جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱ مهر ۱۳۹۲ / ۱۲:۲۸
کد مطلب: 19546
۱
مسئول ژنتیک گروه مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت اصفهان:

ازدواج مبتلایان به تالاسمی بلامانع است

تالاسمی بیماری ژنتیکی است
عاطفه باقرصاد امروز در گفت‌وگو با فارس در پاسخ به این سئوال که بیماری تالاسمی چیست، اظهار داشت: تالاسمی یک بیماری کم خونی ارثی است که به علت اشکال در ساخت زنجیره‌های پروتئینی هموگلوبین به وجود می‌آید و یکی از شایع‌ترین بیماری‌های ژنتیکی در ایران است و از پدر و مادرانی که ناقل تالاسمی هستند به فرزندانشان به ارث می‌رسد.

وی افزود: تالاسمی به دو نوع آلفا تالاسمی و بتا تالاسمی تقسیم می‌شود که خود بتا تالاسمی هم شامل تالاسمی ماژور (تالاسمی شدید) و تالاسمی مینور یا تالاسمی خفیف است، فرد مبتلا به تالاسمی مینور یک ژن سالم را از یک والد و یک ژن بیماری را از والد دیگر به ارث برده، این فرد، بیمار محسوب نمی‌شود و دارای زندگی و عمر عادی است، اما فرد مبتلا به تالاسمی ماژور یک ژن بیماری را از پدر و ژن دیگر بیماری را از مادر به ارث برده است.

مسئول ژنتیک گروه مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت استان اصفهان در مورد مهم‌ترین درمان این بیماری گفت: مهم‌ترین درمان این بیماری تزریق مداوم خون است که این خود عوارضی را دارا است، اما شایع‌ترین درمان برای تمامی شکل‌های تالاسمی تزریق سلول‌های قرمز خونی است.

این مسئول در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه آیا این بیماری درمان قطعی دارد، ادامه داد: تنها درمان قطعی این بیماری پیوند مغز و پیش از استخوان است که در شرایطی خاص انجام می‌گیرد و این کار در صورتی امکانپذیر است که بیمار دارای خواهر و برادری باشند که از لحاظ HLA با وی سازگاری لازم را داشته باشد.
باقرصاد در پایان در مورد ازدواج این بیماران خاطرنشان کرد: ازدواج دو ناقل تالاسمی (مینور) در صورتی که تمایل داشته باشند با کمک آزمایش‌های تشخیص ژنتیک پیش از تولد می‌تواند ازدواج کنند و دارای فرزندانی سالم باشند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه قدرت و جرات لازم است وگرنه هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند.