دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۱ / ۱۴:۰۷
کد مطلب: 15550
۰

به اسم حذف کنکور به کام دانشگاه های پولی

نسخه جدید دولت و مجلس برای حذف کنکور/ به اسم حذف کنکور به کام دانشگاه های پولی

دولت و مجلس شورای اسلامی به دنبال طرحی برای حذف کنکور هستند که بر اساس آن کنکور برای 50 درصد رشته ها برگزار نشوند، اما در عمل به نظر می رسد، کنکور برای ورود به دانشگاه هایی که شهریه دریافت می کنند حذف می شود.


رویای حذف کامل کنکور هنوز دست نیافتنی است. اما دولت و مجلس به دنبال طرحی هستند، تا با حذف کنکور در 50 رشته تحصیلی متقاضیان ورود به دانشگاه را به تب راضی کنند. جزئیات طرح سازمان سنجش آموزش کشور در حالی از سوی مسئولان مرتبط با حذف کنکور مطرح شده است که بر اساس اعلام رئیس کمیته آموزش عالی مجلس شورای اسلامی "برای 50 درصد رشته محلها احتیاج به کنکور خیلی آسان(عمومی) است، به علاوه بررسی سابقه تحصیلی داوطلبان کفایت کند"
البته این نسخه دولت و مجلس برای حذف کنکور در سال 93 است و پس از ناکامی دولت در حذف کنکور در سال 90 معلوم نیست این طرح تا چه اندازه دارای ضمانت اجرایی است.
رئیس کمیته آموزش عالی مجلس می گوید: طبق گزارشی که سازمان سنجش آموزش کشور به کمیسیون آموزش ارائه کرد، 30 درصد پذیرشهای دانشگاهها نیازی به برگزاری کنکور ندارند و پذیرش دانشجو عملاً در این رشته محلها می تواند بدون نیاز به آزمون صورت گیرد.
رضا صابری عضو کمیسون آموزش مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر این دو گروه 50 و 30 درصدی در کنار هم قرار گیرد مشخص می شود که رقابت شدید داوطلبان تنها برای 20 درصد رشته ها در قالب کنکور صورت می گیرد، ادامه داد: قالب اصلی شیوه پذیرش دانشجو در سال 93 تا حدودی به دست آمده که طیف آن شامل سابقه تحصیلی به عنوان مبنای سنجش داوطلب تا برگزاری یک کنکور تخصصی سخت به علاوه سابقه تحصیلی، می شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای با بیان اینکه در قانون سال 86 حذف کنکور واقعیتی است که قابلیت اجرایی ندارد، ادامه داد: فضای آنچه که کمیسیون آموزش در این زمینه کسب کرده این است که ما باید به دنبال قانونی جدید برای کنکوری باشیم که به ظرفیتهای آموزش و پرورش دقت کند و ظرفیتهای دانشگاههای کشور را هم بپذیرد.
وی گفت: باید سعی کرد 50 درصد ظرفیت دانشگاههای کشور بر اساس کنکوری بدون فشار روانی، آزمونی نرم و ملایم همچنین آسان و استاندارد به همراه مجموعه دروسی که زیاد تخصصی نباشد و تنها با چندین درس عمومی طبقه بندی شده، تکمیل شود.
صابری به داوطلبانی که در سال 93 قصد ورود به دانشگاه دارند توصیه کرد که پذیرش بخشی از آنان در سال 93 قطعاً بر اساس سوابق تحصیلی دوران دبیرستان صورت می گیرد و توجه به سوابق تحصیلی خیلی بیشتر از الان مورد توجه قرار گرفته است.


کنکور در دانشگاه هایی که شهریه دریافت می کنند حذف می شود؟
اگرچه مسئولان دولت و مجلس هنوز جزئیات کاملی از حذف کنکور در رشته های تحصیلی را اعلام نکرده اند اما به نظر می رسد کنکور در دانشگاه هایی به غیر از دانشگاه آزاد که اقدام به دریافت شهریه از داوطلبان می کنند، حذف می شود.
به طوریکه بر اساس آخرین اطلاعات از کنکور سراسری سال 1391 و کیفیت پذیرش داوطلبان، از میان تمامی قبول شدگان در کنکور سراسری سال 91 تنها 21 درصد از آنان روانه دانشگاه های دولتی و رایگان شدند. از طرف دیگر 3/78 درصد از قبول شدگان جذب دانشگاهی ای شدند که باید در قبال آن شهریه پرداخت کنند. بر اساس آمار رسمی سازمان سنجش آموزش کشور از مجموع کل قبول شدگان نهایی کنکور سراسری سال 1391، 21 درصد از دانشجویان جذب دانشگاه های دولتی و روزانه، 1/6 درصد از داوطلبان جذب دوره های شبانه، 61 درصد جذب دانشگاه پیام نور، 4/0درصد جذب دانشگاه های نیمه حضوری، 4/4درصد جذب دانشگاه های فرهنگیان، 5/4درصد جذب دانشگاه غیرانتفاعی و 2/1 درصد نیز جذب دانشگاه های مجازی شدند. این در حالی است که سهم دانشگاه پیام نور به عنوان دانشگاهی که به گفته کارشناسان بدون در نظر گرفتن معیار های کیفیت آموزشی در حال فعالیت است، روز به روز در حال افزایش است و از 15 درصد از سال 1386، 32 درصد در سال 88 و 55 درصد سال 90 به 61 درصد از کل قبول شدگان در سال 1391 یعنی سه برابر دانشگاه های دولتی و رایگان رسیده است.

در نمودار زیر درصد قبول شدگان کنکور سراسری سال 1391 را به تفکیک دانشگاه محل تحصیل ببینید؛


از حرف تا عمل مسوولان
بر اساس قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در سال 1387 دولت موظف به افزایش میزان دانشجویان در دانشگاه های مادر و مهم دولتی است که طبق ماده واحده این پیشنهاد، ظرفیت پذیرش دانشجو که از طریق آزمون سراسری در رشته های روزانه در دانشگاه های مادر و مهم دولتی پذیرش می شوند، در رشته های فنی، مهندسی، پزشکی و حقوق به تشخیص وزارت علوم و در سایر رشته های علوم انسانی که مورد تقاضای بالای داوطلبان است باید افزایش پیدا کند. از سوی دیگر اصل سی ام قانون اساسی ایران می گوید: «دولت موظف است وسایل آموزش وپرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم کند و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور به صورت رایگان گسترش دهد.» با این حال آنچه که در حال حاضر هر ساله بر میزان آن افزوده می شود، کاهش تعداد دانشجویان در دانشگاه های دولتی و مادر است که طرح کنونی حذف کنکور می تواند بازار دانشگاه های پولی و کمتر با کیفیت کشور را پر رونق کند و از طرف دیگر صف ورود به دانشگاه های دولتی، رایگان و باکیفیت آموزشی بالاتر نسبت به سایر های دانشگاه های کشور را پر ازدحام تر کند. چرا که به نظر می رسد کنکور در دانشگاه های دولتی و رایگان همچنان پابرجا باشد.


حذف کنکور به دانشگاه آزاد نیز سرایت کرد
از طرف دیگر گام لرزان دولت و مجلس برای حذف کامل کنکور با پیش قدمی دانشگاه آزاد نیز همراه شده است.
به طوریکه که پیش از این رییس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تصویب حذف کنکور کارشناسی دانشگاه آزاد در سال 92، عنوان کرد: بر این اساس، پذیرش دانشجو در 80 درصد کدرشته‌ها به صورت بدون آزمون و در 20 درصد باقیمانده به صورت آزمونی مشترک با سازمان سنجش انجام می‌شود.
وی با اشاره به حذف کنکور در برخی از رشته محل‌های دوره کارشناسی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد، گفت: در صورت تصویب، از بهمن ماه پذیرش دانشجوی بدون کنکور در 80 درصد رشته محل‌های دوره‌ کارشناسی محقق می‌شود.
دانشجو با تاکید بر اینکه هنوز رشته‌ها و واحدهای بدون کنکور به دانشگاه آزاد اعلام نشده است، اظهار کرد: در نظر داریم پذیرش دانشجو در رشته های بدون کنکور بر اساس سوابق علمی و اولویت‌های بومی انجام شود و در 20 درصد رشته محل‌های باقی مانده آزمونی مشترک با سازمان سنجش برگزار شود.     خبرآنلاین محمد حسین نجاتی
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند