جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۱ / ۱۶:۳۵
کد مطلب: 11531
۰

باتری‌های اسباب بازی؛ قاتلین مری کودکان

عضو گروه گوارش و کبد کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بيان اينكه باتری های اسباب بازی قاتل مری کودکان است، گفت: برخی از کودکان به دلیل بی احتیاطی والدین اقدام به بلع باتري‌هاي اسباب بازی‌های کودکان و یا کنترل‌های وسایل الکترونیکی می کنند که این امر به دلیل وجود مواد قلیایی در باتری عوارض جبران ناپذیری بر روی مری و سیستم گوارش می گذارد.

به گزارش ايسنا، دکتر سید علی جعفری خاطر نشان کرد: در زمانی که کودک باتری را می بلعد اگر تا چهار ساعت والدین، کودک را به مراکز درمانی منتقل کنند امکان نجات مری وجود دارد، اما اگر از این زمان بگذرد آسیب‌های جدی از جمله پارگی مری، پارگی تراشه و عفونت قفسه سینه به کودک وارد می کند.

وي با بیان اینکه مردم در اقصی نقاط کشور و در هر طبقه اجتماعی باید این اطلاع را داشته باشند که برخی از وسایل مانند باتریهای دیسکی با وجودی اینکه کوچک هستند اما بسیار خطرناک و آسیب رسانند، تصریح کرد: کارخانه های اسباب بازی باید تولیداتشان به گونه ای باشد که باتریهای اسباب بازی به راحتی در دسترس کودک قرار نگیرد و والدین نیز باید در این زمینه نظارت و توجه کافی داشته باشند.

به گفته اين فوق تخصص گوارش و کبد کودکان، ترمیم مری و درمان آسیب‌های ناشی از بلع باتری نیازمند چندین نوبت عمل جراحی و نیازمند اقداماتی همچون برداشت کامل مری و بالا آوردن معده است و گاهی از اوقات کودک تا پایان عمر با این مشکل درگیر است.

وي ارتقاي آگاهی والدین در خرید اسباب بازی ها و توجه به سلامت کودکان را امری ضروری عنوان کرد و اظهار داشت: اولين گام در افزایش ایمنی کودک در زمان بازی، عدم دسترسي كودك به قطعات كوچك و ريز، به خصوص اسباب بازيهايي است كه قطعات ريز و قابل جداشدن دارند.

دکتر جعفری خاطر نشان کرد: والدین در صورت مواجهه با بلع باتری توسط کودکشان با حفظ آرامش و پرهیز ار هرگونه اقدام خود سرانه فرزند خود را به مراکز درمانی انتقال دهند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
دو بیگانه همدرد، از دو خویشاوند بی‌درد یا ناهم‌درد، با هم خویشاوندترند… علی شريعتی