمک های مردمی اما راهکار جدیدی نبود. فانی برای جلب مشارکت والدین دانش آموزان، به مدیران مدارس پیشنهاد کرد: از مدیران مدارس می خواهم که برنامه ها و مشکلات را به اطلاع اولیا برسانند. مردم فهیم و همیشه در صحنه هم داوطلبانه کمک می کنند و پیشاپیش کمک های داوطلبانه مردم را ارج می نهم.

اظهارنظرهای جهت دار، ممنوع

با این حال اظهار نظر وزیرآموزش و پرورش در حاشیه برنامه پیوند اولیا و مربیان و روز خانواده چندان بی حاشیه هم نماند.

علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی یکی از افرادی است که بر اظهارنظرهایی این چنینی خرده می گیرد و به جام جم می گوید: طبق قانون اساسی تحصیلات در مقطع عمومی در کشور ما رایگان است. با علنی کردن درخواست های کمک مردمی، ما نباید مدیران مدارس را به اخذ شهریه تحریک کنیم. الان بودجه آموزش و پرورش مشخص است، نباید اجازه بدهیم مسیر حرکت مان به سمتی باشد که خدای نکرده برای خانواده های مستضعف و فقیر مشکل ایجاد شود. چون پرداخت کمک مالی به مدرسه در توان همه مردم نیست. خیلی ها چند فرزند مدرسه ای دارند و واقعا این استطاعت را ندارند برای همه آنها مبلغی را برای کمک به مدرسه در نظر بگیرند.

سلیمی در ادامه تاکید می کند: متاسفانه بعضی موضعگیری ها به منزله اعطای مجوز به مدیران حساب می شود؛ درحالی که بهتر است یک مقدار دقت نظر در اظهارنظرهای اینچنینی صورت بگیرد.

به گفته این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، قانون با دریافت کمک های مردمی به صورت اختیاری هیچ مشکلی ندارد.

سلیمی با یادآوری این موضوع می گوید: کمک های اختیاری قبلا هم وجود داشته، هنوز هم وجود دارد و اگر ادامه داشته باشد هم مشکلی ندارد و خیلی هم خوب است؛ اما اظهارنظرهای اینچنینی باعث می شود برخی مدیران از این گفته ها برداشت های دیگری کرده و کمک های اختیاری را به اجباری تبدیل کنند. این همان نکته ای است که از نظر این نماینده مجلس نه تنها پسندیده نیست بلکه برخلاف قانون اساسی کشورمان هم است.

اجباری هایی که تائید می شوند

دریافت کمک های داوطلبانه از والدین موضوع جدیدی نیست؛ پرونده اش از تابستان و روزهای ثبت نام در مدرسه باز می شود، هنگام نام نویسی به اوج می رسد، با حضور دانش آموزان در مدرسه داغ تر می شود و البته تا پایان سال تحصیلی با دریافت انواع کمک های نقدی در قالب طرح و برنامه های مختلف به حیاتش ادامه می دهد. موضوعی که اجباری نیست اما خیلی وقت ها باب گله و شکایت را برای خانواده ها باز می کند، آن هم وقتی که در برخی مدارس به طور مستقیم یا غیرمستقیم این چنین عنوان می شود که تا اولیای دانش آموزان کمک های نقدی شان را به حساب مدرسه واریز نکنند، کارنامه تحصیلی به دانش آموزان داده نمی شود.

موضوعی که مدیرکل پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش هم به نحوی تائید می کند. سید رحیم میرشاه ولد در این باره به آنا می گوید: این را که برخی مدارس به اجبار از خانواده ها پول دریافت می کنند، تائید می کنم. میرشاه ولد با بیان این که کمک مالی خانواده ها به مدرسه باید به حساب مدرسه واریز شود، ادامه می دهد: این پول نباید به صورت نقد و چک در وجه حامل باشد؛ همچنین دریافت کمک های مالی اجباری ممنوع است.

مدارس، مردم را در جریان مسائل قرار بدهند

سابقه کمک های مردمی به مدارس به سال ها قبل بر می گردد؛ روزهایی که دانش آموزان با قبض کمک های مردمی به خانه می آمدند. از آن روزها اما سال ها گذشته است؛ سرانه آموزش و پرورش به عنوان بزرگ ترین وزارتخانه دولت در سال 94 به 120 میلیارد تومان رسیده و به گفته بالاترین مقام این وزارتخانه، این مبلغ هنوز برای اداره مدارس کفایت نمی کند. پای کمک های مردمی و داوطلبانه همین جاست که وسط کشیده می شود.

مدیرکل پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش با اشاره این که مدیران مدارس برای خدمات آموزشی و پرورشی اعتبار کافی در اختیار ندارند و ناچارند برای تعلیم و تربیت بهتر دانش آموزان دست کمک به سوی خانواده ها دراز کنند، می افزاید: به مدیران مدارس توصیه می کنیم برای دریافت کمک های اختیاری از روش های پسندیده استفاده کنند؛ یعنی مردم را در جریان مسائل واقعی مدرسه قرار دهند؛ ما از مردم چیزی را پنهان نمی کنیم. وقتی مدرسه توانایی پرداخت پول قبض گاز را ندارد، مدیر مدرسه آن را از خانواده ها پنهان نکند.

کمک های فکری ارجح بر کمک های مالی

احمدرضا ایمانی ، رئیس انجمن اولیا و مربیان به جام جم می گوید: بحث کمک های مالی همیشه وجود داشته و موضوع جدیدی هم نیست. از نظر من این موضوع مصداق کامل این بیت شعر است که «دست به دست هم دهیم به مهر، میهن خویش را کنیم آباد» از این نظر معتقدم کمک های مالی اختیاری مورد نیاز مدارس است. اما نکته ای که در این جلسه از نظر من اهمیت داشت، این بود که مشارکت های فکری و پرداختن به مسائل تربیتی بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد. چون خیلی از مدارس مشکلات مالی ندارند و برای خیلی از پدرومادرها هم در کمک مالی به مدارس مشکلی وجود ندارد.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند