دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۲ / ۲۳:۵۳
کد مطلب: 17952
۰

يافته هاي جديد درباره نقش کپک ها در بروز افسردگي و سندروم پيش از قاعدگي

کپک که به سرعت در همه جا از جمله مکان هاي گرم و مرطوب تکثير مي شود، با بروز ناراحتي هاي متعددي از جمله مشکل تنفسي مانند آسم و واکنش هاي حساسيت زا ارتباط دارد.

به نقل از سايت «MSN» محققان در بررسي هاي اخير خود دريافته اند کپک در بروز علايم سندروم پيش از قاعدگي و افسردگي نيز نقش دارد. اين مشکل که اغلب ناشناخته مي ماند باعث مي شود فرد به خوبي درمان نشود و علايم بيماري شدت پيدا کند و مدت زمان بيماري طولاني تر شود.

نقش کپک در بروز علايم قاعدگي:
علايم سندروم پيش از قاعدگي در هر خانمي ممکن است با ديگران کمي متفاوت باشد. از سوي ديگر هر زني ممکن است هر ماه علايم متفاوتي داشته باشد. علايم شايع آن ناراحتي گوارشي، نرم شدن سينه، نداشتن تمرکز، بدن درد، افزايش وزن، خستگي مفرط، اضطراب، تغيير خلق و خو، گريه کردن، پرخاشگري و حساسيت است. در اغلب موارد علت اين ناراحتي ها مشخص نيست البته ايجاد نوسان در ميزان هورمون ها مي تواند علت برخي از اين مشکلات باشد.
بيشتر بيماران و حتي متخصصان، کپک را با بروز علايم قاعدگي مرتبط نمي دانند اما نتايج بررسي هاي اخير نشان مي دهد که کپک در محيط منزل يا محل کار مي تواند باعث تشديد اين بيماري شود.کپک مواد سمي به نام مايکوتوکسين (Mycotoxins) از خود رها مي کند.
از برخي مايکوتوکسين ها براي تهيه دارو و طعم دادن به پنير استفاده مي شود. دسته ديگر از آن نيز واکنش هاي ناخواسته اي در بدن ايجاد مي کند.اين ماده سمي قوي است و باعث ايجاد التهاب در بافت مغزي مي شود. اين امر مي تواند روي قسمت هاي حساس مغز تأثير بگذارد.
برحسب اين که سم بر کدام قسمت از مغز تأثير بگذارد، عوارض آن متفاوت است.واکنش هاي التهابي مايکوتوکسين مي تواند روي بينايي و گفتار و يا قدرت تمرکز فرد تأثير بگذارد. همچنين اين ماده مي تواند در واکنش مغز تغييراتي ايجاد کند از اين رو بيماران دچار خستگي مفرط، پرخاشگري، اضطراب، بي خوابي و... مي شوند.
مايکوتوکسين هاي ديگر نيز از فعاليت سيستم ايمني جلوگيري مي کند و با تحريک اشتها به مواد قندي باعث تکثير عوامل بيماري زا در بدن مي شود.در زنان کبد توانايي دفع استروژن را از طريق روندي به نام متيلاسيون (methylation) دارد و مايکوتوکسين ها با تراکم در کبد باعث افزايش سم مي شود. اين امر کارايي کبد را کاهش مي دهد و سبب تجمع استروژن مي شود.بالا بودن ميزان استروژن مي تواند علايم قاعدگي از جمله نفخ، حساسيت، خستگي مفرط، سردرد و ناراحتي گوارشي را تشديد کند. علاوه بر آن احتمال بروز سرطان مربوط به استروژن را نيز افزايش مي دهد.

آيا احساس افسردگي مي کنيد؟
ارتباط بين کپک و افسردگي را مي توان به دو بخش تقسيم کرد؛ فيزيکي و فيزيولوژيکي، نتايج بررسي هاي انجام شده نشان مي دهد، کپک ها باعث بروز علايم فيزيکي متعددي مي شود از جمله حساسيت، آسم، خستگي مفرط و خس خس سينه. اما اغلب مردم علت اصلي بروز اين علايم را نمي دانند و در نتيجه راه حلي براي آن پيدا نمي کنند.اين احساس ناتواني در برخي موارد به علايم فيزيولوژيکي از جمله افسردگي منجر مي شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
موفقیت به سراغ کسانی می آید که آن قدر در تلاشند که وقت نمی کنند دنبال آن بروند.