سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 30 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۴ شهريور ۱۳۹۱ / ۱۶:۳۶
کد مطلب: 13952
۰

دانشگاهی با 134 دانشجو رتبه اولی

معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف با اعلام خبر پذیرش تمام 134 دانشجوی رتبه اولی سال 91 در این دانشگاه، گفت: از روز سه شنبه ثبت نام از این افراد در دانشگاه آغاز شده است.
به گزارش مهر، سید قاسم میرعمادی در جلسه‌ای که با حضور 135 دانشجوی رتبه اولی و اولیای آنها در تالار دانشگاه صنعتی شریف برگزار کرد، ضمن تشریح تاریخچه و مشکلات رتبه اولی‌ها به سؤالات آنها پاسخ داد.

تشریح نحوه پذیرش رتبه اولیها

وی در این جلسه اظهار داشت: پذیرش دانشجویان کارشناسی ارشد از طریق سهمیه رتبه اولی از سال 1386 در این دانشگاه شروع شد و تا به امسال ادامه داشت و تا سال گذشته دانشگاه به صورت عادی آنها را ثبت‌نام می‌کرد، اما در تابستان سال گذشته وضعیت تحصیلی دانشجویان سال‌های قبل بررسی و مشاهده شد این دانشجویان تا حدود 30 درصد با وضعیت افت تحصیلی، مشروطی و اخراجی مواجه حتی بخشی از آنها دچار مشکلات روحی شده‌اند.

به گفته معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف، این بررسی و آمار موجب شد دانشگاه شریف چاره‌ای بیاندیشد و از این که دانشجو پس از 2 تا 4 ترم خود را در شرایط مشروطی یا اخراجی ببیند به موقع اقدام و جلوگیری شود.

میرعمادی در این باره به ذکر مثالی پرداخت و گفت: برای مثال در لیست سال 1390، یک دانشجوی رتبه اولی با رتبه 3441 در "رشته امتحانی" و 714 در "گرایش امتحانی" این دانشگاه قبول شده بودند، همچنین، از کل 1457 دانشجوی پذیرفته شده سال 1390، رتبه "رشته امتحانی" بیش از 20 درصد آنها بالای 1000 بود که بخش بزرگی از این تعداد را رتبه اولی‌ها تشکیل می‌دادند. این در حالیست که رتبه رشته امتحانی بیش از 38 درصد کل 1457 دانشجو زیر 50 ، بیش از 58 رصد زیر 100 و بیش از 91 درصد زیر 500 بود.

عدم ثبت نام 52 رتبه اولی سال 90

معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف در ادامه تشریح علت مشکلات پیش آمده در نام نویسی رتبه اولی های سال 91 این دانشگاه، اظهار داشت: براساس این آمار و بررسی وضعیت تحصیلی رتبه اولی‌های سال‌های قبل، دانشگاه صنعتی شریف در سال 1390 تصمیم گرفت جهت پیشگیری از وقوع وضعیت مشروطی و اخراجی برای برخی از این آنان، از 52 نفر از 134 رتبه اولی سال گذشته که رتبه‌های بسیار بالا داشتند، ثبت‌نام نکند.

وی ادامه داد: در همان روزها، این آمار و بررسی در جلسه‌ای با مسئولان وزارت علوم مطرح و مورد بررسی قرار گرفت، همچنین قرار شد از سال جاری 1391 حد نصاب 90 درصد برای پذیرش رتبه اولی‌ها لحاظ شود. به دنبال آن، دانشگاه صنعتی شریف به لحاظ رعایت مسائل انسانی و هنجارهای اجتماعی از این 52 نفر نیز ثبت‌نام به عمل آورد.

میرعمادی گفت: با پیگیری‌هایی که به عمل آمد، حد نصاب 90 درصد در آیین‌نامه جدید لحاظ و این آیین‌نامه در سوم خردادماه 1391 ابلاغ شد و بند 10 آیین‌نامه حد نصاب 90 درصد را از سال تحصیلی 92-91 قابل اجرا ذکر کرده است. بر این اساس انتظار می‌رفت که حد نصاب 90 درصد برای پذیرش رتبه اولی‌های 1391 توسط سازمان سنجش اعمال شود اما این گونه نشد و کماکان حد نصاب 80 درصد اعمال شده بود.

روستا آزاد گفت رتبه اولیهای 91 فعلاً ثبت نام نشوند

وی تاکید کرد: این موضوع به اطلاع رضا روستا آزاد - رئیس دانشگاه صنعتی شریف رسید، روستا آزاد هم اعلام کرد فعلاً هیچ یک از رتبه اولی‌ها ثبت‌نام نشوند.

موافقت با ثبت نام 134 رتبه اولی سال 91 دانشگاه شریف

به گفته معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف، طی 4 روز مذاکره با سازمان سنجش آموزش کشور ثبت نام از رتبه اولیهای سال 91 دانشگاه صنعتی شریف از عصر سه شنبه 21 شهریورماه آغاز شد.

وی تاکید کرد که مطابق آیین‌نامه ابلاغی حد نصاب 90 درصد از سال آینده اعمال خواهد شد.

به گفته میرعمادی، تمام پذیرفته‌شدگان سهمیه رتبه اولی، شرایط مزبور را ندارند بلکه بخش زیادی از آنها دارای رتبه‌های بسیار خوب و پایین در آزمون سراسری و دانش‌آموخته مقطع کارشناسی دانشگاه‌های مادر و برتر کشور هستند و حتی بدون امتیاز سهمیه رتبه اولی به راحتی در دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته می‌شوند. به عنوان نمونه، 22 نفر از 134 نفر که در سال 1390 از طریق سهمیه رتبه اولی در  دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شدند، دارای رتبه "رشته امتحانی" زیر 50 بوده‌اند.

چندی پیش اعلام شد که 134 نفر از دانشجویان پذیرفته شده در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف علیرغم رتبه اولی بودن، در این دانشگاه پذیرش نشدند.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...