جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۹
کد مطلب: 10334
۰

قابل نفوذ بودن سایت دانشگاه ها

معاون اجتماعی پلیس فتا با اعلام هشدار در مورد قابل نفوذ بودن برخی سایتهای دانشگاهی در کشور، مهمترین انگیزه سارقان اطلاعات دانشگاهی و هکرها را فروش اطلاعات دانشجویان و دانشگاهها عنوان کرد.
سرهنگ محسن میربهرسی در گفتگو با مهر رتبه اول جرایم رایانه ای را مربوط به فروش اطلاعات اعلام کرد و با بیان اینکه در عرصه اینترنت اولویت اول برای هکرها فروش اطلاعات است، اظهار داشت: هکرها در شاخه ها و انگیزه های مختلفی دست به سرقت اطلاعات می زنند که در این زمینه فروش این اطلاعات می تواند برایشان سودآور باشد.

وی با اشاره به موضوع امنیت سایتهای دانشگاهی در کشور و توصیه های پلیس فضای تبادل اطلاعات در این زمینه تاکید کرد که به دلیل قابل نفوذ بودن سایتهای دانشگاهی پلیس فتا چندین مرتبه در این زمینه به دانشگاهها هشدار داده است همانطور که این موضوع در مورد بانکها و شبکه بانکی کشور نیز صدق می کند.

سرهنگ میربهرسی با بیان اینکه امنیت یک مقوله نسبی است، اضافه کرد: بررسی ها نشان می دهد که هکرهایی که به سایتهای دانشگاهی نفوذ پیدا می کنند معمولا افرادی هستند که به نوعی در بخش های مختلف دانشگاهها کار می کنند و به رمزهای اولیه دسترسی داشته و رمزهای درگاههای دیگر را به واسطه این رمزها پیدا کرده و اطلاعات را هک می کنند.

وی به مهر گفت: از آنجایی که بیشتر دانشگاهها به دلیل نیاز و صرف هزینه کمتر از دانشجوبان غیربومی در امور اداری استفاده می کنند و حتی برای اجرای بعضی پروژه های نرم افزاری اجازه دسترسی به امکانات و سیستم های دانشگاه را می دهند امکان به وجود آمدن این قبیل مشکلات وجود دارد.

معاون پلیس فضای تبادل اطلاعات پیشنهاد کرد که دانشگاهها به مباحث امنیتی توجه بیشتری داشته باشند و گفت: توصیه می شود که دانشگاهها صلاحیت افرادی را که دسترسی به اطلاعات دارند را مورد بررسی قرار دهند و هرچند مدت یکبار رمزهای دسترسی را تغییر داده و اطلاعات را در دسترس تمامی کارمندان قرار ندهند.

وی انگیزه سارقان اطلاعات را فروش اطلاعات و جذب درآمد مالی عنوان کرد و با بیان اینکه تا زمانی که شاکی در زمینه سرقت اطلاعات وجود نداشته باشد نمی توان به این موضوع پی برد.

سرهنگ میربهرسی در مورد پرونده دستگیری هکری که نمرات دانشجویان مشهدی را تغییر می داد، خاطرنشان کرد که دانشگاه مورد نظر در این زمینه شکایتی را به پلیس فتا اعلام کرد که براساس آن پلیس فتا ابعاد مختلف موضوع را بررسی و هکر را دستگیر کرد.

به گزارش مهر، چند روز پیش سرپرست اداره تشخیص و پیگیری از جرائم سایبری پلیس فتای خراسان رضوی از دستگیری کلاهبرداری که با دریافت مبالغی نمرات دانشجویان مشهدی را تغییر می داد خبر داد؛ به نحوی که این فرد با نفوذ به سایت چند دانشگاه در مشهد توانسته بود به سامانه ثبت نمرات آموزش دسترسی پیدا کند.








نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!